Kam na svah?

Už víte, kam letos vyrazíte lyžovat? Pokud ne, třeba vás budeme inspirovat. Podíváme se pár zachraničních středisek, kde se již nějakou dobu lyžuje. Také se podíváme, kam se vydat u nás! Pokud se chcete dozvědět více o střediscích kde se ližuje, zajdetě na web Nasvah.cz

Kitzsteinhorn - Kaprun

Mezi nejstarší ledovcové ski areály paří bezesporu Kitzsteinhorn. Areál je součástí střediska Zell am See - Kaprun. Díky stabilním sněhovým podmínkám a faktu, že to od nás není tak daleko, patří mezi jedno z nejoblíbenějších středisek.

Od Prahy je areál vzdálen celkem 450km, autem cca 5,5 hodiny. Momentálně je v provozu 9 lanovek a 12km sjezdovek. Cena jednodenního skipasu je 47 eur. 

 

Sölden

Toto nejnavštěvovanější zimní středisko v Rakousku nabídne milovníkům zimních sportů dva ledovce, Tiefenbach a Rettenbach. Není to však středisko nejlevnější, a proto se sem vyplatí zavítat mimo hlavní sezónu. 

Momentálně středisko nabídne více jak metr sněhu a 32,7 km sjezdovek. Celkem jich je však slušných 144 km! Středisko nabízí mimosezonní slevy. Hlavní sezóna začína od ledna. Nyní zde stojí skipas na jeden den 48 euro. 

Passo dello Stelvio

Tentokrát zavítáme do Itálie, konkrétně do regionu Bormio, který je kousek od hranic s Bolzanem. Areál je vhodný i pro méně zkušené či začínající lyžaře, díky svým modrým a červeným sjezdovkám. Lyžovat je možné na 150 centimetrech sněhu a v provozu je 7 z 9 kilometrů sjezdovek. Cena skipasu se pak pohybuje kolem 40 eur.

Šerák - Ramzová

Toto středisko leží v Jeseníkách a disponuje nejdelší sjezdovkou u nás. Pokud si ji chcete vychutnat celou, nabídne vám 3,4 km dlouho sjezdovku. Stačí, když sedačkou vyjedete na Čerňavu a pak budete další sedačkou pokračovat na Šerák. 

Celodenní skipas vyjde na 400 - 550 korun. Sezóna začína od 1.12. 

Herlíkovice

Lyžaři si tu mohou vychutnat celkem 12 sjezdovek o délce 11 kilometrů. Koná se tu i večerní lyžování. Areál se nachází v Krkonošších a nedaleko od areálu je město Vrchlabí, které rozhodně stojí za to navštívit. Cena za skipas na jeden den se pohybuje 390 za dítě do 590 pro dospělého. 

Černá hora

Tento parádní ski areál se nachází v Krkonoších, konkrétně u Jánských Lázní. Tento areál se může pochlubit jedinou kabinovou lanovkou u nás. Nabídne velmi dlouhé sjezdovky všech úrovní, takže zde mohou lyžovat jak zkušení, tak i začátečníci. Za denní skipas dáte od 410 do 590 kornu. 

Tanvaldský špičák

Tentokrát zavítáme do Jizerských hor, kde je tento areál největší. Díky skvělým sjezdovkám všech obtížeností se zde pořádá mnoho závodů republikové i mezinárodní úrovně. Parkovat je možné hned u vleků a je to zdarma. Navíc je areál vybaven velmi výkonným systémem umělého sněhu. Skipas na jeden den stojí 310 pro dítě a 450 pro dospělého. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 09. 11. 2016   |   Zobrazeno: 3542x

Témata článku:Cestování,Rady a tipy

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.