Recepty na shake (bez i se zmrzlinou)

Rozdíl mezi klasickými mléčnými shaky a mezi těmi se zmrzlinou je opravdu velký. Shake se zmrzlinou je totiž vždy daleko studenější a hlavně je hustší, takže pokud si ráda ke skvěle vychlazenému shaku dáš i brčko, rozhodně vsaď na ty se silnějším průměrem. Snadno se ti pak bude shake konzumovat.

Shake se zmrzlinou

Malinový zmrzlinový shake

Budeš potřebovat: 2 plné hrsti čerstvých malin, 4 kopečky malinové zmrzliny, 250ml mléka

Ze všeho nejdřív si připrav vysoký mixer, bez kterého se rozhodně neobejdeš. Do něj už pak jen stačí nalít mléko, přidat čtyři kopečky zmrzliny a nakonec maliny. Pořádně rozmixuj a můžeš začít nalévat do sklenic. Pokud chceš, aby byl shake vždy déle studený, měla bys předem nachladit sklenice v mrazáku na několik minut.

Banánový zmrzlinový shake 

Budeš potřebovat: 4 kopečky zmrzliny, 2 banány, 250ml mléka, cukr

Banány si oloupej, nakrájej na kolečka a připrav si mixér, protože ani při přípravě tohoto shaku se bez něj neobejdeš. Teď dej všechny suroviny kromě cukru přímo do vysoké nádoby mixéru, přiklop víčko a zapni. Mixuj všechno asi minutu, dokud nebude vidět, že vznikla hustší hmota. Tento shake je dobré ještě ochutnat a pokud by byl málo sladký, přidej jednu nebo dvě lžíce cukru a ještě chvíli promixuj. Opět nalévej do vysokých a vychlazených sklenic.

Čokoládový shake se straciatellovou zmrzlinou

Budeš potřebovat: 250ml mléka, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce sušeného mléka, 4 kopečky straciatellové zmrzliny

Připrav si mixér, do kterého budeš postupně přidávat mléko, dvě lžíce kakaa, lžíci sušeného mléka – pokud nemáš sušené mléko, klidně ho můžeš při přípravě vynechat, a nakonec zmrzlinu. Vše pořádně promixuj, ochutnej, a pokud bude shake málo sladký, přidej ještě trošku cukru. Shake nalij do vysokých chladných sklenic a už si jenom pochutnávej na skvělé chuti.

Milkshake

Budeš potřebovat: 2 dl podmáslí nebo smetany, 100g vanilkové zmrzliny a jahody na ozdobu

Do mixeru si dej zmrzlinu, chvíli ji dej rozmixovat a potom přilij opatrně podmáslí nebo smetanu. Několik minut dej vše společně rozmixovat, do vychlazených skleniček si dej několik kostek ledu a zalij shakem. Nakonec můžeš ozdobit kousky jahod a je hotovo.

Shake bez zmrzliny

Jahodové smoothie

Budeš potřebovat: 2 hrsti čerstvých jahod, 1 kelímek bílého jogurtu, 0,5 hrnku jahodové šťávy, 1 broskev, led

Pro začátek si připrav mixér, začni jahody zbavovat stopky a nezapomeň ani na broskev, kterou musíš dopředu zbavit pecky uprostřed. Nakrájené jahody, broskev a ještě jogurt dej do mixéru a na několik minut ho zapni. Když bude ovoce úplně rozmixované, přidej jahodovou šťávu a nadrcený led – na pevný podklad dej utěrku, na ni kostky led, zakryj a několikrát bouchni paličkou na maso a led se ti rozdrtí. Vše společně ještě chvíli promixuj a můžeš nalévat do vychlazených sklenic.

Smetanový jahodový shake 

Budeš potřebovat: 200g jahod, 200ml ananasového džusu, 200ml mléka, 100ml smetany, 1 lžíce jahodového sirupu, led

Jako první si očisti jahody, nakrájej je na menší kousky a rovnou je dávej do nádoby mixéru. K nim poté přilij smetanu, mléko, sirup, džus a dvě nebo tři kostky ledu, které sis předtím rozdrtila paličkou na maso – klidně můžeš led přidat až nakonec do sklenice a nemixovat ho společně s ostatními ingrediencemi. Zapni mixér na asi minutu, dokud nebudou jahody úplně rozmixované a můžeš začít nalévat do sklenic.

Mléčné smoothie z manga a kokosového nápoje

Budeš potřebovat: 1l kokosového nápoje Alpro, 450g manga, 5 menších kousků maracuji, led

Mango si nakrájej na menší kousky, dej do sáčku a nechej v mrazáku alespoň hodinu, aby byly kousky ovoce pořádně studené – pokud necháš v mrazáku přes noc, rozhodně tím nic nezkazíš. Teď si vezmi maracuju – koupíš normálně v supermarketu, a vymačkej z nich všechnu šťávu – bez semínek, ale semínka nakonec můžeš použít na ozdobení. Vytáhni si z mrazáku kousky manga, dej je do mixéru a přidej všechny ostatní suroviny kromě ledu. Rozmixuj, do skleniček dej kousky ledu a zalij vynikajícím smoothie.

Jogurtový shake s melounem 

Budeš potřebovat: 200g melounu, 100g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce medu, šťáva z ½ citronu, led

Nejdřív si oloupej meloun, zkus z něj dostat všechny pecky a nakrájej ho na menší kousky. Připrav i nádobu mixéru a postupně do ní můžeš začít dávat všechny suroviny kromě ledu, ten přijde až nakonec. Vše společně rozmixuj, dej led do sklenic a můžeš začít nalévat vzniklý shake.

Tip pro tebe: Jogurtový shake s melounem můžeš udělat i trošku jiným způsobem a to tak, že led nahradíš ovesnými vločkami. Vločky stačí jen na začátku zalít jogurtem, nechat 3 minuty odležet a poté vše dát rozmixovat. Pokud na konci nepřidáš led, nebude sice nápoj tak studený, ale zato tě poměrně rychle zasytí a dostane se ti zdravé snídaně nebo svačiny.

Shake s ostružinami a kiwi

Budeš potřebovat: 500ml plnotučného mléka, 200g ostružin, 150g bílého jogurtu, 2 kiwi, cukr nebo med podle chuti

Očištěné ostružiny si pořádně propláchni pod tekoucí vodou, nech okapat a mezitím si oloupej a nakrájej kiwi na menší kousky. Připrav si nádobu mixéru, přidej všechny suroviny kromě cukru nebo medu a několik minut nechej mixovat, dokud nebude vznikat na povrchu pěna. Potom už stačí shake jen ochutnat, v případě potřeby dosladit medem nebo cukrem a můžeš nalévat do sklenic. Zda přidáš led, to už záleží jen na tobě, ale shake je sám o sobě velmi osvěžující, protože obsahuje vysoký podíl ovoce. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 30. 06. 2015   |   Zobrazeno: 8363x

Témata článku:Rady a tipy,Recepty

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.