A bit of my life

TOP 11 Strašidelné opuštěné hotely

 

Mám tu pro vás 11 strašidelných opuštěných hotelů. Zase dole můžete hlasovat který pro vás byl nejstrašidelnější. Jdeme na to!


1. Hotel Del Salto (Kolumbie)

 

Hotel byl postaven v roce 1923 a původně byl soukromý zámek. V roce 1950 se stalo osmipodlažním hotelem, symbolem velkého bohatství v údolí díky architektuře a francouzštině. Byl opuštěn v 90. letech kvůli znečištění řeky, která se nachází o něco dál, a také kvůli mnoha sebevraždám v blízkosti pádů Tequenda a v samotném hotelu. Někteří obyvatelé říkají, že je pronásledován trýznivým duchem sebevražd. Nyní ho můžete navštívit, stal se muzeem biologické rozmanitosti.


2. Diplomat Hotel (Filipíny)

 

Navržený pro obojí, práci i odpočinek, Hotel Miramar je ideálně umístěn v Baguio City; jednom z nejpopulárnějších míst města. Byl otevřen v roce 1915 Dominikánskou objednávkou jako rekreační dům pod názvem "Dominican Hill" (Dominican Hill). Během druhé světové války toto místo bylo obsazeno japonskými uprchlíky a těžce bombardováno. Byl částečně přestavěn v roce 1947. V roce 1973 hotel Diplomat Hotels Incorporation koupil budovu a vyrobil ji jako 33-pokojový hotel. Po smrti majitele Tonyho Agpaoa (druhu místního guru-kazatele) hotel zcela ukončil svou činnost.


3. Grossinger's Catskill Resort Hotel (USA)


Nachází se v pohoří Catskill v severním New Yorku, tento velký hotelový komplex (rekreační tábor centrum) byl velmi známý v 60. letech. Téměř 150 000 lidí, stejně jako hvězdy a političtí politici přijdou každoročně trávit svou dovolenou. Obrovský komplex, který představuje více než 35 budov, dosahuje přibližně 5 kilometrů čtverečních. V roce 1986 hotel uzavřel stejně jako mnoho dalších v této oblasti, když se změnil majitel. Ve skutečnosti nebyl schopen financovat zvýšení aktivity na místě.


4. Bílé borovice (USA)


Postavena v roce 1892 na pozemku o rozloze 12 000 hektarů, aby se ubytovala s židovsko-německými cestujícími, koupila ji ILGWU (sdružení pracujících pro dámské oděvy) převážně ženskou odborovou organizaci, která zrekonstruovala budovu a vytvořila místo pro výměnu , solidaritu a viditelnost pro pracovní síly. Byla opuštěna v roce 1990 kvůli nedostatku prostředků, ale zůstala v paměti amerického modrého límečku.


5. Hotel Baker (USA)


Postaven v roce 1926 v malém Texasu, Hotel Baker byl jedním z nejambicióznějších hotelových projektů v této prosperující přímořské oblasti. Byl to první hotel v Texasu vybaven olympijským bazénem a mohl ubytovat až 2500 lidí. Navzdory havárii na burze z roku 1929 a obrovským obtížím ve 30. letech drželo šok do konce druhé světové války předtím, než majitel nedal klíč pod dveřmi v roce 1963. Po krátkém opětovném otevření v roce 1965 a po řadě vlastníků , hotel opět uzavřel své dveře v roce 1972 a tentokrát trvale. Skupina občanů navrhla obnovu stávajícího, ale nepořádekového města, aby získala svou bývalou slávu. 


6. Hotel Polissya (Ukrajina)


Hotel Polissya je jednou z nejvyšších budov v přírodním městě Pripyat na Ukrajině, postaveného v 70. letech, aby vyhověl přílivu návštěvníků jaderné elektrárny v Černobylu. Opuštěn od 26. dubna 1986 po havárii v závodě, hrozí, že se zhroutí, stejně jako zbytek města duchů. To také slouží jako pozadí pro jednu z misí Call of Duty: Modern Warfare.


7. Lee Plaza (USA)


Lee Plaza je 15patrová budova postavená v roce 1929. Byla postavena tak, aby turisté zůstali co nejdéle, majitel myslel na všechno: kadeřnictví, knihovna, obchody ... Všechny byly zdobeny nejkrásnějšími obrazy, kulami. V průběhu let několikrát změnila majitele a ve 70. a 80. letech začala stárnout s trvalými nájemníky. Uzavřela své dveře v roce 1997 po vraždě obyvatele. Měla být zbořena, ale díky své architektuře a historii byla klasifikována jako historická památka. Není tak snadné zničit výhled na město Detroit, které, jak víme dnes, má více než 80 000 prázdných budov.


8. Ducor Palace Hotel (Libérie)


Ducor Palace byl nejluxusnější 5hvězdičkový hotel v Libérii. Otevřen v roce 1962, navštívili ho největší hvězdy a předáci v zemi. Prestížní hotel byl v 80. letech zavřen, když se politická situace stala příliš nestabilní. Většina z hotelu byla během občanské války poškozena a velmi chudé rodiny využily příležitosti k usazení. Nyní je zakázáno navštěvovat, ale můžete se pokusit o 5 míčů se sponourem pro návrat.


9. Grand Hotel Kupari (Chorvatsko)


Nachází se na riviéře Dubrovnik, vesnice Kupari byla skvělým místem pro dovolenou pro vyšší důstojníky jugoslávské armády. Grand Hotel měl přístup na soukromou pláž a byl postaven v 20. letech, ale nebyl proslulý až do 60. až 70. let, kdy se turbulence v regionu dostalo jeho slávy a mnoho dalších hotelů bylo postaveno kolem. V roce 1990 vybuchla občanská válka za nezávislost a hotel se prolétl stejně jako ostatní. Protože byla opuštěna, nikdy nebyla znovu otevřena. Otvory kulky jsou stále viditelné na stěnách.


10. Ryugyong Hotel (Severní Korea)


Ryugyong Hotel je pyramidální mrakodrap 105 podlaží, který se nachází v centru severokorejského hlavního města. Jeho stavba začala v roce 1987 a jeho uvedení do provozu bylo naplánováno na rok 1989. Bohužel severokorejský cíl nebyl dost, a jeho výstavba byla zastavena v roce 1992 po opuštění a rozpadu Sovětského svazu v době, kdy bylo zajištěno velké množství surovin a logistiky. Zůstala bez oken a 16 let byla zcela prázdná. Ale náhle jeho stavba byla obnovena v roce 2008, díky investicím egyptské skupiny. Podle tvrzení severokorejské vlády bude práce dokončena od roku 2012, ale každý souhlasí s tím, že je nepravdivý (vyplnění budovy o rozloze 360 ​​000 m2 za čtyři roky - nás berou jako idioti). Proč je ve strašidelném? Vzhledem k tomu, že 3000 prázdných pokojů a 105 podlaží je tajemstvím asi 300 metrů vysoko, je to dost děsivé, když mluvíte.


11. Hotel Haludovo Palace (Chorvatsko)


Haludovo Palace Hotel se nachází na ostrově Krk (vaše přání) v severním Jaderském moři. Mezi jeho investory byl Bob Guccione, zakladatel slavného časopisu Penthouse pro dospělé. Otevřený v roce 1972 s odhadovanou cenou 45 milionů dolarů, rozsáhlý komplex byl prohlášen konkurz o rok později. Nyní zůstávají všechny, protože ruiny tohoto obrovského projektu přitahují dnešní městské průzkumníky a milovníky opuštěných míst.


A ted' si můžeme zase zahlasovat ZDE. Mě příjde nejstrašidelnější ,,Hotel Del Salto". Mějte se krásně, ahoj!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.