Believe in Dreams

Halloweenské příběhy - Bellavilla

HI GIRLS!


Jsem Bellavilla a zde na HPD mě znáte jako členku HPD časopisu. Také se snažím pomáhat ostatním HPD poradnou. 

Dnes jsem pro Vás ale rozvinula svou představivost a fantazii a sepsala pár Mystery povídek.

Roztřídila jsem je do několika kategorií : 1. Dětské, 2. S příběhem, 3. Horory

Mým cílem není Vás postrašit, ale pobavit. Psaní celkově mne baví a Halloween mi přinesl jedinečnou příležitost rozvinout tvůrčí psaní. 

 Přeji hodně zábavy! 

                                                        Bell




Dýně

Každý rok manželský pár v Americe vydlabával dýni a dával na okno - v naději, že světlo skryté v ní ukáže mrtvým duším správnou cestu a nezabloudí do jejich domu. Tento rok, je ale čekala změna....

Den před Halloweenem, svátkem mrtvých šel Mr. Pupkin  na svou zahrádku vybrat tu nejlepší dýni - ostatní použije paní Pupkinová do polévky a připraví z nich různé pokrmy.

Ta nejhezčí se pak vydlabe a dá na okno. 


Na záhoně však byly dýně pouze 3. 

Pan Pupkin nevěděl jakou si vybrat, když v tom dýně promluvily : 

1. dýně : ,,Vyber si mne! Dáš-li mne na okno, přinesu Ti do domu přátelství!"

2. dýně : ,,Neposlouchej ji! Já ti přinesu štěstí!"

3. dýně : ,,Dej na mne, přinesu ti zlato a peníze do domu! 


Mr. Pupkin byl velice chudý a proto zvolil 3. dýni.

Když  o podivných dýní pověděl své ženě, celá se zarmoutila.

Prý že by ji stačila pouze ochrana před mrtvými, které druhým dnem na večer mají proplouvat ulicemi. 


Nic se už ale nedalo dělat. Mr. Pupkin dýni vyřezal a dovnitř dal penízek- jako symbol bohatství,  které dýně slibovala.

Už už chtěl odejít,  když dýně promluvila :,, Vybral sis dobře. Přinesu ti bohatství o jakém se ti ani nesnilo, ale jakmile shniju, všechny mé dary odejdou se mnou."

Mr. Pupkin byl celý nešťastný,  běžel za svou ženou a chtěl dýni vyměnit,  ale Paní Pupkinová již dýně štěstí a přátelství rozkrájela a dužninu připravila na polívku. 

I nedalo se nic dělat. Mr. Pupkin šel se svou ženou spát, den před oním Svátkem. 

Po půlnoci však uslyšeli šramocení - v domě byli zloději. Manželé rozsvítili a muži v černém obleku odešli - nestihli ukrást nic víc než dýni s penízkem. 

Manželé nebyli nikdy tak šťastní - že je ti zloději zbavili prokleté dýně. Na trhu si koupili jinou dýni, vydlabali a pojmenovali jí : ,,Ochránkyně" . Tento Halloween zvládli, to jakou dýni ze své zahrádky si zvolí příští rok,  už se nedozvíme, ale jisté je jen jedno : Kdyby si zvolili ,,Dýni bohatství" přišla by na ně chudoba. 

A tak i Vy,  raději volte přátelství a lásku místo bohatství. 






Duch


Bertie, Lilith a George byli přátelé. O Halloweenu se ale rozhodli pro vyvolávání duchů - u Lilith doma. 

To ještě ale netušili, že noc neskončí tak, jak si přáli. Rozhodly se vyvolávat oblíbenou historickou postavu všech dětí - Kleopatru.

,,Lilith ! Zhasněte! Je jedenáct, zítra jdete do školy" 

,,Ano mami!" 

Lilith šeptem řekla Gergovi aby pod dekou připravil tabulku na vyvolávání, Bertie ať vyndá kalíšek a ona že zhasne a přinese baterky. Jen co zhasly a Lilithia máma je zkontrolovala, připravily děti vše potřebné : Spiritualistickou tabulku, sklenici, baterky, svíčku, sirky a otázky. Chytili se za ruce a Lilith začala vyvolávat : 

,,Duchu Kleopatry, pokud tu jsi s námi, dej nám znamení!"

V tu chvíli vykřikl Bertie - všiml si, že se otevřelo okno dokořán. 

,,Nesmíme porušit kruh! " zvolala Lilith. 

,,Lilith, mně se to nelíbí, je to nebezpečně, co když se nám něco stane, nebo Kleopatru rozzuříme?"

,,Georgi, pomoz mi zhasnout tu svíčku! Začíná hrozně moc hořet! "

,,Lilith, Bertie, musíte zhasnout tu svíčku, jinak chytnou záclony! Panebože! Podívejte se na tabulku! Lítá tam sklenice jako kdyby nám chtěla něco říct! "

N-I-K-D-O- M-N-E- N-I-K-D-Y-  N-E-B-U-D-E R-U-Š-I-T-----N-A-D-Ů-K-A-Z-M-É-Z-L-O-B-Y-Z-A-P-Á-L-Í-M-T-E-N-T-O-  D-Ů-M- Z-E-M-Ř-E-T-E !!!

,,LILITH! Jste v pořádku? Co se to tam děje? Panebože vždyť hoří! Jemmesi! Děti jsou v pokoji a hoří tam, dělej přece něco!!!

......................


Zpravodaj městečka Sunhole

Ze dne 31. až 1. se v domě č. 13 rozhořel oheň. Uvnitř byli tři děti a dva dospělí. Důvod požáru není jasný, ale následky si oběti ponesou do konce života. Všichni naštěstí přežili, ale popáleniny jim znemožní samostatnost na několik let dopředu. 

Nikdo neví co přesně se stalo za dveřmi dětského pokoje, ale jedno z dětí se nám v hrůze svěřilo :

,,Chtěli jsme vyvolávat Kleopatru a -a - a otevřelo se okno a začala hořet t-t-ta svíčka už jsme n-n-nemohli nic udělat! Věřte nám m-my nechtěli! "

To zda budete věřit 9- ti letému klukovi je na Vás, každopádně je jediný, kdo byl v oné místnosti a nyní je s námi schopný komunikovat. Jiná teorie není. 

Prosíme tedy všechny občany městečka Sunhole - zachovejte klid a nepokoušejte se o vyvolávání mrtvých, starosta Bunbrick.









TEMNÝ LES

Bylo nebylo...Kdysi v jednom zapomenutém lese žilo spoustu zvěře,  lidé tam chodili na dříví,  paseky se zelenaly. Ale pak nastal zlom. V tom lese zemřelo 10 mužů co tam šli hledat dávný poklad. Od těch dob se mu začalo říkat  temný,  protože od toho jak do něj nikdo nevkročil ať už ze strachu nebo z povinnosti celý zarostl a povídalo se , že díky tomu do něj něj celý den nepronikne ani paprsek světla. Ti pověrčiví z nás věřili   že....Se v něm slétají čarodějnice,  pálí les a uzavírají spolky a kletby. V lese prý byli i vlci , někteří se utvrzovali v tom, že to nebyli vlci ale vlkodlaci.

V lese jste neměli šanci nezešílet- nepoznal jste den od noci, keř od vlka ani lidskou postavu od stromu. Útěchy nebylo. Z toho lesa nevede cesta ven.

Nepomohlo ani to si uvědomit,  že nejste první,  kteří se z lesa nedostali....







ČARODĚJNICE



Pradavné dějiny nám prinesli tuto pověst....

Kdysi dávno žila Babajaga - v bažinách a rašeliništích.

Nikdo se za ní neodvážil - ještě by zapadl do nějaké strouhy...

Žila sama. Neměla přátele. Neměla rodinu. Neměla srdce.

Lidé o ní dříve nevěděli ale časem se doslechli....Pomluvami .


...

Ačkoliv se každý bál prokletí,  bylo to naopak. 

Babajaga byla prokletá.

Kdysi když ještě žil její praděd Alchimista, byla dcerou ženy, která se vyznala v bylinkch.  Bebějaze bylo 5 když byla matka nařčena z čarodějnictví a později o 2 měsíce strávené v žaláři, spíše hladomorně byla spálená. Stačila ale říct své dceři aby utekla : těch pár měsíců bez matky byl pro ni děs -lidé si na mí ukazovali a šeptali si že je prokletá. Byla. 


Nebylo ji do kolébky dopřáno štěstí. Jen nekonečné utrpení. 

Až donedávna bylo toto považováno za výmysl jedovatých jazyků . V bažinách u Třísel se našlo tělo.  

Bylo to 31.1. 1801.

Od té doby.... Se místo uzavřelo. Všeobecně známé tělo, které nebylo zcela možné identifikovat se ztratilo. Od toho dne začali poblíž města Třísla mizet děti - v zimě, kdy vyučování končilo pozdě a byla už tma. Děti údajně zabloudily a utopily se, ale tomu místní nevěřili a nevěří dodnes - tomu že by zabloudily....A bylo jich už 5. Zmizely vždy po svátku mrtvých. A mizí dodnes. 


                           Záznam z roku 1840 . 








ZOMBIE

Aneb příběh mrtvé školačky


Suzanne...Mrtvá dívka. Školačka. 13 let. Důvod smrti-neobjasněn. Před 1 rokem.

                                                       2016


Kira,  její nejlepší kamarádka zůstala na škole sama. Ta mrtvá dívka o které se psalo 3 měsíce po jsi smrti v kuse, byla její jediná kamarádka. 

Zemřela a nikdo nevěděl....proč. 

Její tělo našel školník. Ve sklepě.  Byla...ubodaná.

Proč?  

Kira si myslela své....Suzanne nikdy nikomu neublížila,  musela přijít na něco co...Ublížilo jí.


O rok později....


Se ve sklepě našlo opět tělo. Tentokrát Kirino. Opět ubodané. Nalezeno uklízečkou. Manželkou školníka. Na místě byl nalezen zakrvácený nůž. Kira měla v tašce mobil. V něm byly fotografie školního kumbálu. Po bližším prozkoumání jste za ním ale našly tajné dveře. Policie vše prozkoumala. V té chodbě se našlo pohřešované tělo. Metew. Před 6 lety. Mrtvé. 

Škola byla zavřena na 3 roky po prvním úmrtí jednoho ze studentů. Ale vraždy probíhaly dále. Bez jediného motivu. Nikdo ani NETUŠIL PROČ. 

Studenti již nepořádali ani večírky, protože opakovaně vídali postavy, které neměly hlas, jméno ani tvář - zombie? Vyloučit nelze. 

Osvobodit je může jen odhalení vraha.


...ÚKOL PRO TEBE

Zamyslete se holky. Kdo je vrahem a důvod? Existuje tisíce možností, rozviňte fantazii. 

i já jeden motiv přihodila.

POKRAČOVÁNÍ PODLE MNE


Bylo to dávno co  měli dítě. Bylo utrpení pracovat pro školu kde jich bylo tolik a oni sami nemohli mít žádné . To jejich se stalo kdysi obětí šikany a spáchali sebevraždu. Nikdy nedopustili těm,  čo čo udělali. Proto museli zemřít ti, které tolik milovali oni sami.

Ten chlapec, ach ano, Metew,  syn Elisie a Johna. Zamilovaného párečku už na gymplu. Byli středem pozornosti. Měli hlavní slovo. A bylo to jeich slovo, co tak ranilo : dítě popelářů.

S Arnie toho jejich kluka zavřeli do kumbalu- v tajne vhodné ho nikdo nemohl slyšet,  až tak temná a nekonečná byla.


Suzzane...Ach ta holka pitomá. Byla tak chytrá že našla chodbu. Nedalo se nic dělat. Arnie ji zabouchla dveře a jí nezbývalo nic jiného než projít kolem mrtvého Metewa a jít dál...Chodbou která vedla do sklepa kde už číhal Esmund. 

Byla na miste mrtvá.  Těla jsme však musely najít my: Kdyby je Kdyby někdo jiný jiný o těch prostorech,  byly bychom s Esmundem nařknutí my, že se nestaráme o školu a neuklízíme, ředitel by nás pravděpodobně vyhodil a to jsme nemohli dopustit -bylo ještě tolik věci a výrazů které jsme museli spatřit a vykonat....



Děkuji za předčtení. Tak co, který z příběhů Vás zaujal nejvíce? =)

                                 Přeji krásného Halloweena prožitého v bezpečí a blízkosti přátel  a blízkých.  Bell


                 HALLOWEEN

               

Komentáře

AkalikVIP(Girl´s Dream)

Jej, mám co číst na Halloween.
Dobře zpracovaný text, je to čitelné - celkově dobrá práce.
Je až tak dobrá, že mi z toho nějakým záhadným způsobem přestalo fungovat tlačítko +.
No nic. Zítra. 100%.

AkalikTo se mi líbí +4 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.