5 nejstrašidelnějších míst na světě!

Podívejte se na ta nejstrašidelnější místa na světě! Dnes si jich představíme 5 a k nim si povíme i nějaký strašidelný příběh!

Eastern state Penitentiary

Pennsylvania, USA

Toto zařízení bylo postaveno v roce 1829 jako věznice ve Filadelfii. Byla známá jako první věznice, která zavedla Pensylvánský systém. Jednalo se o metodu rehabilitace vězňů, kdy byli neustále izolování od okolí. Vězni sami jedli, bydleli nebo se učili. Pokud musel nějaký vězeň někam jít nebo byl přemístěn, měl na hlavě černou kuklu.

Ovšem k velmi drsnému zacházení se mnoho vězňů stalo šílenými a trpěli mnoha duševními poruchami. Proto v roce 1913 byl tento systém zrušen a až do roku 1970 to byla normální věznice, ve které byl například i známý gangster Al Capone.

Paranormální jevy se v tomto zařízení objevují již od roku 1940, ale od roku 1971, kdy byla věznice opuštěna, došlo k výraznému zvýšení.

Zaznamenané paranormální jevy:

Stínové postavy, které se zdají, že se rychle odvrátí, když se k vám přiblíží

Ve strážní věži je občas vidět strašidelného strážného, který byl brutálně zabit při své práci

Z bloku 12 je možné slyšet zlověstné jakoby kdákání ptactva

V bloku 6 byly zase viděny postavy, které jakoby plují po stěnách

V bloku 4 svědci viděli zkrvavené tváře

Po celém zařízení se ozývají zvuky, které připomínají pochody vězňů, skřeky nebo mluvení

Waverly Hills Sanatorium

Kentucky, USA

Původně dvoupatrová budova, která byla otevřena v roce 1910. Budova na obrázku však byla postavena v roce 1926. Do poloviny 20. století sloužilo zařízení jako nemocnice pro pacienty s tuberkulózou, v době, kdy byla nemoc v největším rozpuku. Udává se, že tu zemřelo více jako 63 000 pacientů. Nejenom vinou nemoci, ale i špatným zacházením nebo spornými pokusy na pacientech. Jedná se také o jednu z nejstarších prokletých budov v USA.

Sanatorium si vysloužilo svoji pověst tím, že více a více lidí dostávalo povolení k prozkoumání útrob budovy. To vedlo k mnoha zajímavým důkazům a také ke vzniku různých filmů a dokumentů.

Nejznámější důkaz byl zachycen infrakamerou, na které bylo vidět, že se po prostorách pohybuje postava.

Objevuje se mnoho zpráva o zjevování celých osob, výkřiků z opuštěných místností nebo kroky. Také se v budově objevují extrémně chladná místa, tajemné stíny, které však nemá co vrhat a hlasy.

Monte Cristo Homestead

New South Wales, Australia

Jedno z nejstrašidelnějších míst v Austrálii si svoji pověst rozhodně zaslouží. Může za to série událostí, které se tam od roku 1885 udály. Do roku 1948 tento dům vlastnila rodina Crawley, která tam také bydlela. Během této doby doložila rodina mnoho svědectví o úmrtích, která se tam stala. Mezi ně patří smrt malého dítěte, které spadlo ze schodů. Služebná však věří, že jej někdo hodil z balkónu, že to nebyla jen nešťastná náhoda.  Další svědectví zase vypráví o podkoním, který uhořel na pozemku rezidence.

Nejděsivější je však nález duševně nemocného Harolda. Byl to syn správce a byl nalezen u něj ve sklepě. Byl připoutaný řetězy a stočený vedle těla své mrtvé matky. V tomto sklepení byl zavřený více jak 40 let. Následně byl převezen do psychiatrického ústavu, kde brzy zemřel.

Poté, co rodina v roce 1948 dům opustí, převezme jej skupina správců. Tragédie tím však nekončí, protože jeden ze skupiny, je nalezen zavražděný ve správcově domě.

Jsou zachycené důkazy o mnoha hlasech v domě a také jsou prý slyšet řetězy ze správcova sklepa.

Několik svědectví udává, že se po domě pohybuje temná zakrslá postava a mnoho nevysvětlitelných stínů.

Castle of Good Hope

Cape Town, South Africa

Budova byla postavena v 17. století Nizozemskou Východoindickou společností a sloužila jako stanice pro lodě, které proplouvaly nebezpečnými vodami jižní Afriky. Je také jednou z nejstarších koloniálních budov v zemi.

Jeden z prvních zaznamenaných paranormálních jevů, byla postava vysokého muže, který se procházel po hradbách. Odehrálo se to v roce 1915 a až do roku 1947 se znovu neukázal. V roce 1947 byl však viděn pravidelně po dobu dvou týdnů. Vždy seskočil z hradeb a procházel se mezi bastiony Leerdam a Oranje.

Další z jevů byla dáma v šedém, která byla viděna, jak utíká po hradu s hlavou v dlaních a hystericky brečí. Ovšem, když bylo později nalezeno tělo neznámé ženy při vykopávkách, duch se již neukazoval.

Velmi populární je také příběh o bývalém guvernérovi hradu, Pieter Gysbert van Noodt. Ten zemřel 23 dubna 1728. V ten stejný den, ještě než zemřel, odsoudil k smrti 7 vojáků, kteří se měli provinit dezercí. Věří se, že jeden z vojáků měl guvernéra proklít a požádat jej, aby přišel na popravu. Na tu se však nedostavil, protože jej našli mrtvého. Ležel přes svůj psací stůl a v obličeji měl výraz hrůzy.

Také je možné slyšet zvon, který byl však uzavřen potom, co se na něm jeden voják oběsil. Zvon vydává vlastní tóny, i když na něj nikdo nezvoní. Také je možné vidět černého psa, který se rozběhne proti návštěvníkům, ale před nimi se rozplyne.

 

The Tower of London

London, England

V roce 1078 postavil Vilém Dobyvatel tuto obří pevnost, která v historii Anglie sehrála velkou roli. Podle všech jde o jedno z nejstrašidelnějších míst na ostrovech. Není se čemu divit, když tu bylo umučeno tolik duší.

Nejznámějším paranormálním jevem je postava Anny Boleyn, která byla manželkou krále Jindřicha VIII. V roce 1536 však byla sťata a její bezhlavé tělo se od té doby prochází v místě její smrti.

Další zjevení je připisováno dámě Jane Grey, kterou spatřil u okna v Bílé věži v roce 1957 jeden ze strážných. Bývá viděna na té straně věže, ze které mávala svým dětem v protější věži.

Nejvíc však běhá mráz po zádech z příběhu o dvou dětech, které se v hradu zjevují. Podle pověsti má jít o dva prince, kteří byli parlamentem uznáni jako nelegitimní a poslání do věže. Tito princové se zjevují tak, že se drží za ruce a ve tvářích mají hrůzný výraz. Po nějaké době z věže chlapci zmizeli a neví se kam. Říká se, že je zabil jejich strýc vévoda z Gloucesteru. Jednoho dne však byly pod schody Bílé věže objeveny dvě malé kostry. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 07. 10. 2016   |   Zobrazeno: 5673x

Témata článku:Cestování,Zajímavosti

Komentáře

Sia23VIP(Teorie velkého třesku)

My jsme na ANJ měli článek o Tower of London, a viděli jsme i video, a tam jsme viděli (i četli smajl), že to bylo vězení a že v minulosti tam lidi "ztratili" jejich hlavy smajlsmajlsmajl A tam prý byla Albežta I. za to, že chctěla zavést rozdílné náboženství než bylo ve většině krajiny...

Tak, už víte možná něco nového smajlsmajlsmajl

Sia23To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Katka85(má skupina)

Nejstrašidelnější místo podle mě vůbec není. Není jen jedno nejstrašidelnější místo na světě, ani pět, po celém světě je strašidelných míst strašně moc. V hradech,kostelech,věžích,domech,kinech,obchodů, domů třeba jakio u nás o´domasmajl

Katka85To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.