Víš, že… (5.díl)


Protože to vypadá, že se různé zajímavosti objevují více a více, máme tady další díl. Jako minule, tak i dnes doporučujeme udělat nejdříve test a poté si až přečíst, jak to má vlastně všechno správně být.


Videohry

Každý z nás si rád zahraje nějakou tu hru, ať už jde o PC nebo online hry. Věděli jste ale, že když děláte špatné věci ve hře, jste potom hodnější v reálném životě? Studie prokázaly, že lidé (bez psychických poruch samozřejmě), kteří ve virtuálním prostředí dělají špatné věci, poté cítí vinu a proto to chtějí v reálném životě vynahradit a jsou obecně hodnější.

Hraní videoher


Klokani

Klokani jsou pro čechy velmi zajímavá a hlavně exotická zvířata. O klokanech by se tedy našla asi velká řada zajímavostí, nicméně my jsme vybral něco co jsme nevěděli. Věděla jsi ty, že samci klokanů dělají často pózy, aby předvedly své bicepsy samicím? Na obrázku se můžeš podívat, jak to vypadá.

Klokan ukazuje svaly


Avokádo

Avokádo je skvělý zdroj vitamínů, živin a dobrých tuků. Právě proto je to velmi oblíbená potravina a stále více lidí ho kupuje. Tohle se dá samozřejmě chápat. Co je ale zajímavé, je termín Avokádová ruka. Avokádu je totiž velmi nešikovné na zpracování a spousta lidí už si kvůli avokáda pořezalo ruku. A protože doktoři tyto případě řeší stále častěji, začali to nazývat Avokádovou rukou.

Avokádo


Misomaniac

Každý se něčeho bojí nebo má strach. Nejčastěji to bývají například pavouci nebo hadi, ale spousta lidí se bojí výšek nebo úzkých prostorů. Taky se někteří lidi se bojí otevřených prostorů, čemuž se říká Agorafobie. Čeho se ale bojí misomaniaci? Všeho! Misomaniaci mají strach ze všech věcí na světě. Žijí tedy v neustálém stresu, protože nikdy nemají klid.

Misomaniac


Sourozenci

Pokud nejsi jedináček a jsi nejstarší ze všech sourozenců, tak je velká šance, že jsi nejchytřejší. Výzkumy ukazují, že výše IQ klesá s každým dalším sourozence. To znamená, že nejstarší sourozenec bývá nejchytřejší a nejmladší bývá nejhloupější. Sedí to i v tvé situaci?

Sourozenci

Víš, že…

  • … je možné vést krávu nahoru po schodech, ale už ne dolů?
  • … sloni jako jediní savci nedokáží skákat?
  • … popcorn vynalezli Aztékové?
  • … každý den v roce jsou někde na světě prázdniny?
  • … v balíčku karet je srdcový král jediný bez vousů?
zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 08. 06. 2018   |   Zobrazeno: 3562x

Témata článku:Zajímavosti

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.