Babiččiny recepty
Kynuté jahodové knedlíky
Ingredience:
200g hrubé mouky
200g polohrubé mouky
špetka soli
200ml vody nebo mléka
polovina kostky droždí
lžíce cukru
1 vejce
jahody
máslo
cukr nebo strouhaný perník
Postup:
Z části teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Mezitím smícháme mouky se solí. Pak k tomu přidáme vejce, zbytek vody a kvásek. Uděláme si těsto, které necháme půl hodiny v teple kynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na malé části, do kterých zabalíme jahodu, kterou pocukrujeme. Knedlíky necháme ještě čtvrt hodiny kynout a pak je vaříme na páře asi deset minut. Po uvaření jahodové knedlíky propíchneme špejlí , abychom je zbavily přebytečné páry.Jahodové knedlíky posypeme cukrem a zalijeme rozpuštěným máslem.
DOBROU CHUŤ
VÁM PŘEJE
ŠKRABALKA!!!!