A bit of my life

TOP 10 nejpodivuhodnějších míst na zemi

Dnes jsem si pro vás připravila zase TOP 10 a to tentokrát 10 nejpodivuhodnějších míst na zemi. Ještě bych chtěla oznámit, že mám wattpad odkaz zde. Vzhledem k tomu, že je nový tak tam moc knížek nenajdete. No.. Já už se nebudu rozepisovat a jdeme na to! 

10. Hoia Forest - Rumunsko

Les Hoia se nachází v městě Cluj-Napoca, Rumunsko a je považován za nejvíce strašidelný les na světě . Byl označen jako bermudský trojúhelník Rumunska kvůli mnoha bizarním zmizením, které se staly.

Mnoho lidí, kteří navštívili les, hlásilo nevysvětlitelné události, jako jsou tváře, které se objevují na fotografiích, pozorování UFO a pocit, že jsou sledováni. Lidé, kteří vstoupili do strašidelného lesa, se cítí velmi špatně a / nebo dostávají podivné vyrážky.

Bylo zaznamenáno mnoho případů slyšení ženských hlasů, které se chichotaly a přerušovaly ticho. Mnoho lidí věří, že jsou to dveře do jiného světa.

9. Jezero Hillier - Austrálie

Lake Hillier je solné jezero, které se nachází v západní Austrálii. Co je o tomto jezeře tak odlišné - jeho nápadná růžová barva. Vědci mají podezření, že růžovou barvou tohoto jezera je mikroalga Dunaliella salina, která produkuje pigment nazvaný karotenoidy. Ačkoli Lake Hillier má vysoký obsah soli, je naprosto bezpečné plavat v něm.

8. Badab-e Surt - Írán

Badab-e Surt je přírodní lokalita skládající se z travertinové terasy, která se tvořila tisíce let. Nachází se v Íránu, je to jedno z nejvzácnějších a nejkrásnějších divů světa .

Oranžové barvy travertinových formací jsou způsobeny velkou koncentrací oxidu železa. Dva minerální horké prameny, které se zde nacházejí, mají díky svým obsahem soli mnoho léčivých vlastností.

7. Dveře do pekla - Turkmenistán

Plynový kráter Darvaza, známý také jako Dveře do pekla nebo Brány Pekla, je kráter, který byl od roku 1971 ohňový. Začal jako kráter zemního plynu a kvůli zamezení šíření metanového plynu a jiných toxických plynů geologové ohněm. Od té doby je už nebezpečný. 

V roce 2010 prezident Turkmenistánu rozhodl, že kráter by měl být uzavřen, nicméně stále ho můžete navštívit.

6. Socotra - Jemen

Socotra je ostrov v Arabském moři a součástí Jemenu. Co je jedinečné, je to, že vypadáte, že jste na jiné planetě. Ostrov obsahuje téměř 700 druhů flóry a fauny, které se nenacházejí nikde jinde na zemi. Je to jedno z nejvíce izolovaných míst na Zemi bez silnic, které vás tam vedou.

5. Oradour-Sur-Glane - Francie

Oradour-Sur-Glane je vesnice zmrazená v čase. Vesnice, která se nachází ve Francii, byla úplně zničena v roce 1944. Obyvatelé vesnice, včetně žen a malých dětí, byli masakrováni společností Nazi Waffen-SS. Byly kulometné, udušené a spálené živé. Podle toho, co přežili, byli obyvatelé přesvědčeni, že jsou zaokrouhlena nahoru pro kontrolu totožnosti. Namísto toho se začali zaměřovat na nohy, aby se nemohli pohybovat, a pak je zapálili. Až do dnešního dne stojí Oradour tak, jak to bylo před 50 lety .

4. Fly Geyser - Nevada

Posazený na okraji černé skalní pouště, Fly Geyser je vlastně člověk vyrobený. Je to jedna z nejnavštěvovanějších atrakcí Nevady, která byla vytvořena před 100 lety. Než se stalo mimozemským hledáním gejzíru, vidíme to dnes, byl to prostě člověk, který se dobře vyvíjel v roce 1900. Ohřívaná voda začala prolévat praskliny. Minerály se ukládají, tvoří horu a různé terasy. Termofilní řasy jsou tím, co jim dává úchvatné červené a zelené pruhy.

3. Pláž Panjin Red - Čína

Nachází se v největším mokřadu a rákosu, Red Beach je obklopen typem řas Sueda. Jsou to velké turistické atrakce a jedna z největších asijských bažin. Červená pláž obsahuje více než 400 druhů volně žijících živočichů včetně ohrožených druhů zvířat.

2. Zahrady Bomarzo - Itálie

Zahrady Bomarzo, nazývané také Park monstra, je zahrada, která vznikla v 16. století v provincii Viterbo v Itálii. Byl navržen tak, aby zobrazoval smutek a šokoval lidi. Myšlenka začala, když Price Pier Francesco Orisini, který byl ve válce a byl držen za výkupné po mnoho let, se vrátí domů, aby zjistil, že jeho žena zemřela. Chtěl vytvořit šokující Villa of Wonders, aby vylíčil svůj smutek a smutek. Je plná mnoha bizarních a úžasných skulptur .

1. Bermudský trojúhelník

Bermudský trojúhelník, známý také jako Ďáblový trojúhelník, je jedním z největších tajemných světů . Je to oblast v severním Atlantském oceánu, kde velké množství letadel a lodí zmizelo bez vysvětlení.

Legendy o Bermudském trojúhelníku začaly, když Christopher Columbus spatřil meteor, který narazil do oceánu a večer se objevilo podivné světlo. Existuje mnoho teorií o Bermudském trojúhelníku , ale nikdo neví jistě odpověď tohoto největšího tajemství.

Co z toho vám připadá největší záhadou? Napište dolů do komentářů. Těším se na vás u dalšího článku, ahoj!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.