Blog Butterfly340

Dekorace do pokoje

Hello! Vítám vás pod dlouhé době u mého nového článku. Tentokrát bude po několika měsících opět téma vytváření, přesněji řečeno vytváření dekorací do pokoje. Na začátek bych chtěla říct, že žádnou z uvedených věcí jsem se ještě nepokoušela vyrobit, teprve se k tomu chystám...:D (Upřímnost nadevše =D)



A co si tedy dnes vyrobíme? 

- box z provázků

- vločky 

- Hello Kitty z ruličky

- háčkované srdce

- kartičky



Box z provázků


- potřebujeme: papírovou krabici, čtyřvrstvou jutu (takový speciální provázek, zjednodušeně), tavnou pistoli,  nůžky, kus látky.


- postup: Nejdříve vezmeme nůžky a odstřihneme z krabice takové ty ,,přiklápěcí" části tak, abychom měli box. Pak nastane ta nejdelší část - obmotávání. Celý box obmotáme jutou za pomoci tavné pistole. Pak už stačí je vložit připravenou látku do boxu tak, aby se zamaskoval ne zrovna hezký povrch krabice. 


Tento boxík není jen na ozdobu, ale je také plně funkční. Na obrázku můžete vidět, že je v něm toaletní papír, ale myslím si, že se hodí a jako úložný box na noční stolek, například.






Vločky


- potřebujeme: barevné papíry, nůžky, špendlíky.


- postup: Vezmeme si barevné papíry a nastříháme z nich tenké proužky o stejné délce. A pak už můžeme jít skládat! Pro lepší vysvětlení skládání přidávám obrázek, protože je dle mého těžší to pochopit z textu, lepší je, když to člověk přímo vidí a může to mít neustále před sebou při vyrábění.


Vločky hezky vyniknou na záclonách, kam se dají přišpendlit.




Hello Kitty z ruličky


- potřebujeme: ruličku od toaletního papíru, tempery, jednu těstovinovou mašličku, glittery, Herkules, (izolepa).


- postup: Začneme tím, že si ruličku natřeme bílou temperou. Poté ruličku na jedné straně lehce ohneme dovnitř tak, abychom vytvořili kočičce ouška. Někdy konce ruličky drží samy, ale někdy je zapotřebí pomoct si izolepou. Až jsme si jisti, že konce opravdu drří, můžeme znovu vytáhnout tempery a domalovat Hello Kitty obličej. Dobré ale je, se před tím ujistit, že bílá barva už zaschla. Po domalování už zůstává

poslední - vyrobit mašličku. Tady je postup jednoduchý. Vezmeme jednu těstovinou mašličku, potřeme ji slabě Herkulesem a posypeme glittery. Chvíli počkáme, abychom mohli na mašličku sáhnout a neodlepili z ní přitom glittery. Po zaschnutí otočíme na druhou stranu, kterou také potřeme Herkulesem a přilepíme na oučko kočky.


Vím, že každý Hello Kitty zrovna nemusí, každopádně kočku si můžete vyrobit i podle vlastní fantazie. Takže třeba místo bílé tempery na natření ruličky použijete černou, nebo si namícháte svou vlastní originální barvu.






Háčkovaná srdíčka


- potřebujeme: pletací příze, bavlněnou krajku (šíře 11 mm), atlasovou stuhu (šíře 6 mm), saténovou růžičku, srdce k nalepení, duté vlákno, tavnou pistoli, háček na háčkování č. 3,5, nůžky.


- postup: Háčkovat začneme tak, že si nejdříve uděláme počáteční očko na přízi.


Pokračujeme tím, že uděláme další tři taková očka.


Poté se vrátíme háčkem zpět do prvního očka, kde uděláme dva krátké sloupky, následuje jedno řetízkové očko. V další řadě si pak uděláme tři krátké sloupky.


Každou řadu vždy zakončíme řetízkovým očkem. V další řadě do každého očka jeden krátký sloupek, do posledního opět dva krátké sloupky.Stejně vytvoříme i další řadu. Teď bychom měli mít už uháčkovaný trojúhelník, který následně rozšíříme tak, abychom měli dvacet osm řad.

  

Odpočítáme čtrnáct ok a označíme. Další řadu háčkujeme čtrnáct kr. sl. Končíme řetízkovým očkem. Otočíme se a další řadu začneme ubírat tak, že napíchneme druhé očko a dokončíme řadu. Na konci již nepřidáváme, uděláme jeden krátký sloupek a řetízkové očko. Další řadu uháčkujeme rovně. Uprostřed srdíčka opět vynecháme jedno očko a krátký sloupek, háčkujeme do druhého očka, na konci řady rovně, což znamená neubírat ani nepřidávat. V další řadě ubíráme na konci kr. sl., uprostřed rovně. Další řada - uprostřed vynecháme jedno očko a kr. sl. uděláme v druhém očku. V závěru řady ubíráme sháčkováním dvou oček v jedno. Takto je spojíme a uděláme řetízkové očko.


Po otočení práce ještě ubereme háčkováním do druhého očka. Na konci řady opět spojíme dvě očka. Poslední řada: ubereme jedno očko na začátku řady, poslední dvě spojíme, uděláme řetízkové očko. Přízi ustřihneme. Konec pak protáhneme posledním řetízkovým očkem a utáhneme. Pokračujeme druhou půlkou srdíčka - uprostřed propíchneme háček.


Konec zachytíme háčkem a protáhneme očkem. Uděláme řetízkové očko a dále postupujeme stejně jako u první poloviny výrobku. Až máme uháčkované srdíčko celé, konce přízí protáhneme na zadní stranu. Takto uháčkujeme dvě shodná srdíčka. Ty potom položíme rubovou stranou k sobě a sešpendlíme. V libovolném místě je začneme sháčkovávat k sobě tak, že protáhneme smyčku z příze oběma krajními očky. Vytvoříme jedno očko, nahodíme přízi na háček a protáhneme, uděláme řetízkové očko, propíchneme další sousedící okrajová očka, nahodíme přízi a opět protáhneme. Následuje řetízkové očko. Takto spojíme srdíčka k sobě. Na jedné straně srdíčka si necháme otvor, abychom srdíčko mohli naplnit dutým vláknem.


Až máme naplněno, tak otvor uzavřeme sháčkováním, posledním očkem protáhneme přízi a ustřihneme. Oba konce příze musíme protáhnout na rubovou stranu a uděláme dva uzlíky. Háčkem protáhneme konce na rubové straně a ustřihneme. Teď už zbývá jen řetízek (který si ale musíme dopředu uháčkovat) na pověšení:) Ten vyrobíme tak, že si v horní části uprostřed srdíčko propíchneme háčkem  a protáhneme tudy řetízek, který na konci svážeme. Z atlasové stuhy si uvážeme malou mašličku a tavnou pistolí ji přilepíme na srdíčko. Doprostřed mašličky přilepíme ještě růžičku. Na závěr si srdíčko můžeme dozdobit ještě krajkou.




Srdíčko je trochu těžší výrobek, proto doporučuji přizvat si k sobě někoho, kdo umí háčkovat... U háčkování nejde ani tak o šikovnost, jako o schopnost číst v návodech, proto je lepší mít u sebe někoho, kdo se v postupu vyzná, protože někdo, kdo v životě neháčkoval, tak to prostě zaručeně dohromady nedá xD Já sama to také neumím, takže budu muset poprosit jednu z babiček...=)




Kartičky


- potřebujeme: starý stolní kalendář, nůžky, děrovačku, tužku, pravítko, lepidlo, papír, (provázek, glittery, fixy...).


- postup: Vezmeme si starý kalendář a vystříháme z něj obrázky. Pak si ho vyzdobíme dle libosti - můžeme něco dokreslit, nebo třeba nalepit. Z druhé strany pak nalepíme čtvereček bílého papíru tak, aby velikostí odpovídal kartičce. Následně na papír uděláme podle pravítka pár linek. Pak už stačí jen kartičku proděravět uprostřed námi vybrané strany.


Na tomto nápadu se mi líbí hlavně to, že člověk využije starý kalendář a zrecykluje tím vlastně papír, který by jinak vyhodil. Navíc kartičky mají široké spektrum využití - můžete na ně psát vzkazy, nebo je dát společně s dárkem, můžete si na ně psát úkoly... Je toho hodně:D




Tak co? Inspirovala jsem vás trochu?



                         

Komentáře

vokataVěrka(►Mysterious◄)

To je vážně hezké.ráda bych si z toho něco vyrobila ,ale vím jak jsem na tohle velice nešikovná a minimálně jeden člověk by přišel k úrazu.

Takže dávam plusko,ale raději to zkoušet nebudu.

vokataVěrkaTo se mi líbí +5 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

Hezké dekorace. Jen k nám by se to moc nehodilo. #staromódnírodiče
Také by mě ale zajímalo, jestli to jsou tvé fotky, nebo jestli jsi to aspoň zkoušela (počítám, že ano).

Naty a KájaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Naty a Kája: Ne, zatím jsem to nezkoušela. Chystám sesmajl Máš to napsané na začátku. Já jsem ty návody jen přeložila z angličtiny, někde jsem to zase celé přepsala, aby to bylo srozumitelné, popřípadě trochu poupravila (ty kartičky).

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.