Anime povídky atd.

Viktoriánské recepty na doma (Viktoriánská houba)

Pokud si myslíte, že anglická kuchyně ve viktoriánské období není už nějak in, tak mám pár tipů, které si můžete zkusit klidně doma.

1. Viktoriánská houba (jedná se o dort kruhového tvaru skvělý pro začátečníky s menší praxí)

Potřebujeme:                      Na náplň:

200G Máslo (nesolené)     Jahody umýt a rozkrojit na polovinu
200G Bílý cukru krystal     150ml šlehačky
3 vejce                               Bílý cukr krupice

200G kypřícím bílé mouky

1balení vanilkový extrakt

2 litry mléka plnotučného
Krok 1

Předehřejte troubu na 180 ° C . Dej trochu vody do pekáče. Připravte sendvičové plechovkách (poloměr 10cm /může být i jiná velikost/ ) poté vodu vylejte, a dáme na plech papír na pečení.

Krok 2


Šlehačku společně máslem a cukrem s špachtlí nebo elektrickým ručním šlehačem budeme šlechat směs, dokud nebude směs bledá a nadýchaná.

Krok 3


Přidejte vejce ,každé po přidání do těsta rozmíchejte tak, že vejce je dobře vmíchané. Přidejte vanilku. Prosejte mouku do směsi a přidejte do směsi. Přidejte mléko a promíchejte.

Krok 4

Nalijte těsto do plechovek a pečte 25 minut,dokud nebude těsto upečené. Poté vyjměte a nechte vychladnout .(Tip: zda-li jse těsto upečené,poznáme pokud čas od času píchneme dřevěnou špejlí do těsta.Pokud je špejle suchá, je upečeno)

Krok 5

Při montáži dort, dáte kousíček smetany do středu mezi spodní část dortu, a horní. Lžíci šlehačky potřeme po celé základně a posypeme cukrem a vložíme pár rozpulených jahod.Poté na vrch dortu rozprostřem šlehačku a na ni přiháme jahody .Nakonec posypem moučkovým cukrem a podáváme.(Tip: můžeme na vrch přistrouhat i klidně čokoládu)

Tento recept zabere tak cca. 45 minut. Pokud někdo nechápe postup je zde k dispozici video:


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.