Jak se sbalit na dovolenou - na hory

Lyžařská sezóna se pomalu blíží a s ní i řada příležitostí vyrazit na pořádnou lyžovačku. Pobyt na horách není jen tak, vyžaduje nejen spoustu příprav, ale precizní zabalení tvého kufru. Pojď se tedy společně s námi podívat, jaké věci v žádném případě nemůžeš zapomenout doma a co nesmí chybět ve tvé kosmetické taštičce.

Chystáš se v zimě někam za sluníčkem a nevíš, co si zabalit na cestu a jak si při balení kufrů počínat? Zjisti si, jak sbalit věci na dovolenou

Na hory

Zimní dovolená samozřejmě vyžaduje daleko větší množství věci, než dovolená u moře. Věcí je nejen víc, ale jsou i objemnější, což značně omezuje prostor ve tvém kufru. Udělej si proto dopředu ucelený seznam, než začneš házet všechno oblečení do jediného kufru nebo cestování tašky. Postupně můžeš jít a oblečení odškrtávat. Pro nošení venku během volného času si zabal zimní věci, které nosíš běžně a pak se můžeš pustit do balení lyžařského vybavení, kterého není právě málo. Základem jsou následující věci:

Lyžařská helma, kalhoty a bunda, termoprádlo, lyžařské ponožky, sportovní spodní prádlo, trička svetry pod bundu, čepice, šála, rukavice a samozřejmě lyže, hůlky a lyžáky.

Tohle je základní vybavení každého správného lyžaře, které každý z nás balí dle své vlastní potřeby. Určitě tě ale zajímá, co je potřeba si na hory zabalit do kosmetické taštičky.

Co do kosmetické tašky 

Zima je ročním obdobím, během kterého se musíš o svou pleť a pokožku starat v dvojnásobných dávkách. Jinak bude trpět a ty s ní. Chlad má totiž za následek červenání, praskání žilek v obličeji, olupování pleti a hlavně praskání, které nemusí být na první pohled úplně znatelné. Základem by se proto měly stát krémy, které tvou pleť oživí. Dáme ti ale jednu dobrou radu, které by ses měla v zimě držet.

V zimě a už vůbec ne na horách není vhodné používat hydratační krémy na obličej, které mají vysoký obsah vody. I když ti to nepřijde, tak pleť ohrožuješ. Voda chlad nikdy není dobrá kombinace, proto vybírej z takových krémů, kde je obsah vody minimální. Vyhneš se tak i předčasnému stárnutí pleti, což se ti za pár let bude v každém případě hodit.

V kosmetické tašce tak nesmí chybět krém na obličej, ruce i nohy, které si po celodenní lyžovačce zaslouží náležitou péči. Během zimy je citlivější i oční okolí, tak nezapomínej ani na oční sérum nebo krém a už vůbec nesmíme zapomínat na rty, které dostávají opravdu zabrat. Balzám na rty je tak vůbec to nejlepší, co můžeš svých rtům dopřát.

Pak jsou tady už jen drobnosti, které si zabal dle své potřeby:

  • opalovací krém
  • krém nebo náplasti na opary
  • léky na bolest v krku
  • sluneční brýle

Zabalit se na hory je vlastně tak trošku zrádná záležitost, protože každá tráví čas na horách jinak. Některé lyžují celý den, prakticky od rána do večera, kdy prolítnou sprchou a padnou do postele. Na druhé straně jsou i holky, které si rády v dopoledních hodinách zalyžují, pak se chtějí bavit. Zábavu je většinou nutné si připravit nebo dokonce přivést z domova, pokud nehodláš využívat zábavy místních podniků a zábavných programů pro všechny turisty. Nezapomínej na klasické hry nebo vychytávky, které ti pomohou zkrátit volný čas. Nakonec je tu takové jednoduché lyžařské desatero, tedy seznam věcí, které je třeba si zabalit, připravit před odjezdem nebo zajistit dostatečně dopředu.

Lyžařské desatero:

  • Lyže
  • Vázání
  • Přeskáče
  • Hůlky
  • Helma
  • Oblečení
  • Rukavice
  • Brýle
  • Krémy
  • Vosky 
 
zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 22. 11. 2015   |   Zobrazeno: 5761x

Témata článku:Cestování,Rady a tipy

Komentáře

Helena SVIP(Svět Fantazie ^^)

DENČA09: Jak už psala Directionerka, tak i tam svítí sluníčko. Zároveň je praktický když fouká velký vítr a mete ti to sníh do obličeje- ty poryvy tě na obličeji slušně pálí a opalovák tomu zabraňuje.

Helena STo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

miky010VIP(♪♫ Music is we life♫♪)

Makiss: prosim tě, když něco napíšeš, tak si o tom získej potřebné informace, jelikož si pak lidé o tobě pomyslí že jsi hloupá......
Na horách se někdy můžeš spálit mnohem víc než v létě!

miky010To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.