Filmové novinky (květen 2015)

Pírkovo dobrodružství (14. 5.)

Pírko vypadá oproti ostatním ptákům opravdu vypelichaně a neschopně. Však taky nikdy pořádně nevylezl ze svého hnízda a nikdy nebyl na té báječné cestě do Afriky za teplem. Naštěstí má kamarádku berušku, která mu poradí, co s tím. Stačí prohlásit, že zná novou cestu do Afriky. Celá rodina v čele s Pírkem se vyadává na velmi dobrodružnou a strastiplnou cestu, která nakonec možná povede i do Afriky.

Malý pán (14. 5.)

Lákají tě animované filmy, ale ne ty od Disney, nýbrž klasické loutkové? Čeští autoři tě tak možná potěší. Malému pánovi v jeho domečku a ani v jeho životě vůbec nic nechybí, má se dobře. Jenže jednoho dne se mu zdá zvláštní tajemný sen o domě, ve kterém prý najde to, co mu schází. Protože Malý pán opravdu nemá pocit, že by mu něco scházelo, vydá se na cestu, aby na to přišel. Když chce získat radu od Prázdné hlavy, musí jí dát napít vody z jezerního ostrova. Jenže cesta k němu nebude vůbec jednoduchá. Jak celé dobrodružství dopadne? Chybí Malému pánovi opravdu něco v jeho skvělém životě?

Země zítřka (21. 5.)

Tady máme zase něco pro fanynky sci-fi. Zajdi do kina na film s teenagerkou Casey v hlavní roli a dozvíš se, jak opravdu vypadá Země zítřka. Současný svět je totiž čím dál tím víc plný násilí a zla, což se Casey a Frak, svého času dětský génius, snaží nějak společnými silami vyřešit. Vydej se do světa záhad, do světa budoucnosti a spatři, co nás čeká zítra...

Hurá na fotbal (21. 3.)

O tomhle filmu už jsme psali minulý měsíc pod názvem Mini pidi bojovníci. Ten se však změnil, stejně jako termín premiéry, takže se na tenhle sportovní snímek z Argentiny můžeš těšit až v květnu. Film sice není od Pixaru, ale stejně se v něm znaky pixarovek nalézt dají. Pro shrnutí jen stručně příběh: Amadeo je sice plachý chlapec, to mu ale nebrání v tom být opravdovým talentem na stolní fotbal. Jako malý měl nepřítele jménem Gross, který ho občas šikanoval. Ten se pak odstěhoval a Amadeo doufal, že už ho nikdy neuvidí. Jenže se mýlil, Gross se vrací do města a... chce ho celé zničit. Amadeo si myslí, že jediný způsob, jak ho zastavit, je porazit ho ve stolním fotbálku. Na to ovšem potřebuje získat pomoc. Jako zázrakem však ožijí maličtí hráči z fotbálku a rozhodnou se Amadeovi pomoci.

Malá z rybárny (28. 5.)

Autoři z ČR se činí a do světa posílají další film ze staré animované loutkové školi. Na konci května bude mít premiéru film o dceři Mořského krále, které se říká prostě Malá. Jednoho dne se král, jeho již velmi stará matka a jeho tři dcery Malá, Prostřední a Nejstarší rozhodli, že opustí moře a budou žít mezi lidmi. Život je to však plný práce. Všechno je stejné a jednotvárné jen do chvíle, kdy do života této mořské rodiny vstoupí muž jménem Baron... Film byl natočen na motivy knihy Hanse Christiana Andersena.

Kůň na balkóně (28. 5.)

Posledním filmem tohoto bohatého měsíce je rodinná komedie Kůň na balkóně. Hlavní postavou je Mika, desetiletý kluk, který trpí lehkou formou autismu. Projevuje se to převážně tak, že je milovníkem matematiky, nedokáže lhát, nechápe dětské vtipy a také potřebuje každý den obědvat přesně ve 14:17. Jeho poměrně obyčejný život se změní ve chvíli, kdy jednoho dne zaslechne ržání koně na sousedním balkóně. Tuto záhadu mu pomáhá rozluštit jeho kamarádka Danou, která často a ráda předstírá, že je indická princezna. O milý humor v tomto filmu není nouze.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 05. 2015   |   Zobrazeno: 7443x

Témata článku:Seriály a filmy

Komentáře

Milka222

Tady dávají samé animáky,které za nic nestojí..To už i já najdu nějaké lepší,které ani ještě nevyšli a ani nebyli přeložený(ani titulky).Jo víte,že bude Alenka v říši divů 2 ?
Black Mass
Piráti z Karibiku 5,......? smajl

Milka222To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Loira

Milka222: O pátém dílu Pirátů vím (a už se hrozně těšíííím XD) a navíc mě potěšilo, že v nich bude hrát Kaya Scodelario (představitelka Teresy z filmu Labyrint: Útěk) ale o Alence jsem fakt nevěděla a doufám, že režírovat ji bude zase Tim Burton smajl

LoiraTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.