Blog Butterfly340

Moje oblíbená kniha - Divergence

U prvního článku jsem se ptala, co by jste chtěli za další články. V jednom komentáři se psalo o knižních tipech, tak jsem se rozhodla, že přání splním. V průběhu času budou články na toto téma. Vždy to bude formou jakéhosi čtenářského deníku.


Divergence

Tato kniha má ještě dvě pokračování - Rezistence a Aliance. Všechny tři knihy jsou i zfilmované. Zatím jsem četla pouze Divergenci a musím říct, že mě naprosto nadchla. Film však byl o poznání slabší. Důvodů je mnoho, uvedu pár - špatný scénář a osvětlení. Navíc, když si před tím nepřečtete knihu, tak nebudete vědět o čem to je...


autorka: Veronica Rothová


nakladatelství: COO BOO


překlad do češtiny: Radka Kolebáčová


žánr: sci-fi


hlavní postavy: Beatrice Priorová (později Tris)


vedlejší postavy: Christina, Will, Al, Čtyřka (Tobias),...


stručný děj: Před několika lety došlo k apokalypse. Jediné město, které se zachránilo je Chicago, to je však obehnané vysokým plotem a celé jeho obyvatelstvo je rozděleno do pěti frakcí (skupin): Odevzdanost, Neohroženost, Mírumilovnost, Upřímnost, Sečtělost. Každý si musí vybrat svou frakci a poté v ní zdárně absolvovat výcvik, pokuď propadne skončí mezi odpadlíky. Takový obřad čeká i Beatrice z Odevzdanosti. Při testu, ve které je všem doporučena frakce se ukáže, že Beatrice je divergentní. Což není vůbec žádoucí. Co se stane? Jakou frakci si Beatrice vybere?











Komentáře

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Přidej vlastní názor na tu knihu, co se ti líbilo, co nelíbilo, styl, jakým byla psaná... prostě něco od tebe, co tě na ní zaujalo, jak ses k ní dostala... Protože málo lidí baví to, že ta kniha existuje, jaký má děj a kdo jí napsal.

Doufám, že ti komentář pomohl, jinak článek není špatný na to, že začínáš, ale tyhle věci mi tam tak trochu chybí...

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.