Blog by Nikky

Jak si správně vybrat šperky

Ahoj, holky! Mám tu pro vás slibovaný článek. Snad se vám bude líbit.

Abys ještě víc podtrhla svou osobnost, pořiď si originální doplněk. Nezáleží na jeho ceně, ale spíš na tvém vkusu, kreativitě a šikovnosti. Takže hurá na nákupy. Ale pozor, nepřežeň to!

Důležité je, abys sladila všechny doplňky, které si ten den chceš vzít na sebe, s oblečením. Takže nejdřív se obleč a pak teprve začni přemýšlet, co si vezmeš za šperky a doplňky. Jestli volba dne padne na legíny s barevným vzorem ptáčků a svítivě modré tričko s růžovými pelikány, bylo by dobré ostatní doplňky utlumit. Naopak při tlumených a nevýrazných barvách oblečení můžeš zvolit bláznivější doplňky.

Na obrázku: Dívka své šperky sladila s oblečením
Jsem na to malá?

Sem tam se ti může stát, že někde v davu zaslechneš, že máš na sobě něco, co se nehodí pro tvůj věk. No, někdy to může být pravda, ale většinou bys to měla spíš hodit za hlavu. Ale pamatuj si, že je často dobré zeptat se ostatních jestli jsi nepřestřelila.

Na obrázku: I masivní šperky vypadají dobře na různých slavnostech

Co právě frčí?

V současné době jsou absolutně in barvy a květinové vzory. Takže určitě nic nezkazíš tím, že si pořídíš pořádně ulítlé barevné sluneční brýle nebo šátek na hlavu se vzory květin. Slunečnice, gerbery, astry-fantazii se meze nekladou. Obzvlášť cool jsou i zvířecí motivy-frčí sovy, kočky, ale i koně nebo papoušci. Pokud nemáš zrovna naditou pokladničku, nezbývá ti než si nějaký šperk vlastnoručně vyrobit.

Jak na to...

Existuje mnoho způsobů, jak si sama můžeš vyrobit nějaký originální šperk. Vybrat si můžeš ze široké škály přírodních materiálů-kamínky, mušličky, orientální koření, pecky z peckovin, těstoviny, šišky... Nebo zvolíš variantu z koupených umělých materiálů-barevná vlna, korálky, sklo, drátky, gumičky či třeba FIMO hmota. Pokud se rozhodneš pro ten poslední, tady je minirada na výrobu tučňáčích náušnic.

Na obrázku: Náhrdelník z mušliček

Náušnice FIMO

Potřebný materiál: bílá, černá a oranžová FIMO hmota, 2 krát ketlovací nýt a 2 krát zapínání na náušnice

Pomůcky: nůž, menší vykrajovátko na cukroví, váleček, plech, trouba, kleštičky

Postup: Rozválej hmotu na plátky. Menším vykrajovátkem si vyřízni 8 kusů černé hmoty, 2 kusy bílé a 1 kus oranžové. Pak z černé udělej 2 větší kuličky, 2 mírně menší a 2 nejmenší(to stačí na dva kusy tučňáků). Větší kuličku spoj s menší a propíchni nýtem. Ze zbývající kuličky vytvoř křidýlka a připoj je ke kuličkám. Pak si udělej z bílé hmoty 2 placičky, které použiješ na bříška tučňáků. Z dalších kousků bílé udělej očička, dovnitř dej ještě 2 malinké černé tečky jako zorničky. Nakonec vymodeluj oranžové nožičky - vem 4 kuličky a do nich vyryj nožem prstíky. ještě potřebuješ 2 zobáky-trojúhelníky s čárkou uprostřed. Tak vyrobíš 2 tučňáky, které dáš zapéct do trouby na 120 stupňů po dobu cca 30 minut. Po další půlhodině je z trouby vytáhni a uštípni přebytečný drátek tak, abys ho mohla přidělat na zapínání náušnice. A je hotovo!

Na obrázku: Náušnice tučňáků z FIMO hmoty



Na obrázku: Vyrobit můžeš i jiná FIMO zvířátka!

Snad se vám článek líbil. Ahoooj!



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.