Family Restaurant
Hra - Family Restaurant
Video se načítá
Baby Elsa Easter Egg Hunt
Hra - Baby Elsa Easter Egg Hunt
Video se načítá
Rapunzel Baby Feeding
Hra - Rapunzel Baby Feeding
Video se načítá
 

Believe in Dreams

Podzimní styl, emoce, škola

HI GIRLS!

Vítám vás na mém blogu Believe in Dreams.


Dnes se zaměřím na podzim, oblečení, které bude super nosit až bude chladno, jaké nápoje energie vám doporučím, aktivity a má příprava do školy. Pojďme na to! =)

PODZIMNÍ STYL 

Začátkem podzimu se ochladí. Je dost možné, že se ochladí i naše chování, které už nebude tak vřelé a happy jako v létě, kdy jsme byly bezstarostné. Ale neboj. S podzimem sice přicházejí nové starosti v podobě školy, kroužků, vypjatých rodinných vztahů, náhlými onemocněními, případně soukromých věcí, ale také neuškodí si přečíst pozitivní článek na HPD a hned Ti bude líp! 



VYCHÁZKY 

S podzimem ubývá i čas, takže je brzy tma, dny se zkracují a nálada zhoršuje. Pokud bydlíš daleko od školy, využij toho a projdi se parkem. S padajícím listím a v teplém oblečení na Tebe při posledních již málo hřejivých paprscích slunce padnou *nostalgické vzpomínky z léta. 

Je nejlepší čas vyjít si s přáteli ven, zahřát se běháním, dělat různé kraviny na ,,dětských" hřištích a využít tak času. Lépe se pak budeš soustředit na školní povinnosti v podobě knih, učebnic, sešitů a úkolů. 

Krom toho...I při té nevinné procházce můžeš přece myslet na toho okouzlujícího kluka, se kterým ses seznámila při brigádě, ne? :)

* Nostalgie= fáze vzpomínek. Pořád si přehráváš ať už ty hezké, nebo ty smutné vzpomínky. Je to většinou hlavně vlastnost ( a trochu zlozvyk) důchodců a důchodkyň. Často vzpomínají na ,,ty staré časy" nebo stále opakují ,,Za nás to bylo všechno jinak, to jsme museli...". Vlastně to stáří čeká na nás všechny, nostalgie bude to, co nás bude držet nad stoupající hladinou.

Podzim je tedy plný nostalgie, už jenom to listí může každému připomínat ,,ty jeho staré časy".

Toto roční období však může zase pro některé z nás být frustrující : ,, To už padá listí! Za chvíli bude padat sníh a budou Vánoce a já ještě nemám nakoupené dárky!...." anebo : ,,To to letí! ještě nedávno jsme se opalovali a dnes padá listí a je taková zima, kdo by to byl řek?" 

Takže se podzimu nebojte, stačí se na něj jen trochu připravit a hned proběhne lépe=).



MÓDA 

Podzimní móda? No jasně! 

Takže Girls, co letos poletí? Klasika. Kardigan, svetříky, roztrhané khaki džíny, košile, podzimní tenisky, nebo botky na mírném podpatku. Jedno je ale jisté, letos poletí má nejoblíbenější barva - temně rudá - červená.

Záleží na vašem stylu, jestli je to ten ,,roztomilý" , ,,cool", ,,romantický" anebo ,, klasika".


Samozřejmě, že ty ,,cool" si na sebe vezmou džíny, air maxy, kostkovanou košily a jdou, je to pěkné a nekazí to celkový vzhled, sluší jim to, a může to slušet i tobě! Hlavně se ale nenech ovlivnit okolím- nos to, co se ti líbí a cítíš se v tom fajn, v létě to tolik nevadí, ale na podzim s rodiči raději kupte pořádnou bundu, než nějakou lehoučkou. 


Ty romantické - kabátek s knoflíčky, úzké legíny, nebo džíny, botky na malém podpatku.Je to hezké, škoda že takových dívek co by toto nosily je málo, vím, že ty látkové kabátky jsou nádherná, stejně tak jako vím, že jsou drahé a těžko sehnatelné - ale výsledek stojí za to! Jsi i ty, ta ,,romantická?"


,,Roztomilé" prostě milují chlupaté mikiny a svetry, chlupaté ponožky a cokoliv s roztomilým motivem - soby, jednorožci, pandové a nebo i něco jiného. Těch ..ňuňu " motivů je prostě spousta! - Jedno se ale těmto dívkám ( mezi které patřím pouze přes ty chlupaté svetry...) musí uznat - ty teplé materiály se na podzim hodí =).


No a pak jsme tu my, ta klasika, co se spokojí se vším =D

Stačí džíny normální barvy - tmavě modré, černé, nebo třeba i ty khaki, je nám to jedno.

k tomu nějaký teplejší slušivý svetřík, teplejší boty, bundu a jdeme. 


Na doma se nejlépe hodí teplý svetr ( pončo), chlupaté ponožky, po koupeli župan pro zahřátí=3.




EMOCE 

je dost možné, že budete psychicky vypjaté, ale nenechte se . Škola teprve začíná , učitelům se nebude chtít zkoušet, teprve se všechno vrací do starých kolejí, které budou přesto nové. 

Náladoví jsme celý rok, takže se nedá říci, že špatnou náladu máme pouze na podzim, tak to není.

Pokud chcete předcházet zbytečným slzám, snažte se utnout hádky hned v zárodku, na takovýchto zbytečných věcech není třeba čerpat energií. 

jediné, co na nás má určitě negativní vlivy je chladné počasí a obloha bez sluníčka, které je symbolem pozitivní nálady. 

Buďte vytrvalé ( a vytrvalí) a společně podzim zvládneme- na 100%! =)



ŠKOLA

Jako ,,ta dospělá" jsem si představovala, že ve škole nebudu mít přátele, budu se prostě soustředit na učení a hotovo. Jenomže sedět sama u jídelního stolu není úplně skvělý pocit.

Bez přátel to prostě nejde! není to o tom, že si spolu budete věřit na 100%, ale o spolupráci a podpoře. 


Čeká vás letos přestup na druhý stupeň ( gympl), nebo už odcházíte z deváté třídy na střední školu, či gymnázium? 

Bude toho na vás hodně, ale vše se dá zvládnout, zvládli to jiní, zvládneme to i i my. 

Připravte se o starosti, nakupte si sešity, obaly, propisky, tužky, pastelky...a jiné potřeby dopředu. 

 Až si budete balit tašku, tak si nezapomeňte na cestu do školy sbalit deštník, podzimní počasí je nevypočitatelné a také pár drobných, pro případ, že byste zapomněli svačinu.

Máte-li problémy se zády, zajděte za doktorem, dá vám doporučení a ve škole vám budou muset dát dvoje učebnice - jedny budete mít doma, jedny ve školy, abyste se nemuseli s nimi tahat sem a tam.

Škola se dá zvládnout, zamakejte a uvidíte výsledky - jsou těší věci. =)





MÉ mimoškolní zájmy

No, asi není tajemstvím, jaké jsou mé mimoškolní priority, všichni to stejně víte.=)

Novinka! 

Bellavilla začíná hrát na hudební nástroj. Moje maminka je v tom nástroji dokonalá. Když byla malá, hrála pořád. Má mimořádný hudební sluch. To se o mne říci nedá, ale já mám paměť. Moje maminka slyší písničku a dokáže ji zahrát. Já nechápu jak to dělá. Každopádně začnu odteď hrát na.... Těším se, ale zároveň mám obavy, přece jenom - teprve začínám. Ve 13 letech. Budu chodit na nauku s prvňáčkama, ale co . Jednou se začít musí. Doteď jsem měla jiné zájmy. Držte mi tedy prosím palce! - Do komentářů mi pište, na jaký nástroj myslíte že hraje moje maminka a já půjdu v jejích stopách. Hrajete na něco i vy? 


Tanec a sport

Odmalička ráda tancuji, kdysi jsem tancovala i závodně, ale šikana, škola, rodiče a další věci byly proti. To (ne) znamená, že si ale (ne) udržuji kondičku. Záleží na čase.


Německý jazyk

Mé čtenářky ví, že mým snem je být právničkou a pracovat nejlépe v Německu, případně na mezinárodních případech také jako překladatelka mezi mandanty a soudem.

O prázdninách jsem hodně zamakala na gramatice, čtení, výslovnosti, hlavně psaní a slovíčkách. Pokrok nevím, zda je znát, ale malé zlepšení cítím, snad se mi to během školního roku bude hodit :3..


Blogování

Začíná mne blogování vážně bavit, nevím, jestli mé články někoho baví, ale mně se líbí hrát si s úpravou slovy a vyjadřováním. Informace nekopíruji jako něktré z you tube, nebo wikipedie , ale prostě co se naučím, si i zapíšu=).

S mým blogováním je to hodně nahraně, jelikož Časopis HPD si vyžaduj také svou pozornost, čas a energii.

Vždy bylo mým snem psát školná noviny, nebo časopis, z důvodu peněz a ochoty učitelů to ale nebylo možné, nevadí! Mám přece HPD a Vás! 

Pomocí mých skvělých kamarádek - Belanie333, Elisabetha, KETRINKA, Andy, Simka39, Felicity, Alexia a dalších se mi sen splnil a nyní mám svůj časopis! ( Neberte to jako vychloubání, ale stále jsem strašně nadšená=))  Holky mají nápady, které by mne nikdy nenapadly, např. LOGO, nebo styl designu. Jsou úžasné, podpořte jejich soukromé blogy a i náš časopis, nikoliv kvůli mne, ale kvůli nim - protože si to za svou práci zaslouží.


Psaní deníčku

Nevím, jak vy, ale já si kdysi psala deníček a když si ho po těch letech přečtu, nevěřím, že se některé z věcí, které jsou tam napsány vážně staly. 

Píši si ale deníček, jenomže je to takový...jiný deníček. Píšu si tam o nadpřirozenu, magii, vypisuji si léčivé rostlinky, magická čísla, co jaká barva znamená, knížky spojené s magií atd... 

Pro jeho úpravu si vystřihuji a tisknu obrázky ( papírové kapesníčky - krabice, krásné motivy jsem si z ní vystříhala) a následně je lepím do mého tajného deníčku. 

Baví mne to a nemůžu uvěřit, kolik už toho o tomto tématu vím, kdo ví, třeba vám můj deníček jednou ukážu! 


Čtení knížek

Musím se Vám k něčemu přiznat. Můj dědeček je spisovatel. Donedávna jsem od něj nečetla ani jednu knížku, za což bych se jako jeho vnučka měla stydět, ale on  píše knížky k zamyšlení, které bych asi jako malá nepochopila.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak si staří lidé připadají bezcenní? Já nikdy, až při čtení této knihy. Brečela jsem u toho. Byla napsána před 16 lety a dědeček psal o tom, jak se nemá proč usmívat, že když do něj někdo vrazí na ulici tak si připadá bezcenný, nepotřebný a jako kdyby překážel. Není to pravda, já ho mám strašně ráda, ale psal to před naším narozením, takže to ještě nevěděl. 

Má myšlenky, se kterými musíte souhlasit, píše o ztrátě, vnitřním klidu, o své mamince, času a životě.

Máme spolu podobný pohled na svět. Díky dědo, že jsi.

                       Vítej, Podzime! =)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DUHA  a její kombinace



NEJZÁKLADNĚJŠÍ BARVY: žlutá, červená,modrá

Základní barvy: zelená, oranžová, fialová

                         růžová, hnědá, 

Barvy ( nebarvy) které se nepočítají: černá a bílá

                         

                                          

Tajemství duhy : Splývání barev

                          šest barev, někteří se domnívají že 7 ( indigová)

                          odraz světla

                          zajímavost- při silném dešti, se mohou udělat dokonce dvě duhy, všimněte si ale, že ta druhá bude mít barvy přesně opačně - je totiž zrcadlovým odrazem té první


Možná si říkáte proč jsem udělala podzimní článek- jednoduše proto, abych si začala užívat léto- představa  podzimu mi v tom pomohla a co Vy? :)


Děkuji za přečtení.

V dalším  číslem bych chtěla udělat totálně  barevný  výbuch barev.

Pastelové barvy vs neony.

A také by mi bylo ctí udělat hvězdnou spolupráci 

S mojí ztracenou kamarádkou z HPD. ¤

Bellavilla♡☆♡


Komentáře

Belania333(Píšeme povídky a příběhy)

Supet článek! Ale je zvláštní, že podzim popisuješ jako stresující až nepříjemné období. Já naopak podzim úplně miluju, hlavně si užívám deště a tmu miluju, takže čím dřív, tím lípsmajl Jsem to asi docela zvláštní osůbkasmajl

Belania333To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

vokataVěrka(►Mysterious◄)

Bellavilla: To mi povídej.Tento rok se budu muset jen šprtat.Jako takhle to bylo každej rok ,ale já se chci dostat na školu na tu mou vysnenou ó které přemýšlím od 6 třídy .Tak abych měla co nejlepší známky

vokataVěrkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.