Knižní novinky za červen 2016

Už máš zase všechny knížky přečtené? Ráda bys narazila na něco nového nebo se třeba dočkala pokračování tvé oblíbené knihy? Nebudeš zklamaná, protože červen přinesl celou řadu zajímavých knižních titulů.

Univerzita výjimečných – Zkouška (Joelle Charbonneau) 

Zamilovala ses do série Hunger Games? Pak se určitě staneš velkým fanouškem série knih Univerzita výjimečných, která byla přeložena už do více než čtrnácti jazyků a podle zahraničních deníků jde o jeden z největších knižních bestsellerů letošního roku. Hlavní hrdinkou je Cia, která právě ukončila střední školu a netrpělivě očekává na výsledek přijetí k dalšímu studiu. Přihlásila se do celostátního programu pro ty nejnadanější studenty, protože jen hrstka vyvolených může studovat na škole v Tosu. Škola v Tosu se primárně zaměřuje na obnovu země zničené válkou, ale ještě předtím musí všichni studenti úspěšně projít v náročných testech. Cia je jedna z mála, která dostane šanci k takovému studiu, ale ještě před odjezdem si musí promluvit se svým otcem. Ten se jí svěří se svými obavami, hrůzami a vzpomínkami, které v Cie rázem probudí neklid. Hlavou jí probleskne, zda bylo právě tohle studium skutečně tím nejlepším rozhodnutím. 

Arrow – Pomsta (Oscar Balderrama, Lauren Certo)

Arrow – Pomsta je první knižní román, který vychází na motivy slavného a velmi úspěšného seriálu, který je v současné době vysílán na zahraniční televizní stanici CW – běží už čtvrtá série. Původně stál za zrodem seriálu obyčejný komiks od vydavatelství DC, po úspěchu seriálu však vychází i kompletní kniha, která mapuje příběh miliardáře Olivera Queena. Oliver během pracovní cesty havaroval a ztroskotal na pustém ostrově, kde strávil dlouhých pět let. Nikdo snad už ani nedoufal v jeho návrat, ale Oliver se přesto i po tolika letech vrací konečně domů. Teď se hodlá postavit všem, kdo mu šlapali na paty, chtěli zničit jeho štěstí a život, který si spokojeně žil. 

Jak to mají holky (Lauren Saft) 

Alex, Mollie, Veronica. Tři naprosto nerozlučné kamarádky a to nejen ve škole, ale i mimo ni. Každý, kdo tuhle trojici zná, jim jejich kamarádství závidí, všude jsou středem pozornosti, nikdo z nich nedokáže jen tak spustit oči. Veronica je holka z nestabilní rodiny, táta hodně cestuje a mámu její dcera moc nebere. Možná proto Veronica tak střídá kluky, ale má hodně kamarádů a postavu by jí leckdo mohl závidět. Mollie už nějakou dobu chodí s hvězdou lakrosového týmu a jak to tak vypadá, není zrovna moc zamilovaná. Navíc má problémy s jídlem, o čemž nikdo neví. Alex žije se svou matkou a bratrem a je přece jen jiná, než její kamarádky. Tajně je zamilovaná do souseda a stále je panna, protože ještě nenašla toho pravého. Jsou ale holky skutečně tak dobrými kamarádkami, za jaké je všichni považují? Znají ve skutečnosti jedna druhou? 

P. S. Stále tě miluju (Jenny Han)

Je možné, aby byla holka zamilovaná do dvou kluků najednou? Tak právě takovou otázku, na kterou se zdá být odpověď jednoduchá, řeší Lara Jean, která se doopravdy zamilovala. Akorát si není jistá, kterého kluka vlastně miluje víc a který je pro ni skutečně ten pravý. S Peterem původně lásku jen předstírali, jen se navenek tvářili, jakože spolu chodí a že se milují. Jenže pak přišlo odloučení a oni nemohli s předstíráním přestat. Pak se ale do života Lary vrátí kluk, do kterého byla dřív hrozně zamilovaná a skoro to vypadá, že pořád je, že láska ještě ani zdaleka neopadla. Kniha P. S. Stále tě miluju je druhým pokračováním úspěšné knížky Všem klukům, které jsem milovala a opět čtenáři ukazuje, jak moc je láska nevyzpytatelná a nečitelná. 

Než jsem tě poznala (Jojo Moyes) 

Kniha Než jsem tě poznala vychází během června ve zcela novém přebalu a to hlavně díky stejnojmennému filmu, který míří rovněž v červnu do našich kin. Kniha vypráví příběh Louisy, která je naprosto obyčejná dívka bez práce a žije mimořádně obyčejným životem. Po několika marných pokusech najít si práci nakonec kývne na nabídku, že bude dělat soukromou pečovatelku a ošetřovatelku. Will Traynor, než ho na kolečkové křeslo upoutala nehoda, žil naprosto nespoutaným životem plným adrenalinu a slovo hranice mu neříkalo vůbec nic. Teď ale osud svede dohromady dvě naprosto rozdílné osoby, které sice nemají na první pohled nic společného, ale i přes všechny rozdíly se do sebe zamilují. Willovo ochrnutí však nebyl jediný následek, který bude muset po nehodě nést. 

Tulák (Peter Newman)

Kniha Tulák tě zavede do podivného světa, kde vedle sebe mohou klidně stát zkažení rytíři a létající lodě. Svět je totiž úplně zničený, slunce se dokonce rozpadlo na dva kusy a z démonické Trhliny začala vycházet velmi podivná stvoření, která teď ovládají a sužují planetu, jak jen mohou. Uprostřed toho všeho, někde mezi dobrem a zlem, stojí záhadný tulák, který je naprosto zničený a zlomený muž, který už stihl za svůj život ztratit vše, co mu bylo milé. Tulák nikdy s nikým nemluví, ale jeho úloha na světě je obrovská. Opatruje poslední naději lidstva, je poslední nadějí pro každého, kdo si ještě zachoval zdravý rozum a mnoho zlých sil se ho snaží o poklad připravit. 

Tip pro tebe: 

Lidské tělo (Steve Parker)

Není moc anatomických knížek věnujících se podrobně lidskému tělu a organismu, které by byly vhodné jak pro širokou veřejnost, tak i pro zdravotníky a fyzioterapeuty. Výjimkou je však kniha Lidské tělo, která byla přeložena do několika světových jazyků a stala se uznávanou učebnicí pro každého. Dokonce i pro ty, kdo se o medicínu nezajímají, ale jen by se chtěli dozvědět něco nového a zajímavého. Kniha ukazuje fungování lidského těla a jeho stavbu tak, jak ještě žádná a probírá velmi podrobně jednotlivé systémy těla od kůže, až po kostru, vlasy, nehty, funkci jednotlivých orgánů a jejich onemocnění. Nové vydání je navíc rozšířené ještě o několik stran navíc a informuje tak laického čtenáře o zcela nových poznatcích z oblasti medicíny. 

Superman: Země jedna (Shane Davis, Michael Straczynski)

Znáš skutečný příběh muže z oceli? Možná si to jen myslíš, že znáš nejen jeho příběh, ale i jeho samotného. Superman se totiž zdá být jako naprosto dokonalý nadčlověk, který má naprosto všechno, na co si jen vzpomene nebo ukáže. Opak je pravdou, to základní mu v životě chybí. Je sám a nemá žádný cíl, kterému by se dokázal přiblížit. Jeho jedinou možností na normální život je, že dokáže utajit před světem svou skutečnou identitu. Ani to však nebude tak snadné, jak si na první pohled myslí, protože tím pádem nebude sám sebou a nikdy nebude šťastný. Moderní pojetí příběhu přeživšího planety Krypton se ve světě stalo bestsellerem. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 28. 06. 2016   |   Zobrazeno: 6099x

Témata článku:Knížky

Komentáře

pegge8(Sport, food, life)

Rozkliknu článek a hned první je Univerzita výjimečných, kterou jsem dočetla asi tak před hodinou smajl
Ale je to úžasná knížka, už se těším na další dílsmajl

pegge8To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

teris204VIP(Svět Fantazie ^^)

Univerzita výjimečných vypadá dobře. A i Než jsem tě poznala, tu knížku má moje teta, zrovna jsme včera byly u sestřenky a teta říkala, že byl v kině ten film a já jsem si vzpomněla, že jsem tady četla, že je i knížka. Ona říkala, že je pěkná a že když budu chtít, tak si ji můžu půjčit. smajl Ale zní to celkem smutné..Teď mám ale rozečtené dvě knížky, takže si to půjčim jindy. Jedna z těch knih je Dcera! Proč tu není? Na to jsem tak dlouho čekala! Potom mě zaujala knížka P. S. Stále tě miluju smajl

teris204To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Layla7

Právě se chystám přečíst Univerzitu výjimečných, ale jestli má někdo rád sci-fi, tak doporučuji Pád andělů a Svět poté od Susan Ee smajl

Layla7To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

janifer lopez(ANIME!)

Asi Univerzita Vyjímečných ale jinak nic a stejně mám doma na přečtení asi tak 2000 stran a víc jelikož 3 díli Skleněného Trůnu a příběh nájemné vražedkyně není zrovna lehké přečíst rychle když si chcete zapamatovat celý nádherný dějsmajl

janifer lopezTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.