wewunka

JAK PEČOVAT O SVÉ NEHTY

Ruce a nehty každého jsou specifické. Všechny jsou osobitě krásné, ale je potřeba se o ně i starat. Každý člověk si musí rozhodnout, který typ péče o nehty mu vyhovuje. Někdo je nosí krátce zastřižené, nenalakované, jiný zase pečlivě tvarované, dlouhé a zářivě barevné. Jedno ale mají společné: pokud nemáte umělé gelové nehty, musíte se o ně pravidelně starat.

Pravidelná péče je prvním pravidlem a zároveň otazníkem. Jak často je pravidelně? Mezi děvčaty se traduje, že jednou týdně je to běžné a pro mnoho stylů manikůry i ideální. Pokud máte krátké nehty, po týdnu je dobré jejich délku zkorigovat. Dlouhé nehty se naopak zpravidla po týdnu bez pilníčku začínají lámat.

Pilník nebo nůžky? Říká se, že manikurní nůžtičky nechávají konce nehtů náchylné k rozštěpení. Proto by mělo být dobré, po ostříhání taky zapilovat. Jenže tady nastává problém u pilníku. Někdo tvrdí, že mu železný pilník ničí, ale skleněný je perfektní. Jiný zase, že skleněné nic neopilují a papírové vedou na celé čáře. Každému nehtu vyhovuje jiný typ pilníku. V této oblasti nezbývá než zkoušet, která varianta vyhovuje nejvíce.

Častým problémem bývá také pevnost nehtu. Odborníci doporučují zinek, ženy a manikérky doporučují vyživující laky. Oboje je snadno k sehnání v jakékoli lékárně. Nejlepší je zkombinovat obě tyhle metody. Lak se postará o výživu, zinek o pevnost i v případě, že nebude příležitost nehty nalakovat.                       

Okousaná a suchá nehtová lužka rovněž trápí mnoho žen a dívek. Působí rušivě, jsou nepříjemná a často bolí. Nemluvě o štípavém pocitu při použití odlakovače. Když obyčejné krémy nestačí, přijdou na řadu olejíčky. Manikérky tvrdí, že stačí i obyčejný olivový olej. Případně koupíme požadované pečující vodičky ve specializovaných prodejnách péče o nehty a krásu. Dnes už se tento rituál stává běžným i při domácí manikůře, proto na pečující oleje na nehty můžeme narazit stále častěji i v obyčejných drogeriích. 


Ruce jsou součástí osobnosti a nehty jejich koruny. Je jen a jen na člověku, jak své královské klenoty bude opečovávat a jak je nazdobí. Péče o nehty není povinností, ale mělo by jít o milý relaxační rituál a hlavně je důležité aby se vám vaše nehty líbily.


Doufám že se vám tento článek líbil a děkuji za lajky a komentáře :)

Komentáře

Denča 007(Dívčí poradna☼)

Mně po odlakování pomáhá olivový olej (panenský do salátů). Mám pak krásné nehty, ale většinou čekám den, než si udělám lakovací rutinu. Před lakováním nehty a ruce umyji, použiji odlakovač pro odstranění veškeré mastnoty.

Denča 007To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.