Jak se stát mořskou pannou

Toužíš po tom stát se mořskou vílou? Myslíš si, že je to nereálné? Ukážeme ti, že všechno záleží na tom, jak to bereš. Třeba stačí jen dostatečně věřit... Servírujeme ti tedy nejbláznivější návody, jak se stát mořskou pannou, které jsme našli. Zkoušet to ale rozhodně nedporučujeme :-)

Mořské panny, mořské víly

Říká se jim mořské panny, ale také mořské víly. Jsou to napůl krásné ženy, ale místo nohou mají rybí ocas. Když se začteš do mýtů a bájí, zjistíš, že se o těchto nádherných říkají rozdílné věci. Buďto to byla stvoření bez duše, která svou krásou lákala námořníky do moře, aby je zde utopila a následně jim duši ukradla. Nebo to byly mocné kouzelnice, které se přátelily se všemi podvodními živočichy a také dokázaly ovládat mořské živly. Kdo ví, jaké opravdu jsou? Třeba jsou jako my lidé - a každá z nich je úplně jiná.

Mořské panny ve filmech a seriálech

Žbluňk! (1984) - americký rodinný film, nominován na Oscara za nejlepší scénář

Malá mořská víla (1989) - známá animovaná pohádka od Disney

Aquamarine (2006) - americká komedie

H2O: Stačí přidat vodu (2006) - australský seriál

Ponyo z útesu nad mořem (2008) - japonské animované fantasy

Zaručený návod číslo 1

Až bude úplněk, připrav si do velké nádoby slanou vodu. Sůl by měla být nejlépe z moře, ne jedlá. O půlnoci se do vody ní ponoř, abys byla celá mokrá, a z vody se dívej na měsíc alespoň deset minut. Pokud tomu budeš dostatečně věřit, měl by po této době přijít zvláštní pocit a voda by měla začít vřít a ty by ses měla stát mořskou pannou.

Komentář HPD: Jediným výsledkem této metody je, že i když si připravíš vodu teplou, což navíc nedává smysl, po deseti minutách o půlnoci venku bude určitě studená. A ty taky pěkně vymrzneš. Nemluvě o tom, že kdyby se voda opravdu začala vařit, bude z tebe spíš uvařená holka než krásná mořská víla...

Zaručený návod číslo 2

Do hrnečku nalej vodu, asi tak do půlky. Přidej hodně soli, nejlépe mořské, ale fungovat by měla i kuchyňská. Do toho přidej bílý jogurt, ale nesmí být slazený. Nakonec nakrájej jedno jablko na kousky, přidej ho do hrnečku a dobře zamíchej. Až bude noc, vynes tento lektvar ven a nech ho nasvítit měsíčním světlem aspoň půl hodiny. Pak celou směs musíš sníst a do hodiny by ti měla místo nohou narůst ploutev.

Komentář HPD: Zajímalo by nás, která složka z tohoto lektvaru je nejvíce magická. Každopádně alespoň jeden zaručený účinek tenhle návod má - pokud ti bude špatně od žaludku a budeš se potřebovat vyzvracet, připrav si tento lektvar. S ploutví to bude o trošku horší.

Zaručený návod číslo 3

Na další návod je potřeba být u moře, ale to v létě určitě zvládneš. Když je úplněk, musíš se v noci sebrat, pořád se dívat na měsíc a jít k moři. Tam, pořád se dívající na měsíc, jdi oblečená do moře, aby ti koukala jen hlava, a počítej do 10 nebo do 15, na tom nezáleží. Pak se potop, abys měla i namočenou hlavu, a v duchu si pořád dokola opakuj: "Chci být mořská panna." To dělej tak dlouho, jak to vydržíš pod vodou, pak vyjdi ven z moře, na pláži se usuš a jdi domů spát. Když půjdeš druhý den do vody, bude z tebe mořská panna a dostaneš i skrytou moc.

Komentář HPD: S tímto návodem přichází hned několik problémů. Když půjdeš k moři a budeš se pořád dívat na měsíc, zaručeně někde zakopneš. To z tebe pak bude mořská panna s naraženým nosem. Dále je zvláštní, že u takto přesného návodu je jedno, jestli počítáš do 10 nebo do 15. A bude to fungovat, i když napočítáš do 20? Ale co, za zkoušku nic nedáš. Jen se u toho neutop.

Zaručený návod číslo 4

Až bude večer (není potřeba, aby byl úplněk), napusť si do vany trochu vody, jen 3 centimetry vysoko. Pak si do ní vlez tak, abys seděla ve vodě jen zadkem a nohy měla vystrčené ven. Za žádnou cenu se nesmí namočit! Pokud si nohy namočíš, ihned je osuš. Pak si paty namaž krémem Nivea a pomalu vylez ven, ale nesmíš se nohama opět vůbec dotknout vody. Hned v koupelně si na nohy vezmi chundelaté ponožky a běž spát. Druhý den vstaň přesně ve 2:00 ráno a sundej si ponožky, ale na paty si ani náhodou nesahej. Celý den se pak vyhýbej vodě, můžeš si akorát vyčistit zuby nebo pít brčkem. Mokré můžeš mít jen rty. Další den udělej všechno znovu. Poslední den, tedy třetí, se ráno nebo večer pořádně polij vodou. A je z tebe mořská víla!

Komentář HPD: Na tomhle návodu něco nehraje. Proč by se mořská víla neměla dotýkat vody? Úplně si to protiřečí s předchozím návodem. A když dojde na fázi s krémem Nivea, je z toho člověk úplně paf a má pocit, že se jedná spíš o skrytou reklamu než o návod jak se stát mořskou pannou. Jedno je ale jisté, tvé paty budou od neustálého mazání krémem krásně hebké. A to za to stojí, ne?

Zaručený návod číslo 5

Stačí, když se budeš dva týdny každý den dlouho koupat a pak o úplňku vlezeš do vody.

Komentář HPD: Teda já nevím, ale tohle zní podezřele jednoduše. Taky nechápu, co všichni mají na tom úplňku. Neměli by něco s úplňkem řešit spíš vlkodlaci? Díky tomuhle návodu budeš aspoň pořádně čistá. A z dlouhého koupání možná i trochu rozmočená. Jen si nepamatuji, že by se Ariel říkalo Malá rozmočená víla.

A teď doopravdy

Ačkoli ti můžeme stokrát napsat, že všechny ty návody budou fungovat, stejně se pravděpodobně svého snu jen tak nedočkáš. Ne napořád.

V dnešní době je ale už možné všechno, a tak není problém 

si vyzkoušet, jaké to je být mořskou vílou, alespoň na den. V roce 2012 se v hlavním městě Manila na Filipínách otevřela takzvaná Filipínská plavecká akademie. Tam si můžeš zaplatit kurz, kde si všechno vyzkoušíš. Dostaneš latexový ocas a jdeš trénovat do bazénu, plavat si jako mořská víla. Naučíš se, jak se chovat správně jako mořská víla, jak se pohybovat, jak vykopnout nohy (v tomto případě ocas) nad hladinu nebo jak plavat jako delgfín. Ploutev si můžeš pak i koupit domů. Také není problém nafotit fotky s profesionálním fotografem. Za tento zážitek dáš v přepočtu přibližně 500 až 1000 korun, ale určitě to stojí za to. Takže kdyby žádný z návodů nevyšel, stačí našetřit peníze a vyrazit na dovolenou do Manily.

Některé dívky však mají opravdu štěstí a udělaly si z tohoto krásného koníčka povolání. Staly se podvodními modelkami, vyrábějí si vlastní překrásné ploutve a nechávají se fotit nebo natáčet pod vodou. Takovými šťastnými mořskými vílami jsou například Hannah Fraser, která se pod vodou nebojí pracovat ani s velrybami, delfíny nebo žraloky a pod vodou vydrží bez vzduchu přibližně dvě minuty, nebo Mermaid Melissa, která dokáže pod vodou vydržet dokonce skoro pět minut.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 17. 05. 2016   |   Zobrazeno: 25286x

Komentáře

Mijuš(Kpop)

akurát sa dogrcáš, dostaneš halucinácie že si budeš myslieť že si morská panna a ráno sa zobudíš v nemocnici smajl

MijušTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Sia23VIP(Teorie velkého třesku)

Nattie: Lebo upíri a morské panny nemajú spoločné vôbec nič. Akurát tak to, že neexistujú, takže keď niekto píše k článku o morských pannách "I love wampire", tak to nedáva moc logiku, čo myslíš?

Sia23To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

elis 255VIP(Baví nás hry:))

karolína.k: Tyto články jsou o tom že prostě někam vezmou ty návody a oni je...Vtipně okomentují.Oni ví že to nelze.Dali to proto aby jsme se smáli těm jejím komentářům.Už chápeš že to oni ví že to nejsou doopravdové návody jak se stát mořskou pannou???smajlsmajl

elis 255To se mi líbí +1 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.