Tipy na balení dárků

Chtěla bys letos dárky pro své nejbližší zabalit trochu netradičně, protože klasické vánoční balicí papíry už tě nudí? Máme pro tebe několik zajímavých tipů, jak dárky zabalit jinak.

Noviny

Schovej si někde staré noviny, ideálně černobílé, a dárek zabal do nich. Když ho převážeš třeba stříbrnou stuhou, uvidíš, že to bude vypadat nad očekávání dobře. Hodí se spíše na hranaté a tvrdé dárky, jako například knížky nebo věci v krabičkách. Pokud bys do něj zabalila měkké dárky, bude spíše vypadat zmuchlaně a neupraveně.

Japonský styl

Jak už sis mohla všimnout v úvodní fotce, Japonci nebalí dárky tak, jak jsme zvyklí my. Místo klasického balicího papíru používají krásné šátky. Má to několik výhod - vypadá to krásně, je možné šátek použít znova a nebo ho věnovat zároveň s dárkem. Tomuto stylu balení dárků se říká furoshiki a pochází už ze 17. století.

Staré oblečení

A u látek ještě chvíli zůstaneme. Máš ve skříni starý svetr nebo třeba džíny? Zužitkuj je. Ustřihni rukáv nebo nohavici a dárek zabal do toho. Uvidíš, že to bude vypadat vtipně a nápaditě. Stačí převázat mašlí nebo provázkem. Navíc za tenhle svůj balicí papír nemusíš nic platit a alespoň využiješ oblečení, které bys jinak třeba vyhodila.

Krabice

Máš pro někoho dárek opravdu nepraktického tvaru, který by se hodně špatně balil? Sežeň nějakou krabici vhodné velikosti, starou od bot nebo třeba elektroniky, a přestříkej nebo natři ji barvami. Můžeš se kreativně velmi vyřádit podle svého vlastního vkusu. Pak už stačí jen převázat stužkou, aby bylo jasné, že je to dárek, a může přijít pod stromeček.

Krajky

Sehnala jsi jen obyčejný jednobarevný balicí papír a chtěla bys ho něčím ozvláštnit? Možná máš doma nějaké krajky, které používá na šití maminka nebo babička. A nebo stačí zajít do galanterie a za pár korun krajku koupit. Pak dárek zabal do papíru a krajkou ho převaž jako stužkou.

Přírodně

Chceš svému dárku dodat přírodní vzhled? Použij přírodní balicí papír, místo stužky obyčejný přírodní provázek nebo třeba lýko a dozdob ho šiškami a jehličím. Takhle voňavě zabalený dárek určitě potěší.

Kreativní potisk

Vytvoř si balicí papír sama. Stačí, když koupíš ten obyčejný, který prodávají třeba na poště a nestojí moc. A pak už se můžeš vyřádit. Obtisky rukou, nalepené staré poštovní známky nebo nálepky, sněhové vločky z papíru. Určitě něco vymyslíš, bude to originální a zábavné.

Jak zabalit kočku

Na závěr tu máme jedno vtipné video. Když chceš někomu darovat domácího mazlíčka, právě třeba kočku, je samozřejmě vhodné ji zabalit. Ale ne každé zvíře je tak klidné, jako kočka ve videu. Raději to doma nezkoušej.

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 24. 12. 2014   |   Zobrazeno: 14228x

Témata článku:Rady a tipy,Vánoce

Komentáře

kokoska894(Milujeme MORČÁTKA!!!)

Já dárky balím přírodně. Vezmu takovej hnědej přírodní papír, zabalím tím dárek, ovážu zase takovým přírodním provázkem na konci udělám mašličku a prostrčím středem té mašle suchou malou růžičku a dozdobím něčím co najdu na poli.

to balení do šátku je super, kamarádka miluje šátky a toto jí udělalo velkou radostsmajl
jo a ta kočka je best♥

dejte plus plssmajl

kokoska894To se mi líbí +5 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.