Pokémon GO (2. díl)

Pokud už jsi ulovila svého prvního Pokémona, pak tě jistě bude zajímat, jak ve hře pokračovat dál, jak získat různé výhody nebo jaké cukrovinky použít na Pokémona, aby došlo co možná nejdřív k jeho evoluci. 

Hra Pokémon GO není jen o tom, že tě vytáhne do ulic města, ale je na jednu stranu i o trpělivosti a pozornosti. Pečlivě budeš muset sledovat PokéStopy a vyzvedávat pokébally, které ti v žádném případě nespadnou přímo z čistého nebe. Aby se ti ve hře dařilo a ty ses dostávala stále dál a dál, budeš se muset snažit a věř, že nachodíš ne jednu desítku kilometrů. Zatímco v minulém díle ses mohla seznámit s lovením Pokémonů, takže už jistě velmi dobře víš, jak ulovit svého prvního, tentokrát tě seznámíme se stopami, které tě k Pokémonům dovedou nebo s výhodami a postupy, které je dobré vědět pro postup a zdokonalení se ve hře.

Ještě jsi s chytáním Pokémonů ani nezačala? Fenomén Pokémon GO tě zcela minul a ty jsi mu ještě nepropadla? Sleduj Pokémon GO (1. díl) a stahuj ještě dnes, ať můžeš mít svého prvního Pokémona ve sbírce.

Sleduj mapu

Jak už jistě víš, na mapě je tvá přesná poloha znázorněna tzv. avatarem, což je postavička, kterou sis na začátku hry sama vytvořila. Okolo avatara celkem pravidelně pulzuje kruh, který značí akční oblast, kde se Pokémoni nachází. Pravý spodní roh zase obsahuje informace o tom, který z Pokémonů je právě ve tvé blízkosti – může jich být klidně i víc, k rozpoznání přibližné vzdálenosti ti pomohou tlapky, které jsou takovým malým indikátorem vzdálenosti. Jedna tlapka by měla odpovídat cca 100 metrům – v závislosti na počtu tlapek si pak lze metry snadno dopočítat, a čím víc se sama budeš přibližovat ke konkrétnímu Pokémonovi, tím méně tlapek se bude zobrazovat. Nelze zapomínat ani na vizuální efekty, které značí, že se Pokémoni nachází ve tvé blízkosti. Dobře si proto všímej například pohybu v trávě, ať ti žádný Pokémon neunikne.

A co když na Pokémona opravdu narazíš a budeš ho chtít chytit? Jakmile Pokémona spatříš a klikneš na něj, dostaneš se do jiné nabídky, ve které je možné přepínat do dvou základních zobrazení – zobrazení s rozšířenou realitou (Pokémon ve skutečném světě) nebo zobrazení herní (Pokémon v animovaném prostředí). Jakmile si najdeš zobrazení, ve kterém se ti nejlépe hraje a hlavně, ve kterém se ti Pokémon nejlépe chytá, zlepší se i stav tvých nachytaných Pokémonů. Někteří hráči však dávají přednost chytání Pokémonů v animovaném, herním zobrazení, protože se tak Pokémoni lépe chytají. Ovšem co člověk, to unikát, takže co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat druhému

Náročnost chycení Pokémona závisí i na tom, o jakého Pokémona se jedná – zda je v pohybu nebo je velký či malý. Velký a nepohyblivý Pokémon se ti samozřejmě vždycky bude chytat daleko snáze, než létající a poměrně rychlý Pokémon Zubat. A nesmíš zapomínat ani na pokébally, které budeš muset během hry sbírat. Několik jich sice získáš vždy s postupem do každého levelu, ale během hry můžeš hned o několik pokéballů přijít, takže s nimi rozhodně neplýtvej. Nemuselo by se ti to vyplatit hlavně ve chvíli, kdy narazíš na dlouho sledovaného a vytouženého Pokémona. 

Pracuj na vylepšení Pokémonů

Pokémoni nejsou jen obyčejné postavičky, mají různé dobré a špatné vlastnosti, které jako trenérka Pokémonů musíš neustále rozvíjet. Na každého Pokémona platí něco jiného v závislosti na vlastnostech a požadavcích. Po rozkliknutí Pokémona se ti dostane veškerých informací o povaze a vlastnostech tvého Pokémona, na kterém hodláš pracovat a že to mnohdy nebude snadné ani časově nenáročné. Svou pozornost bys měla věnovat hlavně následujícím informacím:

  • CP (Combat Power) – jedná se vlastně o sílu útoků. U každého Pokémona je díky CP definováno, jak silný bude v boji s ostatními Pokémony a CP se u jednotlivých Pokémonů liší – může se však navyšovat vyvíjením a různým vylepšováním během hry
  • Candy a Stardust – Candy body má každý Pokémon bez ohledu na sílu nebo vlastnosti. Candy body jsou nejlepší, pokud hodláš vyvíjet svého Pokémona – za každého chyceného získáváš 3 tyto body. Pak jsou Stardust, které využíváš při vylepšování Pokémona – lze je získat ze stadionů nebo chytáním Pokémonů
  • Power Up – tlačítko Power Up je nezbytné pro vylepšování a vyvíjení Pokémonů, čímž zvýšíš jejich CP. Co tě to bude stát? Za každé vylepšení nebo vyvíjení zaplatíš Candy nebo Stardust, ale ovšem jen v případě, že je možné Pokémona ještě vylepšit. Jsou totiž jen tři základní úrovně a vývojová stádia, kterých může Pokémon dosáhnout

Pátý level ti otevírá bránu do gymu

Nejen Pokémoni jsou odměňováni a vylepšováni. Za různé akce, jako je právě chycení nebo vylíhnutí, získává trenér zkušenosti a výhody, díky kterým se současně zvyšuje jeho úroveň. Pro každého hráče je stěžejní pátý level, kdy se konečně otevírají tzv. gymy nebo chceš-li, tělocvičny. V tělocvičnách se odehrávají boje mezi Pokémony a věř, že i pro tebe to bude velmi náročné, protože souboje se odehrávají v reálném čase, soupeřovým útokům budeš muset se svým Pokémonem odolávat, uhýbat a vysílat své vlastní útoky, abys na konci dosáhla výhry. Mnoho hráčů si na začátku myslí, že když do boje nasadí Pokémona s vysokým CP, jeho výhra je naprosto zaručená, ale opak je pravdou. Z boje můžeš i tak vyjít jako poražená, velkou váhu zde mají zkušenosti v bojích s Pokémony, které samozřejmě získáš časem.

Ještě ses pořád nedostala k líhnutí Pokémonů? Nezískala jsi inkubátor a ani nevíš, jak správně na to? Počkej si na třetí a zároveň poslední díl, kterým završíme příval informací o Pokémon GO! 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 29. 07. 2016   |   Zobrazeno: 7233x

Témata článku:Hry

Komentáře

AkalikVIP(Girl´s Dream)

Pokud hledáte ohledně té soutěže - zde najdete indície smajl
Tak. Našla si to tu. Gratuluji. Tak tedy.
Hvězdička nad hrou, s panenkami bliká a komu se hra libí, ten hned na ní kliká.
Zmáčkni na můj profil, podívej se vlevo, tam hvězdička svítí.
Zmáčkni na ní, na první quest, vytvoř mi superhrdinku a pak si dej rest xD.
Vytvoř si hrdinku, podle svého gusta, potom do zpráv... a já ti řeknu víc.
Víc nic smajl.

AkalikTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

gogik01(Pro ukecané lidi)

COOOOOOOO???????
Pikachu že je vzácný? Vždyť ho může chytit každej hňup! A klidně napoprvé!
Stačí nechat zmizet 5krát nějaké pokemony a pak se vám tam i s tím pokemonem objeví!

gogik01To se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.