SpongeBob - podmořská houba v akci

SpongeBoba asi není nutné dlouze představovat, protože tuhle podmořskou houbu určitě velmi dobře znáš. A jestli ne, tady se o SpongeBobovi dozvíš zajímavosti, které tě nalákají k zhlédnutí některého z dílů seriálu nebo rovnou k filmu. Jsou totiž i informace, které o SpongeBobovi určitě ještě nevíš.

SpongeBob není jen animovaným televizním seriálem a filmem. Společně s námi totiž můžeš proniknout i do světa her SpongeBob, které jsou zárukou skvělé zábavy.

Seriál byl vysílán už od roku 1999 a na jeho motiv vznikl celovečerní animovaný snímek SpongeBob v kalhotách, který se i u nás dočkal obrovského úspěchu. Není se čemu divit, vždyť tato roztomilá podmořská houba je tak srandovní a chytrá, že ji prostě nemůžeš nemilovat. Celý příběh a život podmořské houby je tak trošku praštěný, stejně jako SpongeBob sám. Jaký by také mohl být život podmořské houby, která pracuje ve fast foodu Krusty Krab a bydlí v dvoupatrovém ananasu.

V roce 2015 se máš na co těšit

SpongeBob v kalhotách, film vytvořený v roce 2004, je ale jen začátek celého příběhu tohoto malého dobrodruha. V roce 2015 se totiž můžeš těšit na druhý díl, SpongeBob ve filmu: Houba na suchu. Co ti nový díl přinese? Určitě budeš překvapená, protože film nebude celý animovaný, uvidíš v něm dokonce i živé herce a SpongeBob bude tentokrát bojovat se zákeřným pirátem, který má v rukou mocnou knihu a ta ohrožuje celý podmořský svět. SpongeBob se tak s ostatními kamarády bude muset vydat na souši. Bude z něj nakonec hrdina a zachránce mořského světa?

 

Co o SpongeBobovi nejspíš nevíš?

Určitě velmi dobře víš, kde SpongeBob žije, jaké má kamarády nebo kde pracuje. Tady se ale dozvíš některé zajímavosti, které ve filmu neuvidíš, ale jsou s ním spjaty.

  • Co možná netušíš je, že hlavní postavy seriálu byly vytvořeny na základě sedmi smrtelných hříchů. Samotný SpongeBob představuje chtíč, Sépiják hněv, Plankton závist, Sandy pýchu, Gary obžerství, Patrick lenost a nakonec je tu Pan Krabs, který je představitelem chamtivosti.
  • A víš, čí nejoblíbenější animovanou postavičkou SpongeBob je? Samotného prezidenta Baracka Obamy.
  • Zajímavosti se vztahují i k Tomu Kenny, který je představitelem a stvořitelem SpongeBobova hlasu. Ani ten to nemá snadné, protože aby vytvořil nakažlivý SpongeBobův smích, musí se během vyslovení „Ach“ několikrát trefit do vlastního hrdla. A vzhledem k tomu, že se SpongeBob směje skoro pořád, musí to být pořádně bolestivá práce.
  • Toma Kennyho také můžeš vidět přímo v některých dílech. U speciálních dílů je totiž místo kreslené znělky hraná scéna, kde mimo jiné vystupuje pirát. A právě toho Tom Kenny hraje.
  • SpongeBobův hlas, jak ho slyšíme v seriálu nebo filmu, byl stvořen poté, co Tom Kenny slyšel křičet trpaslíka. Kde k trpaslíkovi přišel, to už známo bohužel není :-D.

Nejznámější hlášky z SpongeBoba

Spongebob: Půjdeme si hrát s malým plastovým talířem, který se hází?
Patrik: Jasně! Moc rád si hraju s malým plastovým talířem, který se hází!
Spongebob: Kéž by ten malý plastový talíř, co se s ním hází, měl kratší jméno.
Patrik: A co třeba malý plastový talíř, který se chytá?

Patrick: Je mi zima.
Spongebob: To chce PPL. Pomoc peprmintovým lízátkem!

Patrick: Pořád jenom jím, spím, probouzím se, jím, spím, probouzím se, jím a spím snad celý svůj život! Vůbec nemám čas na odpočinek!

Krabs: Tady něco smrdí a moje spoďáry to nejsou!

Plankton: Nebýt tebe, by se mi už celý život plazil u nohou a fňukal, že chce maminku!

Spongebob: Mám skvělou zprávu!
Krabs: V bance rozdávají vzorky peněz?

Sépiják: Víš, kolik je hodin?
Patrick: Ne.
Sépiják: Je přesně čas, abyste si šli hrát jinam.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 30. 12. 2014   |   Zobrazeno: 13261x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

mema400(Spongebob Squarpants)

třeba jednou byl díl bublinák a ted ten spongebob přijde za sépiákem
a zeptá se:



chceš si se mnoou hrát?
odtrhne papírek a tam je ne pak řekne:
víš to jistě ?
odtrhne papírek a je tam anosmajl

mema400To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

elis 255VIP(Baví nás hry:))

monsterinka: Že spongebob toto řekne:Chceš si se mnou hrát???
Odtrhl papír co byl na dveřích a tam bylo napsáno:NE
Spongebob zas řekl:Víš to jístě???
Odtrhl zas ten papír a bylo tam:ANO
Už to chápeš?

elis 255To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

kajkam(Lovci)

Co možná netušíš je, že hlavní postavy seriálu byly vytvořeny na základě sedmi smrtelných hříchů. Samotný SpongeBob představuje chtíč, Sépiják hněv, Plankton závist, Sandy pýchu, Gary obžerství, Patrick lenost a nakonec je tu Pan Krabs, který je představitelem chamtivosti.
smajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl

kajkamTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.