Zrušeno

10 nejdražších šperků ze slavných aukcí!


Čusák!


Dnes  tu mám pokračování svého vůbec prvního blogu "Nejdražší...". Pro tentokrát se ale zaměřím na šperky. snad se blog bude líbit!


10. PRSTEN SE SAFÍREM A DIAMANTY 

Tento okouzlující safír váží neuvěřitelných 40,13 karátů a zemí jeho původu je Barma. Safír má nevšední sytou modrou barvu, která nepotřebovala žádné chemické ani tepelné úpravy. Prsten s tímto safírem byl prodán v aukční síni Sotheby´s za 3,19 milionů amerických dolarů.






9. NÁHRDELNÍK SE SAFÍRY A DIAMANTY Z DÍLNY HARRYHO WINSTONA 

Tento nádherný smaragdový náhrdelník byl vytvořen roku 1959 slavným zlatníkem Harrym Winstonem. Vintage šperk obsahuje 3 velké kolumbijské smaragdy o karátových váhách 22,25 ct, 20,61 ct a 15,97 ct. Dohromady je na náhrdelníku 16 smaragdů původem z Kolumbie a 1 z oblasti Ruska. Šperk byl prodán za 3,8 milionů amerických dolarů v aukční síni Sotheby´s.





8. NÁUŠNICE SE SMARAGDY A DIAMANTY


Tyto 2 kolumbijské smaragdy váží 13,56 a 12,91 karátů a neobsahují žádné inkluze. Jejich barva nebyla nijak chemicky nebo tepelně upravována. Diamanty váží 1,84 a 1,81 karátů, oba mají barvu G a jejich čistota je VVS2 a VS1. Náušnice byly prodány v aukční síni Christie´s za 3,96 milionu amerických dolarů.





7. ORANŽOVORŮŽOVÝ DIAMANTOVÝ PŘÍVĚSEK 

Tento diamantový přívěsek okouzluje svou vzácnou barevnou kombinací růžové a oranžové. Podle analýzy instituce GIA je čistota tohoto diamantu VS2. Jedinečný diamant váží 15,02 karátů a v aukční síni Sotheby´s byl prodán za 4 miliony amerických dolarů.




6. ÚCHVATNÝ NEZASAZENÝ SAFÍR 

Tento drahokam váží 118,88 karátů a zemí jeho původu je Barma (Myanmar). Masivní kámen nebyl nijak tepelně upravován, a přesto má nádhernou královsky modrou barvu. Safír byl prodán v aukční síni Christie´s za cenu 4,19 milionů amerických dolarů.




5. UNIKÁTNÍ ŽLUTÝ DIAMANTOVÝ PŘÍVĚSEK

Díky karátové váze 91,81 ct si tento barevný diamantový přívěsek zaslouží patřičný obdiv. Instituce GIA označila barvu tohoto diamantu za “intenzivní žlutou” (angl. fancy vivid yellow) a čistotu diamantu ohodnotila jako VS2. Žlutý diamant byl prodán za 4,3 milionu amerických dolarů v aukční síni Christie´s.



4. SKVOSTNÝ PRSTEN S DIAMANTEM

Jak praví titulek aukční nabídky, tento diamantový prsten je vskutku skvostný. Diamant má 50,48 karátů a excelentní lesk a symetrii. Diamantový prsten byl v aukční síni Christie´s prodán za finální cenu 7,88 milionů amerických dolarů. 



3. PRSTEN S PURPUROVĚ RŮŽOVÝM DIAMANTEM

Tento neobvyklý diamant má pozoruhodných 8,24 karátů, což je mezi takto zbarvenými diamanty skutečnou vzácností. Institucí GIA byla přírodní barva tohoto nevšedního diamantu označena za “intenzivní purpurově růžovou” (angl. vivid purple pink). Diamantový prsten čistoty SI1 byl v aukční síni Sotheby´s prodán za 13,9 milionů amerických dolarů.




2. RŮŽOVÝ DIAMANT POLŠTÁŘKOVÉHO TVARU

Tento růžový diamant váží 16,08 karátů a jedná se o největší diamant polštářkového tvaru (angl. cushion), který byl v dějinách aukčních prodejů vydražen. Drahokam je po obvodu obklopen bílými diamanty a je zasazen do zlata a platiny. Barva diamantu byla institucí GIA označena za “intenzivní růžovou” (angl. vivid pink), čistota je ohodnocena jako VVS2. Vzácný diamant byl prodán za 28,68 milionů amerických dolarů v aukční síni Christie´s.





1. MODRÝ MĚSÍC

Je známo, že barevné diamanty, a speciálně modré odrůdy, se řadí mezi nejvzácnější diamanty světa. Pomyslný trůn modře zbarvených diamantů patří masivnímu 12,03karátovému diamantu, který je označován jako Modrý měsíc (angl. Blue Moon). Tento modrý diamant neobsahuje žádné vnitřní inkluze a jeho barva je označována za “intenzivně modrou” (angl. vivid blue). Úchvatný diamant byl prodán za 48,6 milionů amerických dolarů v aukční síni Sotheby´s. 





Tak to by bylo vše.Budu ráda za +! A teď: Tento článek jsem NEzkopírovala, ale přepsala (což můžete vidět i na filtrech). Zde je zdroj: https://www.eppi.cz/napoveda/zajimavosti/nejdrazsi-sperky-z-aukci
Díky štěpkaa

PS: Chcete získat 20 plusek na blog a ještě mnoho dalšího??! Nezapomeňte se zúčastnit mé velké prázdninové soutěže! Najdete ji zde: http://www.hryprodivky.cz/blog/a-stepkablog-a/a-soutez-o-super-ceny-a
Nově bonus!! Každému účastníkovi 3+ na blog!  



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.