10 nejzajímavějších hotelů světa

Dokážeš si představit, že strávíš noc pod vodní hladinou, do pokoje se budeš muset nejdřív proplavat nebo snad, že složíš hlavu v betonových odpadních trubkách? Nic není nemožné, jak se můžeš teď a tady sama přesvědčit. První díl je věnován jen nejbizarnějším hotelům, v druhém díle se můžeš těšit dokonce i na restaurace.

Caesar Pocono Resorts v Pensylvánii

Tento hotelový komplex je obecně považován za jeden z nejromantičtějších hotelů na světě. Důvodem je hlavně unikátní vybavenost hotelových pokojů, ve kterých nechybí vířivé vany ve tvaru sklenice na šampaňské nebo pokojové vybavení ve tvaru srdce, které je už řadu let symbolem lásky. Romantika tak přímo čiší z každého koutu tohoto hotelu.

Jules Hotel na Floridě

Tento hotel sice nabízí jen dva kompletně vybavené hotelové pokoje, ale pro milovníky vodních radovánek je naprostým skvostem. Aby se hosté do svých pokojů dostali, musí mít základy potápění a potápěčské vybavení. Hotel se totiž nachází několik metrů pod vodou. Okna, která jsou umístěna hned u postelí, nabízí unikátní pohled na mořský život a veškeré vodní živočichy.

 

Woodlyn Park Hotel na Novém Zélandu

Ani Nový Zéland nezůstává s ojedinělými hotelovými komplexy pozadu. Návštěvníci si zde mohou vybírat hned z několika originálních pokojů, přičemž každý z nich má jiné téma i jinou vybavenost. Hosté tak mohou přespat ve slavných hobitích norách, v lodích, vlacích nebo dokonce letadlech, které uvnitř nabízí komfort pro náročné hosty.

  

Dasparkhotel v Rakousku

Do tohoto hotelu to ani návštěvníci z České republiky nebudou mít daleko, nachází se totiž v Rakousku nedaleko městečka Linec. Hotel disponuje sice jen třemi pokoji, ale o nápaditost zde tvůrci rozhodně neměli nouze. Hosté mohou přespat v odpadních betonových trubkách, které jsou vybaveny pouze postelemi, nočním stolkem a lampičkou. Jak originální!

  

Kapslové pokoje Tokio

Kapslové pokojíčky se nachází v Tokiu, jsou velmi levné a tím pádem i turisty často vyhledávané – cca 600,- Kč/noc. Kapslové pokojíčky disponují pouze manželskou postelí, televizní obrazovkou a světlem. Návštěvníci díky nim mohou přenocovat v pokojích připomínající včelí úly nebo kapsli, která připomíná protáhlé léky.

Arte Luise Kunsthotel v Berlíně

Ani do tohoto hotelu to rozhodně nebudeš mít daleko. Nachází se přímo v Berlíně a jeho pokoje připomínají spíš pohádkový animovaný film. Pokoje tak totiž skutečně vypadají, jako namalované! Hosté si na místě mohou vybírat z pokojů připomínající různé pohádky, ale i například vlakové nádraží nebo noční bary, designéři se v tomto případě inspirovali hlavně různými druhy umění.

  

La Reserve v Paříži

Tento pokoj je skutečně k sežrání. Doslova. Je totiž celý vytvořen z deseti tun čokolády, která byla použita jak na výrobu postele, lampy, křesla, ale dokonce i na čokoládového modela, který hosta při vstupu do pokoje uvítá. Zda je tento pokoj k mání, jen velmi těžko říct.

Poseidon Undersea Resort na Fiji

Ani tento hotelový komplex se nevyhýbá podmořskému životu. Bydlet pod hladinou moře se na Fiji stalo velmi populární a to hlavně díky průzračné vodě a množství živočichů, kteří během dne i noci vodou brouzdají. Vzhledem k tomu, že jsou pokoje kompletně prosklené, je možné vodní život sledovat téměř nepřetržitě a nechybí dokonce ani korálová zahrada, která je celosvětově výjimečná. V korálové zahradě jsou umístěna tlačítka, po jejichž stisknutí host nakrmí ryby plující nad jeho hlavou.

 

Hotely v korunách stromů

Hotely v korunách stromů jsou na světě dva, a i když jejich zhotovení není zase tak náročné a rozhodně se nejedná o žádný luxus, kde by byla zlatá umyvadla nebo by se ráno zjevila snídaně až v posteli, hosté si za takový netradiční zážitek připlatí nemalou částku. Jedna noc vychází v obou dvou hotelech v korunách stromů na přibližně 4 000,- Kč. Jeden hotel se nachází ve Francii, druhý zase v Číně. Pokoje jsou vyrobeny ze dřeva, stejně jako veškeré vybavení a jsou umístěny 5 metrů nad zemí. Na hosty zde čeká dřevěná vana i sprchový kout a jak už tomu v prestižních hotelech bývá, nouze není ani o připojení k internetu.

Hans Brinker Budget Hotel v Amsterdamu

Hans Brinker Budget Hotel rozhodně nelze se všemi ostatními hotely, které jsme ti tady představili, srovnávat. Rozhodně není důvod si myslet, že by tento hotel byl nějak luxusní. Právě naopak. Majitelé hotelu se hrdě hlásí k tomu, že provozují nejhorší hotel na světě a proslavili se hlavně tím, jak moc jsou ke svým hostům upřímní. Narovinu všem dopředu oznamují, že se v hotelu topí jen občas, voda teče zřídka, postele jsou na pokraji rozložení a čas od času se taky stává, že se ztratí nějaké to zavazadlo, protože hotel není ani zdaleka tak zabezpečený, jako by měl být. Unikátní hotel je ovšem jasným důkazem, že s poctivostí a upřímností nejdál dojdeš, protože o zákazníky majitelé rozhodně nouzi nemají. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 29. 03. 2015   |   Zobrazeno: 6711x

Komentáře

karca10

JÁ CHCCCCCII DOO BERLÍÍÍÍÍNNAAAAA.....
A NAAAAAAA FFFFFFFIJJJJJJJJJJIIIIIIIIIsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl KDO CHCE TAKY TAK AT DA PLS+

karca10To se mi líbí +4 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.