Zajímavosti všech druhů

Tygr

Moje nejoblíbenější zvíře je tygr, proto jsem si jako první vybrala zrovna tygra. Tygr je největší kočkovitá šelma (a podle mě je i nejkrásnější:) ).

Dříve žili tygři skoro na všech kontinentech, ale lidi je bohužel vyhubili (některé poddruhy dokonce úplně zahubili). Dnes žijí tygři hlavně v Asii a v některých částech Ruska. Věk je různý, hlavně podle poddruhů. Ve volné přírodě se tygři dožívají podstatně menšího věku než v zajetí.(okolo deset let).

Teď něco k jejich společenskému životu. Tygři jsou samotáři. Jejich teritorium si značí podobně jako domácí kočky např.:močí nebo škrábáním kůry.Samec zjistí podle pachu, jestli se v blízkosti nachází samice v říji. A jen tehdy jí dovolí vstoupit do jeho teritoria.

Předpokládám že všichni víte, že jsou masožravci. Loví spíš velká zvířata jako jsou jeleni, jestli je ale málo potravy uspokojí se i s malou kořistí a v nejhorším případě jí kobylky. Dokáže spořádat až 50kg masa najednou.  Na lov se vydávají v noci, hlavně proto že mají výborný sluch.Tygr se rozhodně nenají každý den. nají se přibližně každý 8.den. Tygři svou kořist obvykle někam odtáhnou a pak se k ní vrací po několik dní.






Tohle by bylo pro tenhle článek všechno. Doufám že se vám líbil! Berte prosím ohledy, na to, že je to můj první článek.

Anežka

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.