Zajímavosti o youtuberech

chutné ale zdravé

Napadlo mně že  když můj první blog nebyl o ničem tak udělám něco pořádného a pokusím se o to abych vám mohla napsat jak by se moholo jíst zdravě a chutně.Nebojte se není to jako Láda Hruška levně a v                                  úvozovkách chutně.Nebudu se tady rozkecávat a hodím vám sem ten recept                  Trtila s marinovaným sojovým masem,zeleninou a tofu dresinkem                                                                                                                

5 hotových tortill    tortily jdou koupit v obchodech hotové 

10 malých rajčátek
1 menší salátová okurka
1 balení sojových nudliček (80g)
1 plechovka kukuřice
1 červená cibule
rostlinný olej
solčanka nebo bujón (bez glutamátu)
sojová omáčka
alobal
Dresink:

1 kelímek tofunézy (150g)
2 lžičky plnotučné hořčice
1/2 pytlíku sypaného koření: Kotányi salát César
Příprava: / délka přípravy 15 – 20 minut.
Přípravu dresinku naleznete v tomto článku → Salátový dresink z tofunézy vygůglete si sorry
Příprava a marinování sojového masa: Pár hodin v předstihu si připravíme sojové maso. Sojové maso uvaříme ve vodě se solčankou, případně s bujónem (zeleninový, drůbeží…). Sojové nudličky vkládáme do vroucí vody a vaříme 15 minut. Uvařené maso necháme okapat a zchladnout. Poté přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou cibuli, zakápneme sojovou omáčkou a smícháme s trochu oleje a libovolným kořením na nakládání masa (grilovací, steak, marinované kuře…vše bez glutamátu). Uložíme do chladničky a vyjmeme až před přípravou. Tento krok není bezpodmínečně nutný. Pokud byste na tortillu dostali chuť třeba po příchodu z práce, je možné sojové nudličky a cibuli obalit v marinádě a ihned smažit.

Připravíme si jednotlivé suroviny, abychom poté mohli jednoduše a rychle plnit tortilly. Rajčátka i okurku nakrájíme na drobnější kousky, slijeme nálev z kukuřice a smícháme si dresink. Když máme vše připravené, potřeme pánev olejem a osmahneme tortilly minutu z každé strany. Po jejich osmažení dáme na pánev sojové maso, kukuřici, a pokud jsme použili při marinování méně oleje, který sojové maso vsáklo, můžeme pánev ještě potřít olejem. Smažíme přibližně 3 – 5 minut, dokud maso nezíská nahnědlou krustu. Mezitím, co se nám smaží sojové nudličky, doprostřed tortill dáme proužek rajčátek, okurky a polijeme dresinkem. Poté poklademe smaženým sojovým masem s cibulí a kukuřicí. Tortillu zabalíme, spodní okraj přeložíme tak, abychom jím zavřely konec tortilly a nemohlo nám z ní nic vytékat. Tento konec a půlku tortilly zabalíme do alobalu, tak ji budeme moci pohodlně konzumovat, aniž by se nám rozbalovala.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       rady a tipy: 

1Hotové tortillové placky koupíte ve větším obchodních řetězcích, jako je Interspar, Billa nebo Kaufland. Vždy se podívejte na složení a vyberte si ty, které neobsahují zbytečné chemické přísady.
2Tortilly chutnají výborně teplé, ale i vychladlé, můžete si je tak udělat v předstihu a vzít s sebou například do práce, nebo na koupaliště jako vynikající občerstvení.
3Můžete je zpestřit listem salátu, nebo čímkoliv, co Vás ještě napadne.
4Pokud Vám sojové nudličky nechutnají, můžete je samozřejmě nahradit jakýmkoliv druhem masa.                                                                                                                                                                                      Doufám že se vám tento dlooooooooooooooouhý blog líbil a napište mi do komentů jestli chutnalo a jak se vám recept líbil.Jestli chcete další recepty to si o to taky nepište.Takže ahooooj.     

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.