ZVÍŘÁTKA JSOU CUTE A TO O TOM

Minecraft 1 díl: Přežití první noci

Jak přežít a být úspěšný

Váš první den v Minecraftu je důležitý, protože musíte velmi rychle zvládnout několik věcí, abyste se připravili na nebezpečnou noc, která vás čeká. Jakmile se zrodíte do nového světa Minecraftu, rychle se rozhlédněte kolem sebe. Stačí jen pohybovat myší. Vaším prvním cílem jsou stromy kvůli jejich dřevu, protože ze dřeva si můžete vyrábět různé nástroje, bez kterých se, mám-li být upřímná, daleko nedostanete.

Vydejte se ke stromům

Začněte tím, že se vydáte ke stromům. Protože jichbudete potřebovat několik, poohlédněte se po nějaké skupince. Pomocí myši nastavujete směr a pomocí klávesy W jdete dopředu, A a D slouží k pohybu doleva a doprava a klávesou S couvat. Ve většině biomů nějaké stromy jsou, takže by neměly být příliš daleko, a pokud jste se ocitli v džungli, lese nebo tajze, stromů bude kolem vás habaděj. Je ale možné, že takové štěstí mít nebudete. Některé biomy, například poušt, žádné stromy nemájí. Pokud se tedy ocitnete na takovém místě, vydejte se k nejbližšímu vrcholku a z jeho vrcholu se rozhlédněte po krajině. Při zdolávání výškových rozdílů klepněte a přidržte klávesou W na mezerník, čímž vyskočíte na blok před vámi. Pokud v dálce zahlédnete nějaké stromy, pospěšte si - běží vám čas a za chvíli začne noc!

Až dorazíte k těmto zalesněným místům, začněte do nich mlátit rukama. Ten tlustý přívěšek, který můžete vidět napravo od pohotovostního displeje (HUD) je vaše ruka. S přidrženým levým tlačítek myši a křížkem ukazatele na kmenu ho nasekejte. Dřevo se bude při těžbě postupně jakoby rozpadat. Vytěžení prvního bloku, kde se bude vznášet, dokud ji neseberete. Gratuluji vám k vaší první vytěžené surovině. Dobrá práce!


Používání inventáře

Obrazovka inventáře se stane pro správu vašich surovin klíčová, jakmile začnete sbírat a vyrábět různé materiály a věci.

Její část už jste viděli: těch devět slotů, které se zobrazují ve spodní části obrazovky, představuje věci, které jste už nasbírali, například dřevěné bloky ze stromů  a možná i pár mladých stromků. To je však pouze čtvrtina vašeho kompletního inventáře. Stisknutím klávesy E si otevřete obrazovku inventáře. Uvidíte okno ukázané na obrázku, ve kterém budou přinejmenším ty dřevěné bloky. 

Podívejte se na to podrobněji:

° Sloty pro zbroj

z těchto čtyř slotů si můžete vzít zbroj. Odshora dolů v nich jsou přilbice, brnění, kalhoty a boty: každé z nich je možné si vyrobit z pěti různých materiálu. Zpočátku si asi budete muset vystačit s kůži nebo železem, protože ty je relativně snadné si opatřit. V 5 díle Bojová škola vám ukážu, jak si je vyrobit. Klepnete-li se stisknutou klávesou Shift na část zbroje, automaticky se umístí do správného slotu.

° Výrobní mřížka

Tuto mřížku budete používat k vytváření základních věcí za běhu, jako jsou například louče,prkna, tyčky atd. V následujícím oddíle ji použijete k vytvoření pracovního stolu s větší mřížkou, na kterém budete moci vytvářet složitější věci.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.