Animáky a jiné

Konec věrného (ne)přátelství Kapitola 1

Kapitola 1 
Ztráta (ne)přítele 
Byl krásný zimní den. Phineas a Ferb zase postavili svůj vynález a Candy se zase snažila je přistihnout a co Perry? Jejich domácí mazlíček s tajným životem tajného zvířecího agenta? 
Spí a čeká, až mu zase z agentury zavolají, aby mohl mít další misi a jít do své tajné skrýše. Zase mu zavolali a on, aby se do skrýše dostal,musel se převlíct za sněhuláka. Hihi. :-D 
Když se do skrýše dostal, Major Monogram mu řekl, že Dutošvarc zmizel a neví, kde teď může být. Ale když mu řekl, že nemá rukavice, bundu a čepici (pouze šálu), Perry se lekl, vzal si svůj klobouk a okamžitě se vydal Dutošvarce hledat. 
Perry byl cestou velmi nervózní a byla mu zima na rukou, ale díky svému kožichu nemohl zmrznout. Měl pouze svůj klobouk a šálu a bál se, že by Dutošvarc v tom hrozném počasí mohl umrznout a umřít. Tohle nesměl dopustit, jinak může přijít o práci. 
Perry ho hledal všude, kde by Dutošvarc asi mohl být, všude, kde spolu s ním byl a vzpomínal, jak vždycky se mu podařilo mu jeho plány překazit a zjistil, že i přesto, že na něho byl zlý, měl ho i rád. Perry si říkal: ''Proč mi nedokázal říct, že mně má rád?'' A pak mu to došlo. Kdyby mu to řekl, tak by se musel vzdát padoušství a on agentování, protože by nechtěl mít jiného nepřítele, než jeho. 
,,Dutošvarc se chce zabít kvůli mně!'' řekl Perry a rychleji začal běhat ve sněhu aby ho našel, než bude příliš pozdě. 


Mezitím Dutošvarc chodil sněhem, bylo mu zima, ale pořád chtěl, aby co nejdřív spadl na zem a umřel tam kde ho Perry nenajde, protože nechce, aby ho viděl mrtvýho. Měl ho rád, ale nemohl mu to říct. Přišel by o práci. Jak on, tak i Perry. 
Když tak chodil, díval se na ruce, jestli mu začali mrznout. Mrzly, ale né moc, aby umřel. Dutošvarc si myslel, že to asi bude tou šálou a odhodil jí na cestu, kterou vyšlapal a šel dál. 
Perry šel tou stejnou cestou co Dutošvarc a našel jeho šálu. Věděl, že je na správné stopě, ale začal zase smutnět, protože si to sundal, aby urychlil jeho umrznutí. 
Perry už vážně nevěděl, co udělat a tak si vzal jeho šálu a šel tam, kde viděl Dutošvarcovy šlápoty. 
Našel ho. Byl u stromu, kde Dutošvarc byl na zemi a nedýchal. 
Perry se ho snažil oživovat a dokonce mu dal i jeho šálu, aby se ohřal trochu. 
Pozdě. Dutošvarc umřel. 
Perry začal plakat, protože poprvé se ho nepodařilo ochránit. Dříve to dělal kvůli práci, teď to dělal kvůli tomu, že ho měl rád, ale pořád nedokázal pochopit, že jenom kvůli strachu o tom, že řekne svému nepříteli, že ho má rád zabít. 
Perry pak zůstal celý den u něho a nakonec usnul a tekly mu slzy. 


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.