Zajímavosti o psech

Moje praštěné chvilky 19 - speciál (10+)

Milí čtenáři (pokud někdo takový ještě existuje),

vzhledem k tomu, že nevím, co teď frčí atd. (a poněvadž nic rozsáhlejšího dělat radši nebudu, protože se mi s tím vždycky něco stane) jsem se rozhodla, že když jsou ty Vánoce (anebo budou) napíšu speciální trapasy z Vánoc... Tak jdeme na to!

P.S. 10+ znamená věk, protože jsem si myslela, že děti 10+ už ví, jak je to s Ježíškem, jako že je chudák už jenom kříži nebo kdovíkde...



1.  Jak se loví Ježíšek

 Když jsme byli já, můj bratranec a sestřenice malí caparti vymýšleli jsme různé koniny. Na Vánoce jsme se vždycky pokoušeli chytnout Ježíška nebo ho alespoň vidět, takže jsme se schovávali za zábradlí u schodiště. Ale dospělí nám hubovali, že máme jít na večeři místo těch honiček za Ježíškem. Po mnoha letech, kdy jsme naše úsilí vzdali, se stalo něco neuvěřitelného - CHYTLI JSME HO, ale vykrucoval se. To trdlo se normálně postavilo proti nám, takže jsme ho z kuchyně, kde jsme čekali na večeři, viděli naprosto perfektně a aby toho nebylo málo (dokonce) tak z tašky, ve které byly ty dárky, koukal ten jeden a obal, do kterého byl zabalen, byl tak identický, že jen blbec by nepoznal, o co jde... Ano, byl to můj táta, ale těch Ježíšků tam stálo víc a ještě vedle sebe, byli dokonce 3. Amatéři....


2.  Jak jsem přišla o víru v Ježíška

  Smutné téma mého dětství. A myslím, že je důležité, aby si to někdo uvědomil. Pro malé děti je na každém kroku nebezpečí - nebezpečí jménem: Ježíšek dárky nenosí (ale žil - na to bacha!). Už i v reklamách jsou občas náznaky. Mně se to stalo tak bezohledně, že by za to měla televize dostat pokutu, jelikož když začala vysílat Planeta Jó, tak jsem se ráda koukala a jak tam tak běhaly ty pohádky, tak se najednou stalo, že dávali ten pořad (nevím, jak se jmenuje, kdyžtak napište jestli víte, jak tam jsou ty diskuze o těch kravinách a odpovídají na to ,,děti" z 2. stupně ZŠ (nějak jako Křižovatka nebo tak nějak se to jmenuje -- no nevím)) a tam byla otázka: Kdy a za jakých okolností jste přestali věřit na Ježíška? Panebože já byla ještě malá a nevěděla jsem to a oni tam začali říkat, jak nachytali rodiče atd. No, to byl vrchol! FUJ!!! A proto nechci, aby to četl někdo malí (ale ti asi ještě neumí moc dobře číst...)


Hádám, že je to dlouhé až moc, což znamená, že to ukončím..

Závěr je, že Vánoce jsou svátky (soubor svátků), které bychom si měli užít a neměli bychom těm špuntům dělat naschvály tím, že jim to tajemství vyzradíme (viz 2.), protože mají ještě čas, jednou se to stejně dozví. Ale zase když to víte, tak je fajn, že pak své rodině můžete ukázat, jak si jich vážíte tím, že jim darujete něco hezkého, také to má i svou výhodu. :)


Tak šťastné a veselé!!!



  

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.