Nejšílenější vynálezy 2. díl

I tento díl ti bude vzácným důkazem, že pokud člověk chce, tak si dokáže poradit doslova v každé, mnohdy dokonce velmi prekérní, situaci. Pokud jsi ještě neviděla první díl nejšílenějších vynálezů, rozhodně ho nevynechávej, protože o hodně přijdeš. Posuď sama, jak praktické a originální některé vynálezy jsou.

 

Šachové pole na podlaze

Když je chuť na šachy, ale chybí šachovnice, je to vážně problém. Na kloub tomu přišly dvě dívky, které měly doma černobílou dlažbu a kachličky tak dokonale představovaly šachovnici. Hru promyslely opravdu detailně a holky si daly záležet dokonce i na figurkách. Pěšáky tak představovaly třeba pomeranče, královny zase lahve s vodou a krále na obou stranách zase konzervy od potravin. Holkám dáváme rozhodně palec nahoru!

 

Když chybí nůž

Tohle už se ti určitě někdy stalo. Potřebovala sis doma něco nakrájet a všechny nože, jako na potvoru, byly právě v myčce. Takže, co teď? Jestli máš doma na nakrájení něco měkkého, například sýr nebo měkké ovoce, zkus použít dentální nit. Není to vůbec špatný nápad, protože dentální nitě jsou poměrně dobrým kráječem, ale nezapomeň, že musíš nit pořádně napnout a při „krájení“ hodně tlačit, aby potravinu rozřízla až dolů.

 

Jak ozdobit balkon

Některé staré bytové domy nevypadají na první pohled příliš dobře a s balkony u některých bytů tomu není nijak. Jeden pán měl svého škaredého balkonu plné zuby a rozhodl se, že využije pěknou sbírku plechovek od piva a limonád, které měl doma. Začal proto lepit jednu plechovku vedle druhé tak, aby se vzájemně dotýkaly. Jak postupně pil a sbíral plechovky, nakonec dokázal olepit všechny strany balkonu a dokonce i strop. I takovým způsobem se dá zatočit s nevzhlednou fasádou.


Cedník na těstoviny trošku jinak

Další super kuchyňský vynález, který vznikl z nedostatku kuchyňského nádobí a pomůcek. Milovníci těstovin tento vynález rozhodně ocení, protože když je cedník v myčce nebo dokonce úplně chybí a navíc není ani poklička na hrnec, ve kterém se těstoviny vaří, lze použít i jiné prostředky. Napadla by tě tenisová raketa? Stačí ji položit nad umyvadlový dřez a vylít všechny těstoviny i s vodou. Nedoporučujeme vařit špagety, to by dobře nedopadlo, ale spíš větší těstoviny, které mezerami nepropadnou.

 

Pohodové bydlení v autobuse

Tento nápad dostal jeden mladík, který potřeboval dostavět kousek svého domu, neměl dostatek peněz na celou dostavbu a na jeho zahradě se úplně náhodou nacházel starý autobus. Autobus tak dal přímo na místo, kde se mělo dostavovat a v jeho interiéru vytvořil skromné bydlení. Mladík musel být nejen vynalézavý, ale především velmi zručný, protože něco takového rozhodně není vůbec snadné.

 

Jak si poradit se sněhem

Když hustě sněží, není to zajisté pro nikoho výrazně příjemné. Tělo je sice celé zahalené, ale o obličeji se to rozhodně říct nedá. Na super nápad přišel jeden pán, který v šílené chumelenici potřeboval zbavit své auto sněhu, ale tak mu sněžilo do obličeje, že nic neviděl. Nasadil si proto na hlavu papírovou krabici, do které udělal díry, aby dobře viděl a mohl se v klidu pustit do ometání sněhu.  

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 06. 09. 2016   |   Zobrazeno: 4291x

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.