Blog Butterfly340

Trendy, co už nejsou trendy

Na začátek, nebojte se, rozhovory, které jsem slibovala v Síni slávy samozřejmě budou. Pracuje se na nich, jen to trochu trvá :D A přece jen, je zkouškové, takže není kam spěchat.


Jelikož teď mám ale na chvíli klid, rozhodla jsem se sesmolit jiný článek, na který jsem se už velmi dlouho chystala. Nazvala jsem ho "trendy, co už nejsou trendy". Aneb vše, co bylo populární kolem roku 2016, ale teď už je totálně out. Berte to trochu s nadsázkou. Nejde o to někoho zesměšnit, spíš je to další z nostalgických článků, které tady jednou za čas vyprodukuju.  



Počmáraný ruce

Neznám nikoho, kdo by to nedělal. Na ruce, popřípadě na jiné části těla, záleželo na ročním období, jsme si čmáraly vše, co nám přišlo na mysl. Od textů písniček, přes kytičky a pentagramy až po domácí úkoly a telefonní čísla.

Dokonce na tohle existoval takový trik pro delší trvanlivost - pudr. Lihovkou jste si načmáraly něco na ruku, to jste přepudrovali a následně opět použili lihovku. Tenhle postup se opakoval tak dvakrát až třikrát.


Sluchátka pod tričkem

V té době ještě neexistovaly bezdrátová sluchátka. Tohle byl takový zlepšovák. Vzniklo to zřejmě z toho, že lidi nechtěli, aby učitelé v hodinách viděli, že poslouchají hudbu místo jejich výkladu, takže schovali dráty pod tričko, aby nebyli natolik nápadní. Za chvíli se takhle sluchátka ale nosila kamkoliv. Ve větru to bylo i docela praktické, nicméně vytahování sluchátek byl občas oříšek.


Prsteny, obojky...

Jednoduše cetky. Kdo neměl na prstech aspoň tři prsteny jakoby nebyl. Přitom nešlo o nějaký zlatý skvosty, byly to cetky, které se kupovaly za pár korun. Prsteny se v létě nosily i na prstech u nohou. To stejné náramky.

Si pamatuju, jak jsem chodila ověšená :D Nebylo to asi nejvkusnější, ale co už. Rozhodně byli lidi, kteří vypadali ještě hůř. Taková kombinace potítka a náramků na ruce. No, nic moc.

Taky si někteří nechávali propichovat další dírky na uších, aby mohli nosit dvě-tři naušnice zároveň, popřípadě takové ty dlouhé závěsné naušnice, pro které člověk potřeboval mít v uchu tři dírky :D

Obojky byly kapitolou sama pro sebe, zároveň však šlo o jedinou věc, která se uchovala i do dnešních dob a která byla i docela slušivá.


Donuty

Dnes si donuty koupíte v jakémkoliv supermarketu, všude je mají aspoň ve třech druzích. Ale tehdy to pro nás byla vzácnost. Když je začali prodávat v Albertu, týden jsme jedli na svačinu pouze donuty z Alberta. Dnes už to nikdo za nic extra nepovažuje.


Mountain Dew

Když už jsme u trendů v jídle, tak přidám i trend v pití. V roce 2016 do supermarketů přišlo také Mountain Dew a stal se z toho hit. Přeslazená limonáda v zelené flašce se pila ve velkém.

Je to zatím jediný trend, který mě minul. Mountain Dew jsem měla jednou a přišla mi naprosto nechutná. Ani jsem jí nedopila. Fuj.


Creepypasta

I lidi, kteří nečetli, tak tento trend vzali za svůj, a na moment zapomněli na svou averzi ke čtení. Creepypasta byla všude, nedalo se tomu uniknout. Tehdy ještě dost jely blogy a plno z nich bylo zaměřeno právě na creepypasty. Zároveň se k nám dostal Wattpad a troufám si říct, že v začátcích byla polovina obsahu na Wattpadu o creepypastách. Ať už šlo přímo o ně, o vymýšlení nových příběhů s touto tématikou, nebo o fanfikce na některé postavy.


Dívka s barevnými vlasy

Opět něco z literatury (jestli se tomu tak dá říkat). Tento trend se k nám dostal díky Wattpadu. Šlo víceméně o to, že hlavní postava v romantických příbězích prostě musela, MUSELA, mít barevné vlasy. Většinou se to dostalo i do názvu příběhu. Když zadáte na Wattpadu do vyhledávače "Dívka s modrými vlasy" určitě vám něco najde i nyní, přestože dost z těchto skvostů už je smazáno.


Topseriály

Stránka, která byla k neštěstí nás všech zrušena. Topseriály byla pirátská stránka, na které jste sehnali všechny možné seriály včetně těch nových. 

Největší zábava byla čekat na titulky. U nových seriálů to totiž fungovalo tak, že vždy v jeden den v týdnu (třeba ve středu) se přidala nová epizoda a o den později přibyly titulky. Takže ve čtvrtek všichni nedočkavě čekali na přidání titulků. Dobrý bylo, že se v partě sledoval jeden určitý seriál, takže jakmile někdo zjistil, že titulky už jsou, všichni se všichni na ten konkrétní díl vrhli a po zhlédnutí se o něm vedla diskuze :D


Rozjasňovač

Druhý trend, který mě úplně minul, hah. Rozjasňovač je něco jako make-up, akorát, že vás více "rozsvítí". Dobrá polovina holek, tedy do školy (i normálně ven) chodila se svítícím obličejem. Za mě to vypadalo hrozně už tehdy. Když člověk chce vypadat jako mimozemšťan, tak ok, ale jinak... Velké ne.


Vystřelovací nože

Tenhle trend se týkal spíše opačného pohlaví, takže ano, i tohle mě minulo. Někdy kolem toho roku 2016 byl trend tady těch nožů. Přiznám se, že nevím, o jaké konkrétně šlo, nicméně byl to jeden určitý typ. S těmi noži se pak prováděly různé "triky". Doteď se divím, že z toho nikdy nebyl žádný průšvih. Vím totiž, že lidi ty nože nosili o normálně do školy.



Wow, takže jsem si vzpomněla na deset takových trendů. Dobrá práce, celkem :D Přiznám se, že mě napadají i další. Takže uvidím, jaký ohlas bude mít tenhle článek. Možná se blog dočká i pokračování.


Jinak samozřejmě budu ráda za všechny komentáře!

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.