Knižní novinky za říjen 2015

Už se nemůžeš dočkat, až si v říjnu zalezeš pod deku s novou knížkou a horkým čajem? Tomu dobře rozumíme a připravili jsme pro tebe seznam těch nejlepších fantasy knížek, románů, krimi nebo dokonce thrillerů, které vychází v říjnu. Stačí si jen vybrat tu nejpoutavější.

Spirit Animals 4: Ledová past (Shannon Hale) 

Spirit Animals je knižní série a Ledová past je celkem čtvrtým pokračováním. Jde o dobrodružný fantasy příběh, ve kterém se čtenáři dostanou na okraj světa, který je celý pokrytý ledem a sněhem. A právě na tomto konci světa se dějí opravdu divné věci a spirituální zvířata se svými pány mají zabránit šíření zla do zbytku zatím nezasažené části ledové krajiny.

Poté, co se společně vydávají cestou na sever, narazí na velmi podivnou vesnici, která je na první pohled překrásná a dokonce to vypadá, že krásnějšího místa na světě není. Na druhou stranu ale všichni tuší, že právě zde není něco v pořádku a že vesnici provází tajemství, kterému se je třeba podívat pod pokličku. 

Nesmírný (Jussi Adler-Olsen)

Nesmírný je šestým pokračováním knižní série Případy oddělení Q, které funguje pod vedením vyšetřovacího komisaře Carla. Oddělení Q se přímo zabývá vyšetřováním starých a doposud neobjasněných případů v Dánsku a je třeba uznat, že samotné oddělení, které se skládá ze tří stálých členů, je ve své práci maximálně úspěšné. Bude tomu ale i tentokrát, když se bude oddělení snažit objasnit souvislosti vraždy staré sedmnáct let? Carl, Asad a Rose zatím ani zdaleka netuší, s jakým nepřítelem mají tu čest, ale brzy zjistí, že tohle vyšetřování rozhodně nebude jen tak. Jejich protivníkem je totiž osoba, která chrání samu sebe i své okolí všemi dostupnými prostředky a nedovolí, aby kdokoli zkřížil jejich cestu za zločinem.

OTKA: Ošklivá tlustá kamarádka (Kody Keplinger) 

OTKA je dívčí román, který ti určitě padne do oka. Sedmnáctiletá Bianca je chytrá, cynická holka, která o sobě nemá valné mínění. A protože je velmi chytrá, rozhodně se nenechá nalákat na řeči jednoho z nejhezčích kluků ze školy, který skoro každou holku láká do své náruče. Wesley je vlastně kluk, kterého Bianca nesnáší a jeho přítomnost nemůže ani vystát.  Bianca žije společně se svými rodiči a v posledních týdnech má pocit, že to doma stojí za nic. Hledá rozptýlení a najednou se stane něco, co pro ni bylo celý život naprosto nepředstavitelné. Začne se líbat s Wesleym. Později navíc zjišťuje, že Wesley není tak špatný, jak si původně myslela a co víc, začíná mít pocit, že se do něj dokonce i zamilovala.

Carpe Corpus (Rachel Caine)

Carpe Corpus je šestým pokračováním upířího cyklu z Morganville, kde společně v jednom malém městečku žili lidé vedle upírů. Jejich soužití v bezprostřední blízkosti vedle sebe fungovalo řadu let, dokud se ulicemi města nezačal potloukat ďábelský upír Bishop, který usilovně pátral po knize upírských tajemství. Od té doby jsou jak upíři, tak i obyčejní lidé, pod jeho vládou, ze které se nelze jen tak vymanit. Až na Claire, mladou studentku, která se ze všech sil snaží o jediné. Uniknout z malého městečka, vytáhnout svého přítele z vězení a osvobodit město, které leží u nohou tomu nesprávnému a děsivému neživému stvoření.

Kráska a zvíře: Někteří ztratili vše (Nancy Holter) 

Možná sis už stihla přečíst předchozí díl Kráska a zvíře: Pomsta od této spisovatelky, o které jsme ti už psali v novinkách za měsíc červen. Teď je tu pokračování Pomsty, kdy Vincent a Catherine budou opět stát před těžkými úkoly a zatěžkávacími zkouškami jejich vztahu a budoucího společného života. Vincent je osloven otcem své spolubojovnice a zaváže se slibem, že zjistí, zda žena zmizela nebo skutečně zemřela. V tu samou dobu je Catherine povolána k vyšetřování vražd, které má na svědomí sériový vrah a jeví se, jakoby je měl na svědomí netvor bez kouska slitování. Hrozné události, které se během vyšetřování odehrají, zanechají na Catherine následky a navíc se zdá, že případy Catherine a Vincenta by spolu mohly souviset. 

Pod kůží (Sabine Durrantová)

Psychologický thriller Pod kůží je knihou jen pro ty, kdo se nebojí začíst do stránek, které jsou tajemné a obsahují příběh, který rozhodně nenechá dlouho spát. Gaby je televizní hvězda, která má naprosto dokonalý život. Má vysněnou práci, osmiletou zdravou dceru a milujícího a velmi úspěšného manžela, který pracuje jako finančník. Stačí však jeden ranní běh v místním parku a celý život se Gaby rázem otočí vzhůru nohama.

V parku totiž narazí na dívku bez známek života a okamžitě uvědomí policii. Tím spustí události, které nenechají nejen ji, ale ani její rodinu bez poskvrny. Nejenže je hlavní podezřelou, ale navíc může během několika hodin přijít doslova o vše, na čem celý život lpěla a co s manželem budovala. Gaby proto nebývá nic jiného, než se pustit do vyšetřování na vlastní pěst.

Sněží, sněží … (John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle)

Kniha Sněží, sněží … se stala v zahraničí bestsellerem a přináší hned tři vánoční příběhy o tom, že ne vždy je to, o co stojíme nebo se snažíme, pro nás to pravé. Děj se odehrává v malém městečku Gracetown, kde udeří sněhová bouře. Sníh během Vánoc je nádherná věc, ale čeho je moc, toho je až příliš. Taková jedna velká sněhová vánice zamává s životem místních obyvatel natolik, že jim snad ani strážný anděl nepomůže. Nebo ano? 

Audrey se vrací (Sophie Kinsella)

Audrey je obyčejná dívka, která prožila ve škole strašlivé chvíle. Její spolužáci ji pravidelně a krutě šikanovali. Její život se tak dostal do zcela jiných kolejí, musela se odhodlat k návštěvě lékařky Sarah a je pod jejím stálým dohledem. Audrey téměř nevychází ven ze svého pokoje a rozhodně její kroky nesměřují ven mezi lidi, protože z venkovního prostředí má ten největší strach. Tedy až do chvíle, než se seznámí s kamarádem svého bratra, s Linusem, se kterým dostává její život zcela nový nádech. I když se prozatím odvážila jen do kavárny, později jistě, s tím správným parťákem po boku, začne dělat velké pokroky. Zaslepena svými vlastními problémy přitom přestává vidět, jak všechno doléhá na její rodiče, sourozence a celou rodinu, která se ji snaží všemi možnými silami a prostředky podporovat.

Smrtná zima (Kate A. Boorman) 

Smrtná zima je první knihou v sérii, která je připravována a nakladatelství slibuje, že se bude líbit všem, kdo milují fantasy a fanouškům knih Hunger Games. Smrtná zima představuje imaginární svět, který silně připomíná středověk. V jedné malé osadě, uprostřed hustých a nebezpečných lesů, žije mladá patnáctiletá dívka Emmeline, která se narodila do jedné z místních komunit. Každá komunita žije podle přesně stanovených pravidel, nelze je překročit nebo porušit, jinak každému hrozí tvrdý trest. Emmeline je tajemnými hlasy lákána na zapovězenou cestu, kam dle pravidel komunity nesmí za žádnou cenu vstoupit. Velmi dobře si je ale vědoma toho, že když v komunitě zůstane, bude si muset vzít muže, kterého nemiluje a do smrti se dívat na muže, kterého miluje, ale nemůže ho mít. Rozhodne se proto vstoupit na cestu přísně zakázanou. 

Vyvolená bohy: Smrtící dotyk (Melinda Salisbury)

Fantasy série Vyvolená bohy začíná knihou Smrtící dotyk, kde se čtenář seznámí s mladou a krásnou dívkou Twyllou, která je bohy vyvolená. Její život ale probíhá stranou od všech lidí, protože je zosobněním božské dcery a tím pádem se stává naprosto výjimečnou. Hlavně pro královnu, která ji používá jako smrtící zbraň. Za každou výjimečnost se platí a Twylla v tomto případě není výjimkou. Každý měsíc musí Twylla, na rozkaz královny, jít do vězení, kde jsou trestanci odsouzeni na smrt a svým dotekem jim vzít život. Twylla žije v naprosté samotě, smutku a bez radosti. To se změní ve chvíli, kdy do vězení nastoupí nový strážný. 

Mezi dvěma světy (Scott Westerfeld) 

Mezi dvěma světy je dívčí román rozdělený do dvou dějových linií a rozhodně tě zaujme už během několika prvních stran. V první dějové linii se čtenáři podívají do života mladé vysokoškolačky Darcy, které se splnil životní sen. Odjíždí přímo do New Yorku, kde se připravuje vydání jejího prvního románu Zásvětí. Taková šance se neodmítá a proto Darcy opouští svůj domov, končí s vysokou školou a vydává se napospas městu, kde nezná jediného člověka.

Naštěstí narazí na správnou partu zkušených spisovatelů, kteří jsou ochotni začínající spisovatelce pomoci. Druhá dějová linie se odehrává přímo v Darcyině románu Zásvětí, který vypráví napínavý hororový příběh dívky Lizzie. Lizzie se podaří proklouznout do Zásvětí. Co je to Zásvětí? Jde o místo mezi životem a smrtí. 

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 27. 10. 2015   |   Zobrazeno: 6942x

Témata článku:Knížky

Komentáře

oli123

prosím stranku hpd.cz aby udělali nějaké romantické knižky pro divky od 13 let a više tyhle mě připadají hrozně smutnésmajlsmajl

oli123To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

teris204VIP(Svět Fantazie ^^)

Já jsem si včera koupila knížku Papírová města..má s tím někdo zkušenosti?? smajl Říkala jsem si že když jsem neviděla ten filmy...tak že si koupím radši knížku, stejně film je podle knížky, takže by to mělo být ještě lepší smajl

teris204To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Kočička NatynkaVIP(ANIME!)

miluju spirit animals a čtu jesmajl kdo taky at dá prosíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííím +++++++smajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl

Kočička NatynkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.