Black Raven

DNEŠNÍ MLÁDEŽ-znáte to?

¡Ahoj! Tady Damaris. Poslední dobou mne celkem překvapuje, kolik lidí (lépe řečeno dětí) kolem nás, nebo alespoň kolem mne, jsou...strašní.



Když jedu ze školy, musím přestoupit, hned u té přestupové zastávky autobusu je základní škola...hrůza!


Kolikrát jedu domu a vidím, jak tam jdou děti, které mají třináct let maximálně, s cigárem. Jo, je to věc každého, ale proboha, vždyť jsou tak mladí!



Nevím, zda jsem zaostalá, ale já v jejich věku když jsem šla ze školy, tak jsem měla v puse leda tak lízátko:-D




Já měla a mám šťastný život, mamka nás pěkně sekýruje, ale jsem ji vděčná, tolik mne toho naučila.



Na základce jsme VŽDY já i sestra jsem musely chodit alespoň na tři kroužky. Přijde mi, že většina dnešních dětí nemá tolik povinností, kroužků ani dozoru.




Nejednou jsem musela jít pro Lili (mladší sestra-13 let) do školy, protože mají často projekty, tak aby to netahala všechno sama. Před školou sedí parta holek a kluků, kolem nich kouřová oblaka z cigaret.



(Takové trochu drzé, hulit před školou, ne? Když někdo u nás kouří u školy, tak ho učitelky hned seřvou. A to chodím na střední!)



Jo, šla tam jedna ženská kolem nich, a zeptala se, že nemají co na práci, že tam kouří. Oni prý, že jí do toho nic není a když se jich zeptala na kroužky, dostalo se ji odpovědi, že nijaké nemají a vysmáli se jí.



Když přišla Lili, řekla mi, že to jsou její spolužáci. Dost mě to šokovalo. Vypadali starší, než 13, proto jsem je taky nechala být.






Navíc, je podle mne dnes hodně holek, které jsou velmi povrchní. Jen se líčí, nechápu, jak jim jejich matka může dovolit nosit výstřihy až po pupík. 



Třeba jsem ráno jela busem a bylo narváno. Jedna holka, která chodí na základku do 7. Třídy kousek od naší školy (znám ji od vidění) tam stála a zřejmě se nestihla namalovat. No, strašná tragédie. #ironie.



Vytáhla tam líčení a začala si tam (bez držení a za jízdy) nandavat make-up. To bylo ještě celkem v pohodě,male stála za jednou paní a když se pudrovala, nechala pudr padat té postarší ženě do vlasů. A určitě o tom věděla.



Celou cestu (30 minut) se ve stoje malovala. (Řasenka, stíny, obočí,...) dost mě to štvalo,protože jsem stála hned vedle ni a bála jsem se každého pohybu autobusu, protože kdyby spadla, tak mě svalí na zem a zasype pudrem.



To mi přišlo fakt bezohledné. Jo a když vycházela ven, měla velmi vysoké jehlové podpatky a mini sukeň. Jako fajn, na to že byl listopad...tehdy jsem si říkala ,,WTF!?" Jinak se to shrnout nedá.k






Ne, tohle bylo fakt přes čáru, takhle mladé holky se nepotřebují (většinou) tolik malovat. Jo, ať si každý dělá co chce, ale vždyť vypadala jako prostitutka.


(V případě nejen této holčiny se bavíme o rudých rtěnkách a umělých řasách, ne o lesku na rty:-)) 



Přijde mi OK dát si třeba lesk, řasenku, zamaskovat beďary a jít:-D  Ale každému příjde OK něco jiného:-)



Dlouhodobé takto rozsáhlé líčení ničí pleť a pak se musíš hydratovat atp...ale nejhorší je, že jim může někdo něco udělat.



Kluk když vidí holku nalíčenou, automaticky mu přijde starší, můžou si je vyhlídnout úchyláci atp, což se v okolí Prahy stává celkem běžně.






Tohle je jen můj názor, neříkám, že je taková každá holka, nebo že se to děje všude. Jen tím chci říct, že jsou některé holky takové.



Některé líčení baví, jiné se ale líčí jen kvůli ostatním, aby byly IN, což mi přijde hrozné.



Jiné chtějí lépe zapadat, některé zas udávat směr, být oblíbenější, některé mají třeba nízké sebevědomí a připadají si pak hezčí, vzbudit vyzývavým oblečením zájem,...spousty důvodů.




JINAK, TÍMTO ČLÁNKEM NEURÁŽÍM ŽÁDNÉ HOLKY a bla, bla, bla...



O KLUCÍCH TU RADĚJI ANI NEMLUVÍM, PROTOŽE TO, KOLIK MI TOHO NA NICH VADÍ

BY VYDALO ZA DVACET TĚHLE ČLÁNKŮ:-D





Já sama se líčit moc nemohu, jelikož mám řadu alergii, mezi ně i kožní citlivost, takže mne se ta kůže po malování (značkovým) loupe, pálí atp.



Používat můžu jenom jednu značku řasenek (kterou si dávám jen výjimečně, nejsem typ holky, která má ráno čas na tohle:-D) a některé krémy od YVES ROCHER.



Mám půl a třičtvrtě dioptrie, takže se "ozvláštňuji" značkovými barevnými kontaktními čočkami. Nesnáším brýle:-D naštěstí je mám jen na tabuli, tak je mám ve škole a doma brýle.  





Tak, snad jsem vás neunudila, doufám že mě za to v komentech totálně nezhejtujete:-D












Komentáře

TerryBlackyováVIP(Milujeme nadpřirozené jev...)

Co se týče líčení, nemyslím, že by to bylo tak hrozné. Já mám hrozné kruhy pod očima a neviditelné řasy, proto si normálně dávám maximálně řasenku, trochu korektoru a balzám. Ale na odpoledne nosím všechno: modré, zelené, fialové...rtěnky. A taky výrazné stíny, trochu bronzeru nebo tvářenky a rozjasňovač. Linky zatím trénuji, ale myslím, že už mi docela jdou. Ale já to neberu jako IN věc, ale jako umění-stejně jako katana-san. Mám i nějakou dražší kosmetiku-ale zase nemám IPhone, tablet, vlastní televizi...(Naopak mám dva roky starý Samsung.) S kamarádkami se běžně o kosmetice bavíme a nepřijde mi, že by to bylo špatné. Je to snad pořád lepší, než kdybychom se bavily o ehm...víte co myslím. A přesně jak psala katana-san: taky se mi furt smějí že jsem namyšlená a blbá.

Edit 14:04: A pokud máš velmi citlivou pleť, zkus kosmetiku La Roche Porsay.

TerryBlackyováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Katana-san(ANIME!)

Já úplně nechápu, jak některé holky přijdou, zmalované, jak plakát a mluví o tom, jak se malovat... Mě mamka nedovolila moc se malovat nikdy a to to umím (ego lvl 2 000). Někdy slyším, jak o mě všichni mluví, že se líčím, abych se líbila, že i tak jsem hnusná a když ne hnusná, tak hloupá -_- nevím, jak ostatní, ale já se nemaluju proto, že chci být in, ale proto, že to beru jako určitý druh umění... A k tomu kouření... Kámoška měla kdysi problémy- chtěla to vyzkoušet. Ale stala se z toho závislost. Pomohly jsme ji s tím a teď už na cigaretu nesáhne. Pěkně jsi to všechno shrnula, fajn článeksmajlsmajl( jen chci podotknout, že toto dělají i mnohem mladší.. *-*

Katana-sanTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Katana-san(ANIME!)

Damaris Harris: celkem mě zajímá i móda atd( v tom rozdílu, že mám svou vlastní xD) chtěla jsem zkusit se někde takhle přihlásit jako modelka, ale u nás nic není... Taky jsem si připadala dost... Mladá.. K tomu malá... No. Spletla jsem se. Což jsem zjistila pro objevení těch dětských modelek s umělými zuby, řasami atp... Připadalo mi to v tu dobu hrozně nefér. xD podle toho, jak mluvily v televizi jsem usoudila, že jsou namyšlené... Vadilo mi, že nějaké rozmazlené děcko tolik dokáže, tolik vydělá a normální holka z obyčejné rodiny bude muset makat, jak šroubek...

Katana-sanTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Damaris HarrisVIP(Langustičky)

Katana-san: já to taky beru jako uměnísmajl Vždycky líčím kamarádky.

Nechápu, proč tě tak pomlouvají, pokud jsi taková jako tady i ve skutečnosti, tak co já bych dala za takového člověka ve škole jako jsi ty. Ty jsi taková moje spřízněná duše♡

To s tou kamarádkou...WOW. To je opravdu obdivuhodné jak jste ji pomohly. (By jsi mohla dělat nápravné kurzy od nás ze třídysmajl)

Ještě k těm malým dětem, to je hrozné, např. Dětská miss america. Hrůza.

Psala jsem hlavně o těch sotva náctiletých, protože kdybych šla šmírovat co dělají malé děti z prvního stupně, asi bych si připadala jako úchyl...i když, má malá výška je skvělé maskování...smajl

Damaris HarrisTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Krásný článek, přesně tak bych to napsala i já. Také mi vadí ty holky, které chodí tak do šesté, sedmé... a mají celé barevné víčko a tlustou křivou linku, ale myslí si, jak je to hrozně cool a jak vypadají starší. A s tím kouřením taktéž, ty děti si myslí, že budou zajímaví, když budou kouřit. Ale ono ne, oni si tím akorát ničí život. Jenomže když kouří kamarád, tak proč ne já? (Logika těchto dětí) A nejhorší je, že alkohol i cigarety těm dětem prodá kde kdo.

A s těmi kroužky... Já jsem vždycky měla všechny dny plné a to jsem měla vždy v některých dnech i více kroužků. Můj rekord bylo 8 kroužků, ale to už jsem pak nestíhala, takže teď jsem to omezila na čtyři, příležitostně pět (střední → víc učiva) =)

Super článek smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.