Blog Butterfly340

Zajímavosti z filmů – Harry Potter

Hello! Po dlouhé době vás vítám u nového článku i nové série. Sice jsem slibovala skupinový rozhovor, ale ten nakonec odkládám. Tímto bych se tedy chtěla omluvit všem, kteří se mi přihlásili do třetího dílu… A teď už ty zajímavosti…

1) Profesorka McGonagallová byla vynikající hráčka famfrpálu
- Za svých školních let se angažovala v tomto sportu a měla před sebou úspěšnou kariéru, kterou však přerušilo vážné zranění při pádu z koštěte.




2) Dvojčata Fred a George se ve filmech objevili bez sebe pouze dvakrát
- A nikdy to nepřineslo štěstí. Poprvé to stálo George ucho, podruhé Freda život.


3) Smrt Hedviky
- Hedvika byla sova Harryho a zemřela v posledním díle. Podle autorky sova představovala nevinnost a ochranu. A protože Harry dosáhl plnoletosti, ztratil společně s Hedvikou i své dětství.



4) Petunie znala Snapea
- Harryho teta Petunie byla sestra Lily, jeho matky. V pátém díle se Petunie zmiňuje, že jí Snape kdysi vyprávěl o mozkomorech. Snape se totiž na škole kamarádil s Lily tím pádem musel znát i Petunii.



5) Nový ministr kouzel byl Kingsley Pastorek
- Hned po finální bitvě v Bradavicích nastupije do funkce nový ministr. Pokuď jste viděli pouze film, tak si ho nejspíše budete pamatovat jako černocha, který se ochomítal kolem Fénixova řádu.

[Unsupported element format]


6) Předpovědi profesorky Trelawnerové
- Tato profesorka jasnovidectví není mezi ostatními zrovna oblíbená a jejím předpovědím se většinou všichni smějí. Avšak v jednom se nepletla… Ve třetím díle prohlásí, že si nikdy nesedne ke stolu, kde už sedí dvanáct lidí. Prý první, kdo vstane od stolu třinácti lidí zemře. Ve Fénixově řádu, o dva roky později, sedí u stolu třináct lidí. Sirius vstane, aby pronesl přípitek. Na konci dílu umírá. V Relikvii smrti se stane něco podobného, když se do Doupěte vrací třináct lidí. První odchází Lupin, který zemře v závěrečném boji.

Zbylá fakta už budou jen z natáčení…



7) Nejméně úspěšný film ze ságy vydělal o 90 milionů víc než nejvíce úspěšná část Twaillight ságy.



8) Herečka, která hrála roli Ufňukané Uršuly měla v době natáčení 46 let.



9) Postava Rona měla v polovině filmu zemřít, nakonec si to však autorka rozmyslela.



10) Herečka Maggie Smith, která hrála ve filmech roli profesorky McGonagallové onemocněla v době natáčení posledního dílu rakovinou. Nemoc naštěstí porazila.



11) Všechny díly Harryho Pottera se drží v žebříčku padesáti nejlepších filmů historie.



12) Knihy byly přeloženy do 67 jazyků.




Z jakého filmu byste chtěli zajímavosti příště?


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.