Anime povídky atd.

Jak kreslit na PC

Ahoj! Toto je oficiálně můj první článek o tom,jak kreslit. Dnes vám řeknu,pokud někdy budete chtít kreslit takové obrázky co si možná dáváte na tapetu jako je toto:

(jinak všechny obrázky zde jsou moje tvorba)


Tak jdeme na to!


1. Co potřebujeme?


PC (jak překvapivé, jinak můžete použít teoreticky i mobil či tablet,pokud chcete překreslit si nějaký pravý obrázek tak i nějaký skener)

Program na kreslení: zde se asi bute muset sami rozhodnut,jaký použijete. Já používám Manga studio 4,což je hodně dobrý program jen si musíte sehnat pirátskou verzi,neboť jinak stojí pěkné peníze :-( Celkově program vypadá asi takto:

Velmi populárním program je i tzv. SAI (taky placený ale jde normálně sehnat p. verze na internetu)

Tento program se mi osobně velice líbí,ale radši než se zase učit všechny funkce odznovu,zůstávám u manga studia.

A nakonec známý program,kt asi určitě znáte MS paint,neboli kreslení,které máte prakticky na každém PC doma nebo ve škole. Sice je na něm kreslení o dost těžší ale je zadarmo,takže s trochou potom praxe se pak může zadařit.


Tablet nebo hodně nervů na kreslení s myší: No tady fakt nelžu. Snažila jsem se mockrát kreslit s myší,ale jde to opravdu velmi těžce. Proto, si doporučuji (stejně jak jsem to udělala já) přát k 15. narozeninám nebo 18. grafický tablet. Já jsem dostala Wacom intuos pro S,což je ta jedna z "levnějších" záležitostí od této značky.


Momentálně si jinak šetřím k 18. na tablet Wacom Cintiq což patří mezi ty lepší tablety,kt. slouží jako plátno (= že kreslíte rovnou do něho a nemusíte se jak blbec koukat na obrazovku PC) ale stojí 35 000!!! BOŽE, PROČ MUSÍ BÝT TABLETY TAK DRAHÉÉ! Takže doporučuji rozhodně si přát tablet.Jinak když jsem mluvila o kreslení s myší,tak vám sem dám vido od jednoho zahraničního YT kdo kreslí myší. Snad vám to když tak dá obrázek,jak na to. :-)


2.Jak na to?


Začneme skicou. Já si většinu obrázku už skicuji v počítači,ale pokud si je nakreslíte nejdřív na papír a pak naskenujete do PC,tak to taky jde.Takže to bude vypadat asi tak nějak:

Dále je na řadě tzv. lineart ,neboli obtáhnutí všech čar. Zde se musíte rozhodnu zda to uděláte tužkou,perem (případně jakým,já totiž používám pero kabura a maru,protože nejsou ani moc tlusté či tenké a dělají moc hezké čáry),nebo pomocí čar a křivek (to se bude hodit lidem co kreslí myší)

Předposlední (u některých už i poslední) částí je vybarvování.To je asi časově nejnáročnější. Já osobně pak používám airbrush na odstíny pleti,takže to trvá 4x pomaleji než normálně,ale výsledek za to stojí.Mezitím si můžete udělat i pozadí.


No a úplně posledním krokem je editace obrázku.Zde se dělá vinětace,světlost,text či něco takového. Pokud někdo z vás má photoshop,tak ten bude zcela perfektní. Ale já jsem docela švorc,takže používám nejvíce osvědčený online editor Pixlr,který je zcela zdarma,dá se tam dávat mnoho stylů fotek (jak máte třeba na instagramu) pozadí,rámečků,takže zcela doporučuji.

No a tady máme výsledek!

Celkově tvorba na PC se mi zdá mnohem kvalitnější,než ruční kresba. Časově je kresba sice náročnější (tento obrázek jsem kreslila cca. 3-4 hodiny) ale výsledek stojí za to!

Jinak pokud chcete své výtvoru někde poslat (na blog atd.) dobrou takovou stránkou je JPEG.cz kde vám automaticky z obrázku z vašeho PC vytvoří fotku s internetovým odkazem.


Tak snad jsem všechno dostatečně popsala.Děkuji,že jste si tohle přečetli a snad vám to pomůže.

Když tak dejte + nebo mi napište do komentářů,jakou máte zkušenost,či co bych měla vymyslet příště!







Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.