10 nejdražších automobilů na světě

Většina lidí si pořizuje auto do maximálně milionu korun. Mezi tou většinou jsou však i ti movitější, jejichž rozpočet na auto činí i více, než je pouhý jeden milion. Možná budeš překvapena, že jeden z nejslavnějších hypersportů, LaFerrari, se drží až na šestém místě nejdražších aut na světě. 

10. místo – Hennessey Venom GT (22 000 000,- Kč)

Hennessey Venom GT se sice drží na poslední příčce nejdražších aut na světě, ale jedno prvenství přeci jen má. Je totiž nejrychlejším vozidlem na celém světě a v roce 2014 se dokonce vůz snažil protlačit do Guinessovy knihy rekordů. Bohužel se Hennessey Venom GT setkalo s neúspěchem, protože nesplnilo hned několik podmínek – například bylo vyrobeno pouze 29 vozů, ale pro zápis do knihy je nutné, aby automobilka vyrobila minimálně 30 vozů. Tak jako tak jde o desáté nejdražší auto na světě, které se v roce 2014 prodávalo za cenu 22 000 000,- Kč. 

9. místo – McLaren P1 (25 300 000,- Kč)

McLaren P1 vyrábí jedna britská automobilka a P1 je nástupcem předchozího modelu, McLaren F1, který pochází z devadesátých let a jeho cena byla dost blízká ceně, za kterou se aktuálně prodává P1. McLaren je považován za technický zázrak, který hravě šlápne na paty dokonce i slavné formuli 1. Důvod? Je rychlejší, McLaren totiž patří mezi jedno z nejrychlejších aut na světě a současně, dle odborníků, jde o nejpropracovanější a nejvyspělejší auto na planetě – společně s LaFerrari a Porsche 918.

8. místo – Zenvo ST1 (27 500 000,- Kč)

Značka Zenvo ti možná nic neříká a rozhodně nejsi sama. Zenvo je totiž méně známou značkou hypersportů, pochází z Dánska a tento model byl inspirován Corvettou. Zenvo ST1 zrychlí z nuly na stovku během prvních tří vteřin a dosahuje rychlosti až 375km/hod. Zenvo se sice umisťuje celkem pravidelně v první desítce nej aut na světě, ale dobré jméno ho zrovna neprovází. A to od doby, kdy bylo Zenvo testováno ve slavném pořadu Top Gear, kde se ukázal vůz jako jeden z nejméně spolehlivých mezi hypersporty.

7. místo – Pagani Huayra (28 600 000,- Kč)

Automobilka Pagani je na trhu, ve srovnání s ostatními, nováčkem. Za poměrně krátkou dobu své existence si ale automobilka získala řadu příznivců a to nejen v Argentině, odkud původně pochází. Zakladatelem je Horacio Pagani, který značku založil s jasnou myšlenkou. Vyrábět se budou vozy, které lidi budou milovat a opatrovat. Nezamilovala by ses taky do takového nablýskaného auta? Jen ta cena je trošku vada na kráse, jde o limitovanou edici vozidel, které na silnici rozhodně neuvidíš každý den.

6. místo – Ferrari LaFerrari (30 800 000,- Kč)

LaFerrari je auto zcela výjimečné v mnoha ohledech a současně je důkazem, že mít peníze, to nestačí. Pokud kupec není na seznamu vyvolených, pak dotyčnému model prodán nebude, i kdyby nabídl sebevyšší částku. Pozoruhodné je totiž nejen samo auto, které patří mezi nejrychlejší a nejluxusnější auta na světě, ale i systém jeho prodeje. Automobilka si zakládá na tom, že LaFerrari nemůže mít každý, kdo má peníze. Každý zájemce se tak po splnění podmínek dostává na listinu a poté už jen čeká, zda bude vybrán. Pokud se zájemci skutečně poštěstí a bude z listiny vybrán, pak je pozván na oběd přímo do továrny v Maranellu, ale to stále ještě neznamená, že si může vozidlo koupit. Koupit si auto takové hodnoty zkrátka není jednoduché.

5. místo – Koenigsegg One:1 (44 000 000,- Kč)

Koenigsegg One:1 pochází ze Švédska, vyrábí se v malosériové automobilce a během několika hodin od představení na autosalonu v Ženevě, bylo vyprodáno. Není se čemu divit. Modelů bylo vyrobeno jen šest a i přes astronomickou částku, za kterou se prodává, byl zájem obrovský. Dle posledních odhadů jde o druhé nejrychlejší auto na světě (440km/hod), auto vypadá na první pohled velmi agresivně a rozhodně si v něm najde zalíbení každý, kdo miluje rychlá a luxusní auta. Jeden z předchozích modelů Koenigsegg je k dostání dokonce v České republice, jde o podstatně slabší a levnější model, než je Koenigsegg One:1. Dražší auto teď v České republice nenajdeš, Koenigsegg stále čeká na svého majitele v Ostravě.

4. místo – Ferrari F60 America (55 000 000,- Kč)

LaFerrari, které zaujalo šesté místo, není nejdražším modelem automobilky Ferrari, ale nejluxusnějším. Daleko dražším modelem je bezpochyby Ferrari F60 America. Tento model byl vyroben jako slavnostní auto k oslavám šedesátého výročí působení Ferrari na americkém trhu. Ferrari F60 vychází z modelu Ferrari F12, ale s tím rozdílem, že tentokrát automobilka odstranila střechu, čímž auto dostává zcela novou tvář. Vozidla byla vyrobena během roku 2014, všechna byla určena jen pro americký trh, bylo vyrobeno dohromady jen deset kusů tohoto modelu a vyprodány byly ještě dřív, než nastala slavnostní představovací premiéra.

3. místo – Bugatti Veyron Super Sport (74 800 000,- Kč)

Bugatti Veyron Super Sport patřilo ještě do nedávna mezi nejrychlejší auto světa, titulu však bylo vozidlo zbaveno, protože přišlo na svět ještě rychlejší auto. Ceny, za kterou se Bugatti Veyron Super Sport aktuálně prodává, se ale sestup z první příčky nijak nedotknul, takže se stále prodává za astronomickou částku. I když je model Bugatti Veyron jedním z nejdražších aut na světě, stále je o ně velký zájem a během jediného roku bývá vyrobeno jen 75 aut, čekací doba na auto je velmi dlouhá a v České republice se nachází jen dvě auta, která jsou v soukromém vlastnictví. Možná se ti to bude zdát šílené, ale i když je vůz tak drahý, jde o jeden z nejztrátovějších modelů této automobilky.

2. místo – Lykan Hypersport (74 900 000,- Kč)

Možná se ti na první pohled zdá, že si Lykana už někde viděla. Lykar Hypersport byl k vidění ve filmu Rychle a zběsile 7, konkrétně ve scéně, kdy auto skáče z jednoho mrakodrapu na druhý. Ačkoli se říká, že tento trik je ryze počítačový, odborníci se shodují, že takový extrémní trik je ve skutečnosti možný, i když ho lze provést jen velmi těžko. Lykan Hypersport je ojedinělý sportovní vůz, který je aktuálně k prodeji v Dubaji. Vůz Lykan Hypersport si lze koupit jen velmi těžko, je totiž na objednávku a během roku je vyrobeno jen pár kusů. V České republice se nenachází ani jediný model.

1.místo - Lamborghini Veneno/Veneno Roadster (88 000 000,- Kč)

Jedna z nejluxusnějších italských automobilek oslavila během minulého roku padesáté výročí a přispěla na automobilový trh nejdražším vozem. Uzavřená verze Veneno – ta, kterou vidíš na obrázku, se prodává za 88 000 000,- Kč, za otevřenou verzi bez střechy si zájemci připlatí ještě navíc jeden milion. Vozidla Lamborghini Veneno/Veneno Roadster byla vyrobena jako limitovaná edice, na světě se nachází jen devět kusů tohoto modelu a v Německu se nachází jediný, který nebyl doposud prodán. Cena 88 000 000,- Kč byla původní, v Německu je k dostání už za částku podstatně vyšší a to za 130 milionů korun. Není divu, že model stále ještě leží ve skladu a zájemce se prozatím nenašel. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 14. 06. 2016   |   Zobrazeno: 6079x

Témata článku:10 nej

Komentáře

zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.