Módní doplňky (2. díl)

Je tu druhý díl a s ním i ty nejžhavější tipy na módní doplňky. V tomto díle se dozvíš, jak kombinovat různé barvy oblečení s doplňky a nebudou chybět ani skvělé návody na výrobu vlastních, ručně vytvořených doplňků. Některé z nich jsou vážně skvělé a ty si je v žádném případě nemůžeš nechat uniknout.

Ozdob dekolt

Letní šaty s výstřihem, tílko nebo jakékoli jiné oblečení, které zcela nezakrývá dekolt, většinou vyžaduje účast i nějakého toho doplňku. Neměla bys zapomínat na to, že i sebemenší doplněk může dokonale podtrhnout tvou osobnost. Vůbec nejlepší jsou právě náhrdelníky, které lze zkombinovat s jakýmkoli módním stylem.

Náhrdelník

Náhrdelníkům se meze rozhodně nekladou, a jakmile vejdeš do obchodu, určitě budeš mít problém s výběrem, protože nabídka je obrovská. Jak ale zkombinovat náhrdelník, aby nevypadal přehnaně a zároveň aby dokonale barevně padnul k oblečení? Dáme ti jednu dobrou radu, a pokud se jí budeš řídit, rozhodně nemůžeš šlápnout vedle. K výraznému náhrdelníku vol barvy oblečení, které nejsou příliš výrazné a vzájemně se neprolínají. Velmi pěkně například vypadají jednobarevné letní šaty a výrazný náhrdelník. Takovými kombinacemi – pokud budou ladit barvy a na to taky pozor, určitě nepohrdneš a navíc si můžeš být jistá, že vždy budeš vypadat perfektně.

Podívej se na následující video, kde bloggerka radí, jak správně nosit velké a velmi výrazné náhrdelníky, které se možná bojíš vzít na sebe, protože nevíš, jak se správně nosit. Teď už budeš vědět! 

Hodinky

Bez hodinek ani ránu. Jsou holky, které mají hodinek hned několik, ale ty si klidně vystačíš s málem. Hodinky se dají nosit skoro ke všemu, ale vždycky si dávej pozor na jejich barvu, například pokud máš hodinky zlaté barvy. Barva je tedy jedna věc, druhá věc je správné nošení hodinek. Výrazné hodinky přímo volají po precizní manikúře a upravených nehtech a na tohle pravidlo opravdu nikdy nezapomínej. Další rada je, že holky by měly nosit hodinky trošku dál od zápěstí – cca 1 centimetr nebo dva. Důvod? Zvýrazníš tak dokonale krásnou linii své ruky a opticky navíc ruku prodloužíš.

Doba postoupila a dávno už neplatí pravidla, že elegantní hodinky lze nosit jen k vyloženě elegantnímu oblečení. Základem je pohodlí, a když hodinky padnou k celkovému outfitu, rozhodně ti nic nebrání v jejich nošení.

Pásky

Pásek může lecjaké naprosto obyčejné oblečení natolik vylepšit, že se najednou stane naprosto neobyčejným kouskem. I u starých a ne příliš pěkných šatů se totiž může stát, že se stanou nepostradatelnou součástí tvého šatníku, ale to jen v případě, že takové šaty budeš umět vylepšit. Co se týče pásků, trendy jsou ty úzké i široké, barevné i jednobarevné. V jejich nošení platí přeci jen několik základních pravidel, kterých by ses měla držet.

  • pásek vždy musí stylově i barevně ladit s obuví, kterou máš právě na sobě
  • barevně musí ladit i s kabelkou
  • spona na pásku musí být vždy ve stejné barvě kovu, jako jsou všechny tvé šperky a hlavně hodinky

Nejenže tím docílíš toho, že budeš skvěle sladěná, ale navíc opticky prodloužíš svou postavu a protáhneš trup. I takové na první pohled zdánlivé maličkosti toho mohou pro tvou postavu a celkový vzhled udělat opravdu hodně.

Náramek z barevné kůže

Budeš potřebovat: kleště na šperky, komponenty na zapínání, stříbrný komponent ve tvaru osmičky, řetízek z kulatých kroužků, zacvakávací klip, ozdoby, barevnou kůži, kloboukovou gumu

  • kloboukovou gumu i kůži si nejdřív odměř podle své ruky, na obou dvou stranách osmičky gumu zdvoj a protáhni
  • teď si vezmi ozdoby, ty z obou stran provlékni na kůži – udělej se všemi ozdobami, a vyrob si zapínání s řetízkem
  • odměř si gumu i kůži podle vlastní ruky, odstřihni přebytečné, zatav zapalovačem a konce jen zacvakni do plochého komponentu na zapínání  

Tričko z legín

Sice nejde o klasický doplněk na ruku nebo dekolt, ale tento návod nás natolik zaujal, že ho sem zkrátka nemůžeme nedát. Podívej se, jak jedním střihem můžeš vyrobit z obyčejných legín pěkné tričko.

Budeš potřebovat: legíny, nůžky

  • v místě, kde je na legínách sed, ustřihni tak velký kus, jaký chceš mít ve finále výstřih
  • stříhej raději méně, posléze v případě potřeby ustřihni více, abys legíny zbytečně nezničila
  • pokud bude mít čas a chuť, můžeš odstřihnuté rohy dokonce i zapošít, ale i bez toho vypadají fantasticky 

Série tipů pro tebe

Tohle tě určitě potěší, protože jde o takový mix různých věcí v ukázkách, které si sama můžeš doma vyrobit, aniž bys k tomu potřebovala moc věcí. Skoro všechno, co najdeš doma, můžeš využít k tomu, aby sis jednoduchými tahy vyrobila sukni, vršek od plavek, originální šátek nebo dokonce doplňky do pokoje. Inspiruj se některými tipy, jsou tak snadné, že k jejich vytvoření ani nebudeš potřebovat návod. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 24. 07. 2016   |   Zobrazeno: 5533x

Témata článku:DIY,Krása a móda

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.