The Illusionists Dream
Hra - The Illusionists Dream
Video se načítá
Barbie Goes Horse Riding
Hra - Barbie Goes Horse Riding
Video se načítá
Mars Miner
Hra - Mars Miner
Video se načítá
Ferrari at McDrive
Hra - Ferrari at McDrive
Video se načítá
 

Beauty blog

Podzimní péče o vlasy i pleť

Ahoj Všichni. Vítejte u dnešního článku. 

Chladné počasí, vítr, déšť. Přechody z tepla do větrných, chladných dnů. Nic z toho vlasům a pleti neprospívá. Jak se o ně na podzim správně starat a připravit je na příchod zimy? Mám pro vás pár tipů.


1, Pleť odličujte a čistěte

Používejte výživné krémy, séra, pravidelně nanášejte různé pleťové masky. A hlavně...... Důkladně ji odličte a vyčistěte. Vaše pleť vám bude vděčná. Pleť je na podzim hodně citlivá a proto si dejte pozor na další čistící přípravek.... Ty jo. To zní jako nějaká reklama na čistič na podlahy nebo tak něco :D..... Prostě pozor na další bod a tím je....


2. Pozor na peeling

Pokožka je totiž v chladných dnech hodně citlivá a peeling by vám ji mohl docela podráždit. Neříkám, že ho nemáte používat vůbec, ale ne tak často, jak jste třeba zvyklí a pokud máte suchou pleť, tohle ,, varování´´ pro vás platí dvojnásob.


3. Krémy

Někdo říká, že se mají používat hydratační krémy, někdo zase říká, že hydratační krémy ne. Já moc krémy na obličej nepoužívám, takže vám asi můj názor neřeknu, ale jestli si nejste jistí, jaký krém zvolit, zkuste ty, které mají označení :  „cold weather“ apod...


Péče o vlasy        


V předchozích bodech jsme se bavili spíš o skin care, ale v těchto bodech se zaměříme na vlasy, které na podzim potřebují také péči, aby vám nepadaly, nebo se netřepily konečky.


1. Nemyjte si vlasy každý den

Vlasům v chladném počasí neprospívá každodenní mytí, ale ani horká voda. Pokud to jen trochu půjde, myjte si vlasy vlažnou vodou. Potom ty přechody mezi chladem a teplem jim nebudou tolik vadit.


2. Vlasy nefénujte

Nechte je jen tak. Ať si uschnou sami. Je to přeci jen šetrnější, než když je fénujete, Ale pokud je musíte fénovat, doporučuji vlažný vzduch. Sice je budete fénovat déle, ale šetrněji.


3. Nechoďte ven s mokrou hlavou

Já to nechápu. V bodě před tím vám říkám, jak vlasy nefénovat  a nechat je jen tak, že si uschnou, ale když potom musíte jít ven, tak nemáte chodit s mokrou hlavou. No tak si je budete muset vyfénovat tím středně teplým vzduchem no, nic jiného vám nezbyde. To je ale jen moje soukromá poznámečka. :D

Ne, teď vážně. V chladném počasí by se vám vlasy lámaly a třepily.


4. Myslete na zábaly

V chladných dnech vlasům prospějí regenerační zábaly, které podpoří lesk a pružnost vlasů. Já používám zábal, teď ale nevím, jak se jmenuje. Já jsem si ten zábal koupila na Notino.cz

Víc si o tom můžete přečíst na : Mega nákup pečující kosmetiky na Notinu 

+ Já ještě používám takový olej na vlasy s výtažky z kopřivy a je fakt super. Koupila jsem ho v DM za asi 60Kč, takže super.


A ještě jeden tip, co pomáhá jak na vlasy tak na pleť..   jíst zdravě. Jako avokádo nebo a teď vím, že se půlka lidí bude šklebit, ale olivy. Ty jsou také dobré.


To je ode mě pro tenhle článek všechno a budu se těšit u dalšího. Ahoj

PS: Kdyžtak mi dolu napište, jestli něco na vlasy používáte( kromě šampónu) a jak jste s tím spokojení. Budu ráda, za jakékoli tipy. 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.