『Watashi wa Intie-desu』

Dere Typy | Intie vysvětluje

Eh.. Ještě pořád jsem nevymyslela pozdrav..
Intie: Zdravím všechny. Jelikož jsme se minule upsali k vysvětlení dere typů, píšeme o tom--
Firiel: Zaprvé, píšeš jen ty. Zadruhé, další lupa k záhadě mé maličkosti byla umístěná. Zatřetí, než budete hatovat, popřemýšlejte o tom. Začtvrté, měli bychom asi vyhlásit nějakou cenu pro řešitele.. Nabídněte sami!
Nagisa: Eheh, Firi--
Intie: Měli bychom se vrátit k tématu. *usedne k počítači spolu s ostatními*
Slovo dere znamená sladký nebo roztomilý.. Každý typ je jiný, svým spůsobem zvláštní. Můžeme prakticky většinu žen v anime (i v reálu) rozdělit do dere skupin. Čtyři základní dere typy: Tsundere, Kuudere, Dandere a Yandere. Poté existují ještě skupiny jako Yangire, Deredere, Tsuntsun, Himedere, Kamidere, Mayadere a Undere. Upřímně doufám, že jsou to všechny.
Nagisa: Eh, tys mě přerušila?! *vytáhne něco vypadajícího jako bomba*
Yandere
Začněme s tímto. Yandere dívky bývají oddané, psychopatické a ochotné vraždit pro svou lásku. Doslova. Někdy končí příběhy s Yandere dívkami tak, že danná osoba dospěje k názoru, že jí 'Senpai' nesnáší, a zabije ho. Tak jim oběma bude lépe. Příklad Yandere:  Genocider Sho (Danganropa), Gasai Yuno (Mirai Nikki) nebo třeba i Kagamine Len v písničce True Love Restraint (je mi jasné, že Len-kun je kluk!)
Nagisa: Zapněte si titulky pro lepší pochopení. Zrovna jedna z mých oblíbených písniček.. 
Intie: Heh, zrovna Nagisa je yandere. Máte další příklad.

Tsundere

Typ postav chovajících se hrubě, někdy i agresivně vůči ostatním.. Ve skutečnosti jsou ale Tsundere něžné bytosti.. Tsundere existuje docela dost. Příklad: Ayato Sakamaki (Diabolik Lovers), Kaname Kuran (Vampire Knight), Misaki Ayazawa (Kaichou wa Maid-sama)  a tak dále..

Intie: Máme Tsundere mezi sebou - Firiel..

Kuudere

Na první pohled chladná, bezcitná a lhostejná vůči světu. Nedává najevo své emoce. Ve skutečnosti to ale bývá citlivá a hodná osoba. Příklad: Kanade Tachibana (Angel Beats), Nanase Haruka (Free!! [podle mě je zároveň i Dandere])

Dandere

Tichá, stydlivá, nejistá, nespolečenská.. Dělá jí problém se vyjadřovat, když je někdo cizí přítomný.. Příklad: Hinata Hyuuga (Naruto).. Přemýšlím, jestli by byla Tomoko Kuroki (Watamote) 'Dandan'..

Uff.. Mám první čtyři a zabralo mi to asi hodinu.. Ostatní vysvětlím ve zkrácené verzi.

Yangire

Stejná jako Yandere, jenže brutálnější a nebezpečnější.

Deredere+Tsuntsun

Tsundere vzniklo spojením těchto dvou. Deredere je milá a energická a Tsuntsun je přesný opak. Příklad Deredere: Julia 'Intie' Aonee. Zamyslete se, jaký deredere vás hned napadne. Naruto Uzumaki, blonďatý.. Ehm..

Himedere

'Trpí těžkým princeznovským komplexem'. Tady jsem nevěděla, jak dál, proto pomohl google. Příklad: Hatsune Miku ve World is Mine. Vlastně 'himedere' muselo vzniknout spojením slov 'hime' (princezna) a dere (viz nahoře)..

Už chápete?

Kamidere

Stejně jako Himedere, jenže mířící výš. Kami znamená bůh. Snad ani není potřeba zbytek vysvětlovat. Příklad: Light Yagami (Death Note)

Mayadere

Záporná postava, která upadne do lásky s jinou kladnou postavou, takže přejde ke kladným.. Další výklad je, že je to osoba, která se zamilovala do někoho, koho ze začátku nenáviděla.. Často vtipkuje o něčí smrti.. Příklad: Seishirou Tsugumi (Nisekoi)

Undere

Velmi snadno ovlivnitelná postava, která udělá cokoliv, aby si získala srdce toho, do kterého je zamilovaná.. Příklad: Touko Fukawa ve vztahu s Byakuyou Togami.. (Danganronpa)

Intie: Doufám, že už je to za námi.. Vážně doufám. Do komentářů napište, která z těchto byste byla vy. Doufáme, že vám tento "článek" alespoň trochu pomohl pochopit dere typy..

Pokud budete mít zájem, můžete vymyslet redaktora, který ale nebude kopírovat moje tři milášky. TZN., že nesmí být Yandere, Yangire, Tsundere ani Deredere. Hodně štěstí. (Stejně jsem chtěla ještě někoho přidat..)

Sayonara. Já se asi půjdu zabít. Všechno tohle jsem musela psát znovu...

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.