▒it's just me░

Předsevzetí a jak je plnit

Je tady nový rok a s ním i spousta nových cílů, v jejichž splnění budete věřit prvních pár dní po Silvestru, než vystřízlivíte.


Dobře, a teď "vážně".

Předsevzetí jsou vlastně cíle, které si stanovíte na začátku roku a po zbytek roku si slibujete, že je budete dodržovat a že na nich budete pracovat. Ale co si budem... kolik z těchto věcí kdy kdo dodržel. 

Podle mého názoru je ideální, přidávat si menší cíle v průběhu celého roku.

Je totiž celkem nesmysl říct si, že od nového roku začnete chodit ven běhat. Už jen proto, že když s tím začínáte, tak asi nebude úplně ideální jít běhat v -5. Pravděpodobně to skončí tak, že se zadýcháte a další den budete ležet doma nachlazení, s horečkou, bolestí v krku... no, chápete co tím chci říct.


Ale když už si nějaké dáte, asi si říkáte:    Jak splnit předsevzetí?


1. Promyslete si, jestli je váš cíl vůbec reálný.

2. Svůj cíl si stanovte tak, aby byl splnitelný, ale ne úplně jednoduše.

3. Rozdělte si tento velký cíl na několik menších (např.: Váš cíl je zhubnout 10kg. A dosáhnout toho můžete tím, že: přestanete chodit do fastfoodu, začnete jíst zdravější věci, začnete cvičit, atd...)

Když vás napadne jak, můžete si rozdělit i ty menší cíle na ještě menší. Jejich plnění potom bude ještě jednodušší.

  • 4. Pravidlo 20- psychologové říkají, že když už něco vydržíte dodržovat 20 dní nebo prostě 20 krát, tak se vám dál bude na nový životní styl zvykat daleko lépe. (např.: Pokud chcete začít cvičit a vydržíte u cvičení 20 dní, mělo by se to pro vás stát nějakým způsobem automatické a jednodušší k pokračování.)


  • Snad vám tento článek nějak pomohl, nebo jste se u něj aspoň pobavili.
  • Užijte si rok 2018 a zatím ahooj!



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.