Jaké je tvé osudové a duševní číslo?

Říká se, že tvůj osud je dán od tvého narození. Zároveň ale platí, že jméno ovlivňuje tvoji duši. A změnou jména můžeme ovlivnit mnohé, od charakteru až po způsob života. I proto jsme si dnes pro tebe připravili numerologický speciál na výpočet osudového a duševního čísla.

Osudové číslo

Číslo tobě bližší, které je stále a je dáno tvým narozením se nazývá osudové nebo také životní číslo. Numerologie ho považuje za jedno z nedůležitějších životních čísel. Vypovídá o tvém nitru a o tvém osudu. Často je spojováno s budoucností nebo se šťastným číslem, vypovídá o tvém nitru, které na venek ani nemusí být znát. Vypočítáš ho snadno sečtením jednotlivých cifer data narození.

Pokud ses narodila např. 5. 2. 2001 bude výpočet vypadat následovně:

5 + 2 + 2 + 0 + 0 + 1 = 10

pokud ti stejně jako zde vyšlo dvojciferné číslo, ještě jednou ho sečti

1 + 0 = 1

Osudové číslo narození je tedy 1.

Duševní číslo

Duševní číslo vychází ze tvého jména a příjmení. Ne nadarmo se říká, že jméno často odráží duši a pokud touží člověk o opravdové změně, měl by uvažovat i o změně jména. Duševní číslo se obrací stejně jako číslo osudové do nitra, ale představuje spíše to, jak svým nitrem působíme na ostatní. Vypočítáš ho přiřazením čísel k písmenům tvého jména podle následující tabulky (bez háčků a čárek) a následně je sečteš.

Pokud se třeba jmenuješ Anna Maliňáková, budou čísla, pro sčítání:

1 + 5 + 5 + 1 + 4 + 1 + 2 + 9 + 5 + 1 + 2 + 6 + 4 + 1 = 47

pokud ti vyjde dvouciferné/trojciferné číslo opět ho po číslicích sečti

4 + 7 = 11

1 + 1 = 2

Duševní číslo Anny Maliňákové je 2.

Co osudová a duševní čísla představují?

Čísla sama o sobě ti toho ale moc neřeknou, je třeba k nim doplnit i odpovídající výklad. Ten je sice velmi individuální, rámcově jsme ti ho sem ale napsali. Nezapomeň, že tvé osudové a duševní číslo se mohou lišit, podle toho jak moc do svého nitra se obracíš. Mohou ti klidně vyjít i opačné charakteristiky, pak v sobě ale jistě najdeš něco z každé z nich z jednotlivých numerologických pohledů.

 

1 – Jednička patří kreativní a aktivním lidem, kteří mívají sklony k vůdcovství. Jsou schopni se snadno prosazovat v kolektivu. Jsou také velmi tvůrčí a snadno se pro něco nadchnou. Jejich negativní stránka může být vnitřní osamělost, kterou skrývají na úkor společnosti a občasná tvrdohlavost v cestě za jejich cílem.

2 – Dvojky jsou lidé, kteří oplývají vlastnostmi jako laskavost, milost nebo empatie. Mají vynikající intuici a dokáží se snadno vcítit do druhých. Neradi vedou, spíše jsou těmi, kteří se nechávají vést. Důležité jsou pro ně vztahy, ať už rodina, přátelé nebo partneři. Jejich negativní vlastností může být přílišná přecitlivělost a roztržitost.

3 – Lidé s trojkou bývají velmi společenští a kulturní. Mají dobré komunikační schopnosti a pro své okolí jsou často velmi zajímaví. Nesnáší nudu a jsou vtipní a otevření. Bohužel právě svým vtipem a přílišnou otevřeností si mohou nadělat i mnoho nepřátel.

4 – Čtyřku mívají stabilní lidé, kteří praktiční a vytrvalí. Mají rádi důslednost a pořádek. Jsou konzervativnější a nemají rádi příliš změn, i když nudě se také vyhýbají. Jedná se o pracovité lidi, kteří jsou často velmi opatrní, někdy málo sebejistí.

5 – Silní lidé s pevnou vůlí, ale svobodnou myslí mají číslo pět. Svoboda a dobrodružství pro ně hrají prim. Nebojí se být vůdci ani se nebojí změn nebo neznámých oblastní, které musí prozkoumat. Na druhou stranu mají často sklon podléhat okamžitým nerozvážným nápadům, neklidu nebo roztěkanosti.

6 – Šestky jsou velmi emocionálně založení lidé, kterým hodně záleží na lásce a rodině. Dokážou opravdu hluboce milovat. Jsou tvořiví a mají smysl pro umění a krásu. Jejich negativem může být přílišná touha po dokonalosti, váhavost a snadné podlehnutí pokušení.

7 – Sedmičky jsou duševně založení lidé, kteří dokáží soucítit s druhými stejně jako se postavit proti neprávu a autoritám. Často jsou neústupní a žijí ve svých idealizovaných představách. Pozor si musí dávat na odtržení od reality a povýšenost.

8 – Osmičku mají schopní organizátoři a podnikavci, kteří se nebojí jít za svým. Jsou často motivováni touhou po majetku a moci. Rádi dávají, ale také rádi berou. Je dobré, když ovládnou svou touhu po moci a udrží vyrovnanost ve vztazích s druhými. V opačném případě mohou mít sklon příliš ostatním rozkazovat.

9 – Devítky jsou rozumově založené. Mají výborné analytické myšlení a rádi objevují něco nového a zdokonalují se v tom, co už ovládají. Jsou zodpovědní k sobě i k okolím, i když občas mohou sklouzávat k idealizaci reálného světa. Nevýhodou devítek je pak duševní neklid a malá schopnost odpočívat.

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 19. 10. 2014   |   Zobrazeno: 18070x

Témata článku:Zajímavosti,Věštírna

Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

6 – Šestky jsou velmi emocionálně založení lidé, kterým hodně záleží na lásce a rodině. Dokážou opravdu hluboce milovat. Jsou tvořiví a mají smysl pro umění a krásu. Jejich negativem může být přílišná touha po dokonalosti, váhavost a snadné podlehnutí pokušení.
pravda
(všimli ste si že v šestem stlupci duševnem je napsane slovo fox?smajlliška!)
duševne: 8 – Osmičku mají schopní organizátoři a podnikavci, kteří se nebojí jít za svým. Jsou často motivováni touhou po majetku a moci. Rádi dávají, ale také rádi berou. Je dobré, když ovládnou svou touhu po moci a udrží vyrovnanost ve vztazích s druhými. V opačném případě mohou mít sklon příliš ostatním rozkazovat.
trošku nepravda ta osmička

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Jitka 321(Star Wars)

1-duševní-Jednička patří kreativní a aktivním lidem, kteří mívají sklony k vůdcovství. Jsou schopni se snadno prosazovat v kolektivu. Jsou také velmi tvůrčí a snadno se pro něco nadchnou. Jejich negativní stránka může být vnitřní osamělost, kterou skrývají na úkor společnosti a občasná tvrdohlavost v cestě za jejich cílem.


8-osudové- Osmičku mají schopní organizátoři a podnikavci, kteří se nebojí jít za svým. Jsou často motivováni touhou po majetku a moci. Rádi dávají, ale také rádi berou. Je dobré, když ovládnou svou touhu po moci a udrží vyrovnanost ve vztazích s druhými. V opačném případě mohou mít sklon příliš ostatním rozkazovat.

PŘESNĚ JÁ!!!!!!!!!smajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl

Jitka 321To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.