Věci, které jsou v USA zakázány

Kinder Surprise vajíčka!

Do USA je dovoz sladkostí, které obsahují hračky zakázán již od roku 1938. Je to právě z důvodu toho, že obsahují malé části a je možné se s nimi zadusit.

Produkty na hubnutí, které obsahují Ephedra látku.

Ephedra je látka, kterou lze získat z Chvojníku čínského. Do roku 2004 to byla velmi oblíbená přísada v přípravcích na hubnutí. Po konzumaci se cítíte energičtější a nemáte hlad. Látka je to však životu velmi nebezpečná a návyková! Při konzumaci můžete dostat infarkt nebo vám mohu selhat ledviny!

Čerstvé ovoce Ackee

Je to jedna z tradičních Jamajských pochoutek. Je ovšem také známý tím, že způsobuje Jamajskou nevolnost. Může také způsobit záchvaty, kóma a dokonce i smrt. Jak je tedy možné, že to je tradiční jídlo?

Je to tím, že ovoce je nebezpečné hlavně, když je nezralé. Pokud se tedy jí plody, které jsou již zralé, nebezpečné nejsou. V USA však obyvatelům nevěří a tak je zakázali úplně. Výjimkou jsou pouze balení s kandovanými kousky.

Magnetické kuličky – Magnetic Balls

V roce 2009 tyto kuličky vyletěly jako velká senzace. Díky magnetickým vlastnostem můžete tvořit jakékoliv tvary. Nejsou ovšem takovou senzací pro malé děti, které je mohou spolknout. Kuličky pak mohou poškodit střeva nebo žaludek.

Casu Marzu

Tato pochoutka, která pochází ze Sardinie, není zakázaná jenom v USA. Nejde tak úplně o typický sýr, jaký znáte z obchodů. Tento sýr je speciální v tom, že při zrání do něj naklade sýrový moucha vajíčka. Sýr se pak jí i s živými larvami či červy, těchto much a to z něj pro obyvatele dělá speciální pochoutku!

Haggis

Tentokrát se přesuneme do Skotska, kde je toto jídlo tradiční pochoutkou. Je to něco jako puding, který obsahuje ovčí srdce, játra a plíce. Zajímavá kombinace.

Zakázaná je hlavně proto, že obsahuje plíce. Plíce jsou v USA blokovány plošně, protože mohou přenášet choroby mezi druhy.

Antické artefakty z různých dob a zemí

Do USA nesmíte dovážet nic, co by mohlo být bráno jako starodávná kulturní památka jiné země. Nepřivezete si tak sebou Mayské artefakty, Byzantské předměty nebo sochy z Kambodže.

Sassafrasový olej

Tento olej se používá k výrobě piva až po mýdla či na čistící produkty. V USA je zakázaný od roku 1960, protože může způsobovat rakovinu, nevolnost, poškození jater a další škaredé věci.

Nepasterizované mléko

Ano, v USA si nedáte čerstvé kravské mléko jinak, než že si tu krávu koupíte. Nepasterizované mléko je zakázáno plošně, v některých zemích je to nejisté, ale zákony ohledně toho jsou tak nejisté, že to nikdo stejně neriskuj.

Pravý Absinth

Pokud jste o tomto alkoholu ještě neslyšeli, tak se o něm mluví jako o psychotropní nebo halucinogenní látce. Je to proto, že obsah alkoholu v něm je v rozmezí 45-74%. Pro srovnání, běžný alkohol jako je rum nebo vodka obsahuje 40% alkoholu. Všechno však způsobuje jedna složka, která se jmenuje artemisia absinthium.

V USA se sice k absinthu dostanete, ale bude to pouze obarvený alkohol na zeleno. Nebude totiž obsahovat jednu z důležitých složek – thujon.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 28. 09. 2016   |   Zobrazeno: 5806x

Témata článku:Zajímavosti

Komentáře

luke castellanVIP(Pár pařmenů)

A co mák? To se nám snaží zatajit, že je v Americe zakázaný mák? Nesmí se pěstovat, dovážet, jíst ani nic. Na tohle jsou Američani pošahaný... že prý je to droga... pche smajl smajl

luke castellanTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

luke castellanVIP(Pár pařmenů)

Sia23: sorry bro, ale doby kdy jsem se hádala s holkama na hpd jsou dávno pryč smajl btw: "protože já tomu chápu" to vůbec nedává smysl smajlsmajl a ještě něco, podívej se jak je ten komentář starý, nemyslíš, že je tvoje reakce trošilinku, ale jenom trošičku opožděná?? smajl
A vážně se mi nechce se dohadovat s 12 jako si ty smajl

luke castellanTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Sia23VIP(Teorie velkého třesku)

luke castellan: Oho, vážně? Někdo jsi tady nechce přiznat chybu, že jo? Když něco ty nechápeš, tak nemůžu mít smůlu já, protože já tomu chápu... Logika nepustí smajl
Au revoir smajl

Sia23To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

toralei8

No to jsou věci po dvou deci!smajl To jsem netušila že jsou tam zakázány Kinder Surprisy! Bez těch bych nejspíš nepřežila

toralei8To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

mařenka10(hoggyjáci)

ok takže kdybych žila v americe ,a chtěla mléko tak jako musím říct ?
mami kup mi krávu !
na co ?
mám chut na mléko

?????????????????????jako fakt ?smajlsmajlsmajlsmajl

mařenka10To se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.