Babiččiny recepty
Krtkův dort
Ingredience:
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce kakaového prášku, špetka soli Náplň: 250g tvarohu, 400g zakysané smetany, 1 sáček vanilkového pudinku, 300ml mléka, 250ml smetany ke šlehání, 2 sáčky, vanilkového cukru, 6-8 lžic cukru, 100g hořké čokolády, 5-6 banánů
Postup:
Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Do misky dáme žloutky, cukr, a rozšleháme do hladka. Přidáme mouku, mléko a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a soli. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech(36-28). Upečeme(180C, cca 25-30min.) a necháme vychladnout. Z mléka, 4 lžic cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Tvaroh, vanilkový cukr a zakysané smetany utřeme dohladka. Po částech vešleháme vychladlý pudink, vmícháme smetanu ušlehanou do tuha, nahrubo nastrouhanou čokoládu a nakonec podle chuti dosladíme. Do vychladlého korpusu vydlabeme asi 1cm hlubokou prohlubeň, necháme zhruba centimetrový okraj. Naskládáme podélně rozpůlené banány, mezery mezi nimi vyplníme krémem a zbylý krém rovnoměrně navrstvíme na ně. Vydlabanou část korpusu najemno rozdrobíme a posypeme jím hustě celý moučník. Drobky lehce přitlačenému do krému a moučník dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe přes noc.
Doufám že to doma vyzkoušíte
Škrabalka
A teď pár obrázků