Knižní novinky za červen 2015

Měsíc červen je na skvělé knížky opravdu bohatý. Dvojnásobek to platí v případě, že si libuješ ve fantasy, protože právě tento žánr má v červnu největší zastoupení. Takže, jaká knížka se pro tebe stala tou nej?

Fantasy, které si nemůžeš nechat ujít 

Atlantida 2: Vodopád (Lauren Kateová) 

Lauren Kate je autorkou fantasy románů, které se pomalu začínají dostávat do podvědomí širší věřejnosti. Jak už ostatně napovídá název knihy, jde o pokračování předchozího fantasy románu Slza, který čtenáře dostane do úplně jiného světa. Do světa křehké dívky Eureky, která má obrovskou moc. V čem? Ve svých vlastních slzách, které by mohly objevit dávno ztracený kontinent. Během prvního dílu Eurečiny slzy zaplaví zemi, v druhém díle se už čtenář může těšit na dávno ztracenou Atlantidu, jejíž největší tajemství vyplouvají na povrch a s nimi i zlo, které vládne. S růstem Atlantidy totiž roste i moc a zloba vládce Atlase. Eureka je přitom jediná, kdo může jeho vládu zastavit a dát zase věci do pořádku. Naštěstí není na tak těžký úkol sama, ale má věrné přátele, kteří jsou ochotni položit i život za záchranu světa. Dokáže se ale Eureka postavit nejen mocnému vládci, ale i své lásce, která by pro ni mohla představovat daleko větší překážku, než se zdá? 

 

Škola noci 12: Vykoupená (Kristin Castová, P. C. Castová)

Možná ti něco říká knižní série Škola noci, která se v červnu 2015 dočká svého už dvanáctého pokračování. A vzhledem k tomu, že na samotném začátku autorky řekly, že vydají dvanáct dílů na pokračování, jedná se o díl poslední, který završí život hlavní hrdinky Zoey a zlé velekněžky Neferet. Dvanáctý díl vypráví příběh dosažení absolutní moci kněžky Neferet, která po dlouhém snažení konečně získala veškerou moc a nadvládu nejen nad Tulsou, ale hlavně nad celou pozemskou říší. I když její moc ještě není úplná, nebude trvat dlouho a skutečně ovládne celé lidstvo. Boj se zdá být už od samotného začátku prohraný, ale Zoey se rozhodně nehodlá vzdávat. Ještě že má k dispozici vidoucí kámen, se kterým se sice nejdřív bude muset naučit zacházet, protože jeho poslední použití dopadlo absolutní katastrofou, ale jak je času méně a méně, Zoey dostává také víc a víc odvahy k jeho plnému použití. 

 

Kráska a zvíře: Pomsta (Nancy Holder) 

Kráska a zvíře: Pomsta od nadějné spisovatelky Nancy Holder je prvním románem, který vychází v červnu 2015 a na trh se chystá dokonce už i jeho druhé pokračování, které ponese název Kráska a zvíře: Někteří ztratili vše, jehož vydání se plánuje na říjen 2015. Hlavní hrdinkou je Catherine Chandlerová, která vedla jako mladistvá dívka naprosto obyčejný život. Tedy až do dne, kdy se dostala do nebezpečí a nejspíš tomu chtěl osud, protože její život byl zachráněn tajemním cizincem. Onen tajemný cizinec se dokázal proměnit v nebezpečné chvíli v divokého tvora, takže Catherine nedokázala na místě vyčíst nic z jeho tváře. Poté se v knize posouváme o téměř deset let dopředu, Catherine už dávno skončila studium a nyní pracuje jako policejní detektiv. Vzpomínka z dětství je natolik silná, že se Catherine rozhodně odhalit identitu tohoto tajemného člověka (Vincent) a po několika strávených společných chvílích, navzdory obrovským rozdílům, které mezi nimi jsou, se do sebe zamilují. Zlom nachází až ve chvíli, kdy Catherine musí vyřešit jeden náročný případ, Vincent se jí rozhodne pomoci, ale situace se tím ještě daleko víc zkomplikuje. 

 

Babička pozdravuje a omlouvá se (Fredrik Backman)

Babička pozdravuje a omlouvá se není žádná nudná pohádka pro malé holky, ale kniha plná fantazie, zábavy a samozřejmě napětí. Fredrik Backman je švédský spisovatel, který má na svém kontě už několik úspěšných knih s obdobnou tématikou a pokud jsi četla například jeho první román, Muž jménem Ove, rozhodně si najdeš zalíbení i této jeho novince. Příběh je o sedmileté dívce Else a její sedmdesáti sedmi leté babičce, o které všichni z okolí říkají, že je velmi živá a čiperná, ale ve skutečnosti si myslí, že je spíš blázen. O Else se naopak říká, že je velmi vyspělá na svůj věk, ale skutečnost je také někde jinde, protože téměř každému připadá hrozně otravná. Jedno je však jisté. Obě dvě jsou odkázány jen a jen na sebe. Elsa nemá kamarádky, zůstává jen se svou babičkou, která jí pravidelně vypráví příběhy z prostředí jedné kouzelné říše, kde být jiný, než jsou všichni ostatní, je ta nejvýhodnější pozice.

 

Drama pro odvážné

Místo pro tajnosti (Tana Frenchová) 

Místo pro tajnosti rozhodně není knížka pro holky, které se bojí otevřít literaturu plnou záhad, napětí a tajností. Tím místem, ve kterém se skrývají tajnosti, je totiž dívčí internát, v jehož budově se před rokem stala vražda, jenž nedošla ke zdárnému vyřešení. Po roce se ale opět začíná otevírat otázka, kdo byl skutečným vrahem, jak k tomu došlo a jak to vlastně na internátu s takovým počtem dospívajících dívek, chodí. Jak ale vyšetřovatelé už při první návštěvě odhalí, ne každá dívka se chce policii svěřovat o všem, co se jejího života týče nebo pokud jde o skutečný chod budovy. Tento vzrušující příběh ti ukáže, jak vypadá skutečné dívčí přátelství a věrnost, ale i vzájemná krutost a touha po vlastních názorech.

 

Učedník (Taran Matharu)

Učedníkem je Fletcher, který do jisté doby sloužil jen jako pomocník v jedné skvělé kovářské dílně. Naprosto obyčejným klukem ale byl jen do doby, kdy se mu život obrátil úplně naruby. Co bylo tím životním zlomem? Našel v sobě naprosto unikátní schopnost a dokázal přivolat démona. Jeho vlas rázem začali ohrožovat tvorové, kteří si říkají Orkové. Orkové jsou velmi divocí, nespoutaní a rozhodně nemají žádné slitování. Fletcher se jim bude muset postavit a i když to nejdřív vypadá, že je na ně úplně sám, jeho schopnosti mu nakonec budou nápomocné víc, než si vlastně myslel. 


zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 04. 06. 2015   |   Zobrazeno: 5974x

Témata článku:Rady a tipy,Knížky

Komentáře

Nefera2003VIP(100% !!)

To o té babičce by nemuselo být špatné. Zní to správně praštěně. <:
Jinak, k těm shromažďujícím se tipům, "Lockwood a spol. - Kvílející schodiště" je moc pěkná duchařina. smajl

Nefera2003To se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.