Monkey Go Happy 3
Hra - Monkey Go Happy 3
Video se načítá
Pixie Skin Doctor
Hra - Pixie Skin Doctor
Video se načítá
Airport
Hra - Airport
Video se načítá
Můj psí kvíz
Hra - Můj psí kvíz
Video se načítá
Hearts
Hra - Hearts
Video se načítá
Man in Gap
Hra - Man in Gap
Video se načítá
Magic Change
Hra - Magic Change
Video se načítá
Makeup Artist Adriana
Hra - Makeup Artist Adriana
Video se načítá
Babysitter
Hra - Babysitter
Video se načítá
Bomb It 3
Hra - Bomb It 3
Video se načítá
 

Believe in Dreams

Bellavilla - HPD poradna

HI GIRLS!

Všimla jsem si, že v poslední době se mi hodně dívek ptá na rozluštění problémů. 

Dostala jsem jeden ze svých ( náhlých , znáte je!) nápadů, které většinou mají výsledek a účel. 

Tak jsem tady znovu. 


O projektu

Ačkoliv na mém profilu nenajdete nic o ,,psychologii" strašně ráda pomáhám lidem.

Mohlo by to probíhat tak, že mi napíšete trápení a já Vám na něj odpovím ve článku. Napíšu o tom článek, jak bych situaci řešila já, nějaké rady a tipy. 

Vaše otázky se můžou týkat čehokoli - kluků, školy, sebevědomí, kroužků, rodičů, vztahů, kamarádů, problémů a konfliktů, prostě čehokoli co Vás napadne. Vždy je lepší se svěřit, já osobně se raději svěřuji zde, než nějaké reálné osobě, kterou znám, tak pokud to má někdo stejně, stačí napsat :)


Co bych z toho měla? 

Nic. Akorát...Víte, já...Mám problém a to dost velký řešit problémy v reálném životě. Když ale radím někomu jinému, uvědomím si ,že je to celkem užitečná rada  a že kdyby se mi to někdy stalo, udělám to. Takže se tady chci naučit řešit problémy abych byla ( což stejně nikdy nebudu ) připravená je řešit ve skutečném světě. 


Jakým stylem to budeš psát? 

Takhle...je mi jasné, že když už se mi některá z mých čtenářek ozve,  nebude chtít aby byla v článku popsána, jaký má problém, kdo jí co udělal...Ne. 

Když se mi ozveš, jednoduše pak o problému napíšu, jelikož je možné, že stejný problém má nějaká dívka, která se bála ozvat, pomůžeš jí tak i ty. Rozepíšu se, napíšu rady a tipy ohledně daného problému ( deprese, tichost, nerozhodnost). Nikoho nebudu jmenovat. 

Jak Tě máme kontaktovat? 

Normálně mi napište do zpráv, bude to diskrétnější než pod článek ve formě komentáře.

Co by měla obsahovat zpráva? Jaký máte problém, co Vám brání v tom být šťastní a přenést se přes to a hlavně prosbu o radu. Když mi ji nenapíšete, budu si myslet že se chcete jen svěřit, nic víc, takže to nikam psát nebudu, pouze zavedeme rozhovor =)


Víte, může Vám být klidně 15 let, myslíte si, že Vám 13- ti letá dívka nepomůže, ale třeba se pletete. Samozřejmě není možné, abych Vám pomohla fyzicky, dokážu Vám dát pouze pár rad a povzbudit Vaší psychickou stránku. 

Hlavně nesmíte zapomenout svěřit se. Když zažiju ve škole nějakou nepříjemnou chvíli, pohádám se s ostatníma a nadávají mi, vezmu si mobil a vypíšu se z toho. Asi očekávám, že když to napíšu, budu hned vědět co mám dělat, tak to ale není. Když to někomu napíšete  on Vám odpoví, je to to nejlepší co jste v tu chvíli mohly zrovna udělat. 


DOPORUČENÍ

Je to asi tak, že zde na HPD už jistě bylo spoustu dívek, které přišly s tímto nápadem. Ovšem žádná z nich to nedokázala vést na úrovni, aby její nápad vydržel až doteď. 

Tak tedy ...Nejspíš budete o mně mít podezření ( že se Vám budu smát za Vaše problémy, budu je zveřejňovat, už se s Vámi nebudu chtít bavit po tom, co se mi svěříte, nebo to ani proto raději nezkusíte...) .

proto jsem se zeptala tří dívek, jaký mají na můj nápad názor a co si myslí o mně jako o osobě, která by chtěla radit druhým. Tuhle část článku jsem udělala pro získání Vaší důvěry. 

Clawdeen : 

Myslím, že ten nápad by mohl být v pohodě. Myslím, že si kolikrát člověk v pubertě potřebuje přečíst názor. Radu. Nejlépe teda od svých vrstevníků. Na tom koneckonců troskotaly všechny ty poradny a vůbec. Odpovídali tam dospělí. Jistě, šlo o kvalifikované osoby, ale chyběla jim schopnost vcítit se do situace. Člověk, který je zoufale zamilovaný nepotřebuje slyšet rady jako "navaž oční kontakt" nebo "sleduj jeho jazyk těla". Ty mu jsou k ničemu. Puberťák jaksi onu řeč těla a tak vůbec nemůže ovládat jako třeba psychologička, která odpovídá. Takže pokud to bude jiné, jsem pro.
Tebe vidím jako docela v pohodě člověka a myslím si, že bys to mohla zvládnout. Snad jen by se hodilo, kdyby ti bylo o trochu víc. Takových 16 by byl asi ideálnější věk, ale co. Jinak by bylo asi fajn, kdybys k tomu někoho přibrala. Každý má trochu jiný názor, zkušenosti, takže se můžete navzájem doplňovat a je tu menší pravděpodobnost, že nebudete vědět, jak tomu člověku poradit. Osobně bych k tobě dala Directionerku, myslím, že by vám ten pětiletý rozdíl pomohl. 


Locika11: 


Bell je strašně...empatický člověk. Působí na mě tak, takže doufám, že se na poradnu opravdu hodí a neříkám teď úplnou kravinu.

Bude to fajn, protože:
1. Její blog je kvalitní a tím pádem to bude opravdu dobře uspořádané
2. Bellavilla je hodně milá a chytrá, tím pádem bude radit (snad) dobře
3. Možná tam napíšu taky, protože poslední dobou nejsem šťastná. Sakra, spoiler mého problému...xD

Bell znám už sakra dlouho (pokud se tomu tak dá říkat) a (promiň, že neustále říkám jen Bell) získala si mou plnou důvěru.
Profesionální a přátelská bloggerka.

Luce


Sagka:

Poradna : Myslím si, že je to skvělý nápad. Něco podobného už jsme sice tady na HPD. cz mohli vidět, ale Bellavilla má talent na psaní skvělých, zajímavých a originálních nápadů a tento patří mezi ně. věřím, že svou poradnu dovede do dokonalosti, jako to mívá Bell ve zvyku. Určitě to bude pro mnohé přínosem, názory druhých jsou vždy cenné, a jsem si jistá, že Bellavilla zvládne druhým skvěle pomoci a rozvést to do článku, aby si mohli i ostatní přečíst vzácné rady a Bellinu odpověď na problém ostatních a určitě se tím mnoho lidí inspiruje a pomůže to nejenom jednomu člověku. Bellavilla je skvělá, pozitivní a upřímná dívka, která svůj úkol zajisté zvládne dokonale

Děkuji Všem dívkám za jejich názory! Pokusím si z každého názoru vzít něco a případně domluvit spolupráci s dívkou vyššího věku. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Začínáme! 

Tak, Vaše první zkušební hodina u Vaší poradkyně začíná, jdete po bílých lesklých schodech, náhle se zastavíte u její kanceláře. Nesměle zaťukáte a po malé chvilce otevře sympatická blondýnka, která Vás pozve dál, sundá Vám zasněžený kabát a dá Vám domácí chlupaté pantofle. Její pantofle klapají po podlaze a Vy jí následujete do bílého pokoje, kde je pouze jedna sedačka a dvě křesla. První, čeho si všimnete jsou záclony dlouhé až na zem, kolem září světle fialová a modrá barva. V koutku je model zmrzlého stromku. Ačkoli ta místnost na Vás působí chladně, je tam překvapivě útulno a teplo. Poradkyně se představí jako Lenka a vyzve Vás, ať se posadíte ( na tu sněhově bílou s bělostnými chlupatými povlaky!) pohovku, ona sama zůstane stát a zeptá se, zda si nedáte horkou čokoládu se šlehačkou...V tu chvíli z Vás spadnou veškeré obavy a najednou máte pocit, že jste udělali správnou věc, když jste se rozhodli se svým problémem někomu svěřit a vyhledat krz to někoho. 

*Samozřejmě to bude ale z pohledu člověka, který má podobný věk  Vašemu ( jak psala Clawdeen) a dokáže se do Vaší situace vcítit mnohem více než dospělý. Tu  ukázku berte tedy prosím s nadhledem, nejsem dospělá, ani psycholožka, jsem normální dívka, která chce pomoci druuhým =).



Děkuji Všem, co mi pomohli s doporučením a uskutečněním tohoto nápadu.

Ráda pomohu s každým problém, ať už se bude týkat čehokoli. Pokusím se domluvit na spolupráci s již výše zmíněnou hpd dívkou, mohly bychom psát spolu, kdyby měla zájem. 

Kontaktujte prozatím mne, v prvním článku Poradny se dozvíte více a uvidíte styl, jakým bude poradna probíhat. 

Děkuji za předčtení a případnou podporu, Bellavilla. 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.