Rady pro okamžitou úpravu mastných vlasů

Tak tento problém určitě velmi dobře znáš, protože mastné vlasy trápí čas od času každou dívku a své majitelky mohou dovádět doslova k šílenství. Nejenže vypadají velmi nevzhledně, ale mohou být dokonce příčinou špatného stravování, stresu nebo dokonce volbou naprosto nevhodného šamponu. Jindy jsou způsobeny pouze leností nebo nedostatkem času na umytí. Jak ale zamaskovat mastný vzhled vlasů tak, aby vlasy vypadaly jako právě umyté? Poradíme ti!

Suchý šampon

Není to tak dávno, co se na trhu objevil suchý šampon. K čemu slouží a na jakém principu funguje? Suchý šampon je vlastně taková sprcha v malé lahvičce. Bezprostředně poté, co jej aplikuješ do vlasů, na sebe začne šampon vázat přebytečný maz nejen z vlasových vláken, ale i z pokožky. Během několika minut tak máš možnost dosáhnout naprosto přirozeného vzhledu, dokonalého objemu a tvaru vlasů. Na trhu jsou dva typy suchých šamponů – ve spreji nebo v podobě sypkého prášku. Samozřejmě záleží hlavně na tom, co tobě samotné vyhovuje, ale většina uživatelek suchých šamponů, které si je nemohou vynachválit, se shodují, že suchý šampon ve spreji je praktičtějším řešením. Nejenže se snadno aplikuje do vlasů, ale navíc máš jistotu, že se ti ani po cestě do školy v tašce nevysype.

Falešné mytí pro holky s ofinou 

Ofina je v posledních letech trendy a jsou holky, které si tento trend rozhodně nemohly nechat uniknout. A i když ofina vypadá fantasticky, pokud se ti víc mastí vlasy, rozhodně tě musí trápit, že se ti skoro pořád lepí na čelo a splihlá rozhodně nevypadá dobře. Co s tím? Zvlášť populárním se stalo falešné mytí. Co to je? Jednoduchý způsob, jak zajistit ofině během několika minut skvělý vzhled.

Stačí se jen nahnout nad umyvadlo nebo sprchu – záleží, kde se právě nacházíš a jaké máš možnosti, sepnout si zbytek vlasů pořádně do culíku a vodou ofinu umýt. Pokud máš k dispozici kapku šamponu, je to lepší, ale je-li k dispozici jen voda z kohoutku, i ta bohatě postačí. Pak už jen rychle vyfoukej nebo nechej uschnout a je hotovo.

Bez doplňků ani ránu

Tady máš pár jednoduchých a hlavně velmi efektivních způsobů, jak snadno a doslova během jedné minuty zamaskovat mastné vlasy. Co je v tomto případě účelem? Strhnout pozornost jinam. Pokud oblast hlavy ozdobíš výraznějšími doplňky, kolemjdoucí si tvých mastných vlasů ani nevšimnou a naopak budou obdivovat, jak krásný doplněk ve vlasech máš.

  • Šátek nebo čelenka v rozpuštěných vlasech – Ideální je nějaký barevný šátek, který ti právě padne pod ruku nebo silnější čelenka, která na hlavu dobře padne. Pokud zvolíš takto výrazný doplněk, rozhodně se nemusíš bát rozpuštěných vlasů. Šátek stačí jen ovázat elegantně okolo hlavy nad ušima a můžeš vyrazit do ulic.
  • Šátek nebo mašle ve vlasech v drdolu – Ani tohle není metoda k zahození, i když pokud zvolíš větší mašli, pamatuj, že budeš opravdu k nepřehlédnutí. Prvním krokem je svázat vlasy pěkně do drdolu – pokud máš ofinu, klidně ji můžeš nechat venku. Pak už si vezmi jen šátek nebo mašli a uvaž ji okolo hlavy přímo nad ušima. Uzel můžeš udělat nahoře na hlavě, abys celému účesu dodala šmrnc.
  • Hladký culík se sponkou na straně – Hladký culík je snad jeden z nejjednodušších účesů, který si můžeš během dne udělat. Pořádně si pročeš vlasy, připrav si gumičku a vlasy vzadu na hlavě sepni – jde o účes, kdy není vidět pěšinka a pro lepší efekt je vlasy dobré sepnout vysoko na hlavě, aby když se podíváš s rovnou hlavou do zrcadla, byly vlasy vidět. Když máš hotový drdol, na jedné straně hlavy můžeš ozdobit výraznějším doplňkem, například sponkou.
  • Francouzský nebo jiný cop – Francouzský cop je skvělé řešení na mastné vlasy, ale mohou si jej dovolit jen ty holky, které mají delší vlasy. Francouzský cop vypadá velmi elegantně, a když se ti nakonec bude chtít, můžeš do něj zaplést nebo do něj sepnout nějaký ten doplněk, kterým nikdy nic nezkazíš.
  • Natupírované vlasy sepnuté v culíku nebo drdolu – Určitě už tě někdy napadlo, jak bys vypadala s úplně natupírovanými vlasy. Teď ale na úplnost rozhodně zapomeň a vlasy natupíruj jen velmi zlehka, aby dosáhly po celé své délce objemu. Teď už z nich stačí jen udělat pořádný culík nebo drdol a můžeš vyrazit do školy.
  • Kudrliny – Pokud už večer dopředu víš, že se ti nechtějí umývat vlasy, můžeš si je prostě jen před spaním zaplést do několika menších copánků. Ráno, když vlasy rozpustíš, je stačí jen přelakovat a ony si budou držet tvar téměř během celého dne.
  • Věneček - Ideální kamarád třeba na tábor, kde je mytí vlasů omezené nebo na školním výletě, některé dívky se ho ale nebojí vzít ani do města. Upleť si věneček z květin, které potkáš, čím výraznější, tím lepší. Nejen, že tímhle trikem odlákáš pozornost od svých mastných vlasů, ale jistě budeš za svou originalitu i pochválena.

Klobouk nebo čepice jsou největší pomocníci 

Chladné počasí hraje všem holkám, které se trápí mastnými vlasy, pěkně do karet. Nejlepší je totiž nasadit na hlavu pořádnou čepici, pod kterou vlasy nebudou vidět. Podobně je to ale i v období, kdy venku pořádně peče sluníčko. Už si přemýšlela nad koupí nějakého stylového klobouku? Pokud ne, rozhodně bys měla začít. Vlasy totiž stačí jen sepnout do pořádného drdolu nebo culíku, nasadit klobouk a ani nepomyslíš na to, že sis vlastně zapomněla dneska umýt vlasy.

Inspirovat se můžeš navíc i u slavných celebrit. I ty totiž vědí, že klobouky mají své kouzlo.

Neboj se stylingu

Pokud se ti nechce právě do vlasů aplikovat doplňky nebo tě zkrátka a dobře všechny metody na mastné vlasy zklamaly, neměla by ses bát stylingu.

Vlasový styling je pro mnohé naprosto nezbytnou záležitostí a bez tužidla nebo laku na vlasech nevyjde z domova ne jedna mladá dívka. I pro tebe by se v určitých chvílích měly stát takový pomocníci nezbytností. Co je vůbec nejlepším řešením, jak zatočit s mastnými vlasy? Jakákoli metoda a aplikace je vhodná, ale sáhnout bys měla hlavně po vhodném přípravku. Nejlepší jsou takové, které obsahují různé fixační složky, alkohol nebo jsou na bázi pudrů, podobně jako suché šampony.

Když všechno ostatní selže

Když všechno ostatní selže, jsou na řadě sluneční brýle, bez kterých se žádná holka neobejde. Jaro, léto a podzim ti navíc hrají se sluníčkem do karet a věř, že jde o jeden z nejlepších osvědčených způsobů, jak dokonale zamaskovat mastné vlasy. Stačí si jen zvolit vhodný účes – nikdy ne rozpuštěné vlasy, protože tak by bylo vidět, že jsou vlasy mastné, nasadit na hlavu brýle a je hotovo. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 04. 10. 2015   |   Zobrazeno: 10660x

Témata článku:Rady a tipy,Krása a móda

Komentáře

DomcaM(Beruška a Černý Kocour)

Já mám přírodně blond vlasy, ale mám je obarvené na hnědo a docela dost se mi mastí u kořínků a u konečků se mi hodně chuchají. Poradíte mi pls nějakej dobrej šampon? smajl Děkuju moc. PS: Navíc se mi hrozně vlní (bohužel), tak to pak vypadá ještě hůř.

DomcaMTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

nati c.(Spisovatelky)

Ja mam medovy blond mam ich po stehna. Maminka hovori ze si ich nemam casto umyvat lebo ich budem mat skoro mastne
Ps mam modre oci
Pss:nechapem ale v svojich dokonalych blondavych vlaoch mam cierne pramienky

nati c.To se mi líbí +2 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.