Nejhranější hry světa!

Hodně dlouhou dobu se na prvních místech umisťovala hra World of Warcraft (WoW). V posledních letech se však rozmáhá fenomén eSport, což jsou světové herní turnaje, kde se hraje o miliony korun.

League of Legends

Jinak přezdívaná ve zkratce Lolko, je nejhranější hra světa za posledních několik let. Jedná se o multiplayerovou bojovku v online arénách (MOBA). Hráč je zde v roli „vyvolávače“, který ovládá vybraného šampiona, který má unikátní vlastnosti. S ním pak bojuje proti ostatním šampionům, které ovládají jiní hráči nebo počítač. Hra je naprosto zdarma.

Co se týče turnajů, je to nejspíše druhá nejlépe financovaná hra. Během fungování eSport turnajů si její profesionální hráči mohli přijít až na necelou 1 miliardu korun (36 milionů dolarů). Nejlépe placeným hráčem je pak Lee „Faker“ Sang Hyeok z Koree. Je mu 20 let a za dobu hraní si vydělal něco kolem 22 milionů korun.

Defense of the Ancients 2

Vy ji můžete znát pod zkratkou Dota 2. Další hra, co patří mezi nejhranější hry světa a momentálně i k nejlépe placeným. Opět se jedná o MOBA žánr a herní plán je téměř identický s Lolkem. Opět máte hrdinu a musíte porazit nepřátelský tým tím, že dobijete jejich základnu.

Za dob trvání šampionátů v této hře, si mohli její hráči přijít na neuvěřitelné 2,2 miliardy korun! Nejúspěšnější hráč této hry se jmenuje Saahil „UNiVeRsE“ Arora. Pochází z USA, je mu 27 let a hrou si vydělal již 66 milionu korun. Momentálně patří mezi nejlepšího hráče světa!

Counter Strike: Global Offensive

Csko je již mnoho let jednou z nejznámějších a nejhranějších her světa. Ve hře se utkávají vždy dva týmy po pěti hráčích. Hraje se na 30 kol a oba týmy se vystřídají jak za teroristy, tak za policejní komando. Hra je se na mapách s bombou nebo s rukojmími.

Nejlepší týmy celého světa si mohli přijít až na 600 milionu korun! Mezi nejlépe placeného hráče momentálně platí Robin „flusha“ Rönnquist. Jeho přijmi dosahují k 10 milionům korun.

Starcraft 2

Hra má jak hru pro jednoho hráče, tak i multiplayer. Právě v něm se pořádají světové turnaje. Hráč si může vybrat, jestli chce hrát za lidi ze země, zergy nebo mimozemskou rasu s názvem protoss. Pak se snaží hráč dobít základnu druhého hráče.

Tato pařba sice nepatří k úplně nejhranějším titulům světa, ovšem patří do úzké skupiny těch, které mají největší finanční odměny z turnajů. Za dob jejich trvání si hráči mohli přijít až na 550 milionů korun. Za nejlepšího hráče je momentálně považován koreec Jang „MC“ Min Chul. Je mu 25 let a již si přišel na krásných 13 milionů korun.

Mezi naše nejlepší hráče patří Michael Turský. Rozhovor s ním najdete zde - Michael "Miken" Turský

Pokud vás zajímají online hry, tak můžete navštívit legendární web Excalibur.cz

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 16. 11. 2016   |   Zobrazeno: 10357x

Témata článku:Hry

Komentáře

Snoopy Girl(Girl´s Dream)

Říkejte si co chcete, ale mě je to jedno, nestydím se za to že hraju CS:GO,overwatch a paladins a čas od času lolko. Jinak jestli si mě chcete přidat na steamu napiš mi do sz sz= soukromé zprávy

Snoopy GirlTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.