Šílené rekordy v Guinnessově knize rekordů 1. díl

Určitě jste už slyšeli o Guinnessově knize rekordů. Aby se do knihy rekordů lidé zapsali, jsou ochotni udělat opravdu šílené věci, které se pro ně možná zdají být naprosto normální. Pro nás i pro tebe přináší nejšílenější rekordy možnost, jak se opravdu dobře pobavit. Podíváme se na videa i obrázky, u kterých rozhodně nezůstane oko suché.

Nejdelší golfová hůl na světě

Možná se ti nezdá na tomto rekordu nic příliš zajímavého, ale když se podíváš na video, zjistíš, jak moc je náročné s golfovou holí odpálit. Karsten Maas, který pochází z Dánska, miluje golf a věnuje se sportu v takové míře, že si nechal vytvořit hůl dlouhou víc jak pět metrů. Jak náročné je trefit se s golfovým míčkem do jamky tak dlouhou a velmi ohebnou holí, na to už se podívej sama.

 

Nejdelší jazyk na světě

Dokážeš si představit, že by tvůj jazyk dosahoval délky i víc, jak deset centimetrů? Tento mladík, který vytvořil rekord v nejdelším jazyce na světě, dokáže jazykem dokonce i malovat. Už si někdy zkoušela vyjíst všechno ze dna kelímku od jogurtu? Asi ti to moc nešlo, ale tenhle kluk s tím problém vůbec nemá.

 

Největší pes na světě

Vždycky se říká, že pes přináší obrovskou radost. A v tomto případě to rozhodně platí až trojnásobně, protože tenhle pejsek měří 112 centimetrů, váží 70 kilogramů a řadí se do psího plemene Dánská doga. Chtěla by si mít takového mazlíčka doma? To určitě ne, protože za jediný den je schopen zpracovat téměř 13 kilo krmiva.

 

Nejšílenější český rekordman

I Česká republika má v Guinnessově knize rekordů své místo. Nositelem světových rekordů je Zdeněk Bradáč, který se může pyšnit celkem 25 rekordy, čímž se zařadil mezi světového rekordmana v počtu překonaných rekordů na světě. Dokázal se dostat nejrychleji ze svěrací kazajky, žongloval vzhůru nohama a na kontě má i nejrychlejší únik z policejních pout za 24 hodin. Zde je sestřih některých Bradáčových rekordů.

 

Nejmenší žena světa

Tak tohle je nejmenší žena světa. Pokud si nedokážeš představit její výšku, je vysoká zhruba jako panenka. Ano, skutečně tak malá. Celkově měří jen 62 centimetrů a přestala růst, když jí byl jeden rok. Dokážeš si představit, jak by vypadala vedle ženy, která má nejdelší nohy na světě? Jen nohy měří 132 centimetrů a nejmenší žena světa by ji nedosahovala ani po kolena.

 

Nejšílenější jízda na kolečkových bruslích

Tak tohle si určitě ještě neviděla. Tato mladá dívka totiž dokáže ujet na kolečkových bruslích celých padesát metrů. Na tom by nebylo nic divného, kdyby nebyla v předklonu a ještě s rozkročenýma nohama. Tuhle jízdu rozhodně musíš vidět.

 

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 14. 12. 2014   |   Zobrazeno: 10088x

Komentáře

vampierVIP(Star Wars)

Mně je hrozně líto té ženy, jež má 62 cm. Ale je fakt dobrá, že na tom našla i výhody, klidně se fotí a jak se usmívá. Takoví lidé jsou skuteční hrdinové...smajlsmajl

vampierTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.