Blog Butterfly340

Zajímavosti z filmů - Hunger Games

Hello! Je tu další díl o zajímavostech z filmů. Tentokrát to bude Hunger Games…


1) Pamatujete se Effie? Herečka Elizabeth Banks řekla, že nejhorší na postavě nebyly paruky a šílené kostými, ale její nehty.



2) Autorka Collinsonová nezamýšlela původně trilogii. Rozhodla se až v momentu, kdy málem nechala Katniss zemřít (chtěla sníst rulík zlomocný). Uvědomila si totiž, že trilogie bude zajímavější.

[Unsupported element format]


3) Klip pro písničku ,,Safe and Sound“ od Taylor Swift znázorňuje ducha Prim (Taylor Swift), jak se prochází po 12. Kraji.



4) Nápad k napsání Hunger Games dostala Suzanne Collins, když sledovala televizi a přepla mezi reality show a záběry války v Iráku.



5) Katnissino příjmení, Everdeen, bylo vybráno podle Bathsheby Everdeen z knihy ,,Daleko od hlučícího davu“. Bylo to, protože podle autorky byla Katniss velmi podobná právě Bathshebě.

[Unsupported element format]


6) Kapitol má být vymyšlené město. Podle některých fanoušků je to však městro Denver v budoucnosti.



7) Při natáčení prvního filmu bylo použito 450 paruk. Každý den navíc bylo využíváno služeb 35 vyzážistů.



8) Kniha se dočkala přeložení do 51 jazyků.



9) Křestí jméno Katniss je odvozeno z názvu rostliny z rodu šípatek. Její název se překládá jako lukostřelec. A jak všichni víte, Katniss vynikala v lukostřelbě.



10) Stát Panem se rozkládal v post-apokalyptické oblasti Severní Ameriky. Hlavní město Kapitol se nacházelo ve Skalistých horách a Distrikt 12 v oblasti Apalačského pohoří.



11) Jennifer Lawrence dostala jenom za první film 500 000 dolarů. Původně však prý roli nechtěla přijmout. Dlouho se rozhodovala, ale nakonec ji vzala.



12) Za film Vražedná pomsta již herečka Jennifer Lawrence dostala 10 milionů. Což je dvacetkrát více než u prvního filmu.



13) Liam Hemsworth a Jannifer Lawrence mají oba přírodní blond vlasy. Kvůli filmu si je tedy museli nechat obarvit na tmavo. Naopak Josh Hutcherson si je musel nechat odbarvit.



14) Čtyři týdny před premiérou prvního dílu Hunger Games začal předprodej lístků. Nejn, že překonal rekord, který držel film Twailight sága: Zatmění, ale také se jednalo o 83% z celkového počtu ten den prodaných lístků.



Konec:-)

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.