Toothless Flu Doctor
Hra - Toothless Flu Doctor
Video se načítá
The Royal Makeover
Hra - The Royal Makeover
Video se načítá
Winx Club Bubbles
Hra - Winx Club Bubbles
Video se načítá
Snip and Style Salon
Hra - Snip and Style Salon
Video se načítá
Frogtastic 2
Hra - Frogtastic 2
Video se načítá
Monkey Go Happy Marathon 4
Hra - Monkey Go Happy Marathon 4
Video se načítá
Barbie Ever after High Spa
Hra - Barbie Ever after High Spa
Video se načítá
HM Love Mix
Hra - HM Love Mix
Video se načítá
The Illusionists Dream
Hra - The Illusionists Dream
Video se načítá
Barbie Goes Horse Riding
Hra - Barbie Goes Horse Riding
Video se načítá
Mars Miner
Hra - Mars Miner
Video se načítá
Ferrari at McDrive
Hra - Ferrari at McDrive
Video se načítá
 

Believe in Dreams

HPD poradna- Rodina, žárlivost a změny nálad


Vítám všechny čtenářky .

Omlouvám se, že dlouho poradna nevyšla, bylo to z nedostatku času. Pokud se mi svěříte s problémem, budu se snažit odpovědět co nejdříve, mělo by to být do pěti dnů, ale nic neslibuji. 

Dnes budeme v poradně řešit změny nálad, problémy s rodiči a žárlivost ve škole. 

Když se mi budete chtít svěřit, ráda Vám pomohu. 

                                                                                           Jsem tu pro Vás, Bellavilla.=)


HPD PORADNA


RODIČE A VZTAHY S NIMI




ZPRÁVA: 
Žiju v normální rodině.
Mám rodiče,kteří jsou už dlouho rozvedení. Taky mám mladší sestru (9) a brášku (3).
Nedávno jsme se z bytu stěhovali do domu,ale jsme v lehkých finančních problémech. Nemůžem si moc dovolovat,což o to-to mi tak nevadí. Vadí mi,ale,že táta si koupil pozemek,na kterém nic nedělá. Kdyby ho prodal,měli bychom dost peněz na vše. Už jsem mu to i říkala,ale on: "Můžete to mít na svůj budoucí dům!" Haha,no jasně. Do té doby se to zboří...
Taky jsem jednou přišla do jeho bytu a on se díval na E-Darling. Tak nevím,co si o tom mám myslet. :c Jsem z toho lehce zoufalá.
Já jsem hrozný optimista a svou druhou,poničenou tvář neukazuji... Tak jsem ráda,že jsem se alespoň někomu svěřila.
Ale k tomu hlavnímu problému: Chtěla bych si o tom všem promluvit s rodiči. To mi nedělá až takový problém.  Jde o to,že kdykoliv se o něčem vážném začnu bavit,ihned mi slzí oči. Tudíž-brečím...
Nevím,co s tím,opravdu si o tom chci promluvit...

ODPOVĚĎ:

Ahoj, jsem moc ráda že si se svěřila, udělala si správně. Já sama rozvedené rodiče nemám, ale v naší třídě téměř každý a když o nich vyprávěli, hodně jsem toho pochytila. Tak snad alespoň trochu Ti poradím.

Táta- nová přítelkyně? 


Psala jsi, že jste v těžké finanční situaci a že jsou rodiče rozvedené. Jsou to možné důvody toho, že i na Tvého tátu už je tahle situace moc a tak hledá někoho, kdo by ho měl rád a pomohl mu takovou situaci řešit. Třeba i přítelkyni. Z Tvého pohledu to vidím tak, že nejhorší je ten pocit - že chce táta nahradit Tvou mámu někým jiným, novou ženou. Chápu Tebe, i jeho. 

Víš, ono je to tak, že když se rodiče rozvedou, ztratí na sebe ,,právo ". To znamená, že je v pořádku, že si jeden najde přítelkyni, bude alespoň taky šťastný.

Bylo by fajn, kdyby i Tvá maminka našla někoho, kdo ji bude mít rád a koho by měla ráda i ona. Ty bys ani jednoho nového partnera uznávat a mít ráda nemusela, ale alespoň bys měla být šťastná za radost Tvých rodičů. 

Kdyby měl tvůj táta odvahu a někoho si opravdu našel, určitě ti to řekne a zeptá se tě na tvůj názor. 

Zatím snad nikoho nemá, pouze hledá tu pravou. A tu taky třeba nenajde. 

Finance 


Víš, ani já nejsem nijak bohatá. Mám sice rodinu, ale teď mluvím o pěnězích. Máme normální byt a oblečení nakupujeme jen když je potřeba. To úplně stačí=). 

Vím, že Tě asi hodně zklamalo to, že táta ten pozemek neprodal, ale v dnešní době by ho koupil za dvojnásobek, né-li trojnásobek. Cena pozemků je teď vysoká a asi byste si ji nemohli dovolit, tak alespoň toto toleruj. Udělal táta správně. 

Je dost možné, že on sám by si tam jednou chtěl postavit barák, nebo by Vám ho pak předal, každopádně zatím nech věci tak, jak jsou, ono to nějak dopadne =).

Spoustu lidí je zadlužená, v těch chvílích je důležitá opora . Zůstaň s menšími sourozenci, podpoř maminu, řekni jim, jak moc je máš ráda, pomáhá to.

Hádky - slzy a řešení


Když se hádali mí rodiče ( o peníze) jednou jsem to nevydržela a utekla z bytu za kamarádkou ( to prosím tě nedělej). Bylo to proto, že už jsem tam nemohla být ani chvilku. Venku jsem si vyčistila hlavu a už to bylo lepší. Dnes už bych to řešila jinak - nabídla jim kompromis, který by vyhovoval oběma a nemuseli se už hádat. 

Nejtěžší je ale samozřejmě něco říct, když si s nimi chcete promluvit. Já tě chápu. Je ti hrozně líto, že to dopadlo takhle, ale musíš být silná hlavně kvůli sourozencům - oni to snášejí ještě hůř než ty. 

Když se dospělí hádají, bouchnou jim saze a ...nezachovají chladnou hlavu.

Načerpej sílu, odvahu, zvedni hlavu a promluv si s nimi. Není důvod, proč bys měla být smutná už v tomto věku a kvůli něčemu, za co nemůžeš. Řekni jim, že ti hrozně vadí jak se hádají ( v tu chvíli by se měli zastydět, že nebrali ohled na děti), nebo jim navrhni nějaké řešení. Prostě se neboj ty věci řešit. není to tím, že jsi přecitlivělá, ale tím, že je toho na tebe teď moc. 

Budu Ti fandit a můžeš se mi kdykoliv ozvat, jak to dopadlo. Buď silná a neboj se mluvit s rodiči, i když zrovna nechtějí. Sděl jim svůj názor a počkej na odpověď. Snad jsem Ti alespoň trochu pomohla. pozdravuj sestřičku a brášku, Vy to zvládnete! =)


                                                                                                        Bellavilla


ZÁVIST A ŽÁRLIVOST

ZPRÁVA: 

Přešla jsem na novou školu, přechod jinam pro mě byl opravdu těžký ale naštěstí si na mě spolužáci celkem rychle zvykli , tedy až na jednu holku, která na mě už od začátku mého nástupu do školy strašně žárlila ,důvod PROČ na mě žárlí, stále nechápu... každopádně mě začala na všech koutech školy pomlouvat a teď už se se mnou nebaví skoro žádný spolužák, jenom dvě opravdu nejlepší kamarádky. Nejhorší je na tom to, že ty pomluvy nejsou vůbec pravdivé a já se kvůli tomu velmi trápím a už několik dní skoro nespím.

ODPOVĚĎ:

Je dobře, že si to někomu řekla. myslím, že mám pár důvodů, proč je taková, ono je totiž na nových spolužácích vždy něco, co jim závidět. 

Důvody, proč může žárlit: 

1.Pokud si se přestěhovala, záviděla bych ti Tvé zážitky z jiného prostředí, které si tam prožila. ( Já žiju už 13 let v tom samém bytě).

2. Říkala jsi, že si na tebe spolužáci ze začátku zvykli. Asi by mi bylo líto, že obrátili svou pozornost na Tebe, na ,,Tu novou" a ,,Zajímavou". Snažila bych se je zase zaměstnat ,,sebou" a aby začali mít rádi zase víc mne a ne Tebe. 

3. Oblíbenost, dobré známky, talent. Pokud by ti šel dobře stejný předmět jako mne, snažila bych se Tě nějak shodit, kdybych byla ta ambiciózní soutěživá dívka, abych v něm byla lepší než ty. Máš dobré známky? Pokud ano, možným důvodem, proč je taková je, že Ti je prostě závidí, ona samo totiž moc chytrá není. Nebo si tě třeba oblíbil učitel, který měl dřív za oblíbenkyni jí. 

4. Kluk, vzhled, talent. Můžeš se třeba líbit klukovi, který se líbí jí ( je to většinou hodně pravděpodobný důvod) . Žárlí třeba na Tvé oblečení, nebo Ti závidí jak vypadáš. Nebo třeba máš talent na tanec, hudební nástroj, nebo jsi lepší v něčem, v čem by chtěla být lepší ona. 

5. Přátelství . Není možné, že Tvé momentálně nejlepší kamarádky byly dřív její? Je možné že její kamarádky se začaly víc bavit s tebou a tak jim začala povídat lži, aby se zase začali bavit s ní. 

Akce

Aby Tě začala pomlouvat a být taková, musí být důvod. Zapoj kamarádky a společně ho zjistíte=).

( napsala jsem Vám pár možných důvodů, může jich být mnohem víc, ale toto jsou ty nejpravděpodobnější, které jsem vymyslela).

Dokaž spolužákům, že to, co o tobě říká jsou lži. Pokud Tě ale odsoudili za nepravdivé řeči, nejsou to praví přátelé. Nicméně sama vím, jak můžou některé řeči vypadat pravdivě a ve skutečnosti...je to lež. Pokud se zmátli, až jim řekneš pravdu snad se vzpamatují. 

Držím ti palce, zvládneš to. Dokaž, že to, co o tobě říká není pravda. Zjisti důvod proč je taková a vysvětli jí, že ať už jsi udělala cokoliv, nebylo to úmyslně.  Když jsi na škole nová, je to pro tebe těžké, ale já věřím, že to zvládneš =). 

                                                                                     Bellavilla

ZMĚNY NÁLAD

ZPRÁVA

Ahoj, chtěla bych trochu poradit. Jsem štasná, ale jen půl dne. Mám dobrou náladu, málokdy mi vydrží do večera. Většinou se stane to, že jsem happy a najednou prostě bezdůvodně jsem smutná. Já nechápu co se děje. Omlouvám se jestli jsi to nepochopila, ale moc vysvětlovat neumím.
Jsem mega happy a po chvíli se má nálada bezdůvodně změní.

ODPOVĚĎ:

Tak na vliv naší nálady mají především lidé kolem nás, takže jestli mezi Tebou, mámou, nebo kamarády panuje špatná nálada, je lepší si to vyříkat hned. 

Jinak se ti stane, že jdeš po chodbě, jsi šťastná, uvidíš holku se kterou zrovna moc nevycházíš a Tvá dobrá nálada je pryč. 

V období teenegerů je náladovost normální, ovšem je důležité umět se překonat a usmát se. ne falešně, ale upřímně. Lidi kolem nás už pak naše nálady nebaví a začnou nác pomlouvat, nebo už se s námi nebudou chtít bavit, jelikož neví, jestli zrovna budeme mít dobrou,  nebo špatnou náladu. 

Snad Tě toto období přejde tak jako mě. najdi si nějaké hobby ( kreslení, plavání, míčové hry, kamarády...) a soustřeď se na zábavu a na to, co tě nebaví. Ono to přejde.


Přeji štěstí  a pevné nervy tvých blízkých, snad to v dobré náladěě vydržíte a budeš mít zase neutrální pocity.


                                                         Bellavilla

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Holky, děkuji Vám!

Strašně moc děkuji, za Vaše odstavce ve zprávách. Když mi napíšete prosbu o radu a připojíte tam TOHLE - jsem ten nejšťastnější člověk na světě. Děkuju, moc si toho vážím! =)

Ahoj,tvá poradna se mi moc líbí,rozhodla jsem se,že ti taky napíšu.
Asi nejsi profesionální psycholožka,ale mně pomáhá,když i někdo cizí,řekně názor na můj problém. Většinou mi to pomůže...


Ahoj.
Snad ti nebude vadit, když se ti svěřím se svým problémem který mě už dlouhou dobu trápí, ale stydím se ho někomu říct. 


Pokud mi poradíš, budu ten nejšťastnější člověk na světě, opravdu si už s mým zoufalstvím nevím rady a ty jsi pro mě poslední pomocí. Za jakoukoliv tvou radu ti velmi děkuju, jsi moc hodná holka, že takhle pomáháš. 




Pro tento díl je to vše, děkuji všem co se rozhodnou mi svěřit svůj problém a trápení, jsem tu pro Vás. 

Jak mne můžete kontaktovat máte také v minulých dílech, tak se podívejte a kontaktujte mne! =)

Život bez problémů a s nadějí přeje...Bell! =)

*                                                                             *                                                                                         *

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.