Hvězdy nám nepřály: Nejvtipnější smutný příběh

Máš ráda milostné příběhy? Máš ráda dojemné příběhy? Máš ráda silné příběhy? Pokud jsi odpověděla třikrát ano, máme pro tebe skvělý filmový tip. Hvězdy nám nepřály, film, u kterého tvé oči rozhodně nezůstanou suché.

Příběh

Možná už jsi slyšela, o čem tento film je. Ale pro ty z vás, které Hvězdy nám nepřály neviděly, zde příběh nastíníme. Hazel a Gus jsou teenageři. Měly by je tedy trápit problémy kolem vztahů, školy, nebo rodičů, říkáš si. Oni však řeší něco úplně jiného, oba totiž mají rakovinu. Zatímco Gus se s ní již vypořádal a neobešlo se to bez následků, Hazel je právě v jednom z nejtěžších stádií, kdy musí nosit na zádech dýchací přístroj a dýchat skrz hadičky.

Gus a Hazel se seznámí na podpůrné skupině pro lidi s rakovinou, a zatímco Hazel se zpočátku chová velmi rezignovaně na život, Gus oplývá optimismem. Ti dva k sobě postupně hledají cestu, prožívají mnoho krásných i smutných situací, až se do sebe zamilují.

Kromě rakoviny je spojuje i velká láska ke knihám, u Hazel obzvláště ke knížce Císařský neduh, která je o dívce umírající na rakovinu. Hazel se několikrát snažila napsat jejímu autorovi, ten jí však neodpovídá. Gusovi se kontaktovat autora ale povede, a ten je po krátké výměně emailů pozve za sebou do Amsterdamu. Zde začíná svým způsobem dobrodružná cesta Hazel a Guse.

A jaký je závěr? To prozrazovat samozřejmě nebudeme. Jen ti můžeme zaručit, že všechno je dojemné, jako vlastně celý film.

Podívej se na trailer s českými titulky.

Věděla jsi, že film byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy od Johna Greena? Ta byla vydána v lednu 2012, v Česku pak 2013. Stala se bestsellerem.

O filmu

Film Hvězdy nám nepřály měl v České republice premiéru 5. června 2014. Zajít na něj do kina tedy už asi nestihneš, ale můžeš se podívat na DVD nebo na Blu-ray, vyšel 8. října 2014. Film pochází z USA a vznikl pod režií Joshe Boona. Tomu však radil autor knižní předlohy John Green, který byl u celého natáčení.

Představitel hlavní mužské role, tedy Guse, je Ansel Elgort, mladý herec narozený v roce 1994. Toto je jeho první velká role, dosud si zahrál pouze vedlejší roli v hororu Carrie (2013). Zato Shailene Woodley narozená v roce 1991 toho má za sebou o dost víc, kromě mnoha televizních filmů a seriálů se objevila například ve filmu Kouzlo přítomného okamžiku nebo ve filmu Děti moje po boku George Clooneyho.

Věděla jsi, že si Shailene musela kvůli roli ostříhat vlasy? Ostříhané vlasy věnovala organizaci, která rozdává zdarma paruky z pravých vlasů dětem postiženým například právě rakovinou.

Recenze

Většina recenzentů se shoduje v tom, že se film hrdě řadí po boku 50/50 a dalších k dobře natočeným filmům týkajících se této tématiky, tedy sledování příběhu člověka s těžkou nemocí. Velmi je oceňována přirozenost a uvěřitelnost dvou hlavních herců, takže snad to oceníš i ty. Celý film je jedinečný díky černému humoru a nadhledu, kterým hlavní hrdinové většinu času oplývají. Aneb jak jsi již mohla číst v nadpise slogan knížky i filmu - nejvtipnější smutný příběh. Zasměješ se a nejspíš i uroníš nějakou tu slzu.

Věděla jsi, že oba herci jsou kamarádi? Před konkurzem přemluvila Shailene Ansela, aby si přečetl i knihu, nejen scénář. Možná i díky tomu dostal roli Guse.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 09. 11. 2014   |   Zobrazeno: 10657x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

okurečekVIP(Píšeme povídky a příběhy)

Hvězdy nám nepřály je můj oblíbený film a mám v plánu si přečíst i knihu. Viděla jsem ho jenom jednou a bulela sem jak želva ještě tak čtvrt hodiny po dosledování filmu. Ráda bych se na něj chtěla podívat od znova, ale vím, že budu brečet znova a znova, na což nemám odvahu. Jinak mám ráda scénu (která je podle mě nejvtipnější), kde šli Hazel, Gus a ten jeho slepý kamarád se pomstít té předešlé přítelkyni toho kamaráda.. Hlavně to Gusovo prohlášení! smajl :') ♥

okurečekTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

karca10

k zakoupení knihy si napište : hvezdy nam nepraly
a tam ti skočí databazeknih.cz hvezdy nam nepraly
a atam si ji muzes zakoupit já to tam cetla ,teda snad to bude no nevim noooosmajlsmajlsmajlsmajl

karca10To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.